Čigota Relax za Trudnice – Nova turistička ponuda na Zlatiboru – Trudnoća i Zdravlje

0

U saradnji sa Zelenim izborom d.o.o. i multidisciplinarno objedninjenim Stručnim timom, priredili smo novu turističku ponudu Čigota Relax za Trudnice.

Program je tako osmišljen da zadovoljava interesovanja i potrebe trudnica. Preporučuje se trudnicama do osmog meseca trudnoće , ako je trudnoća normalna, uz pregled i potvrdu ginekologa i do devetog meseca trudnoće ( od 8. meseca trudnoće potrebno je poneti potvrdu – saglasnost ginekologa).

Zlatibor je, zbog svojih karakteristika ( prirodna lepota, nadmorska visina, ukrštanja planinskih i morskih struja,vegetacija, dokazano blagotvoran na zdravlje ) idealno mesto za odmor i oporavak trudnica.

Naša ustanova ima dugu tradiciju u pružanju zdravstvenih i turističkih usluga, izuzetan kapacitet u stručnom kadru lekara različitih specijalnosti i medicinskoj opremi (http://www.cigota.rs/cigota_medicina ), iskustva u specijalnim programima , (http://www.cigota.rs/cigota_program, ) i turističkoj ponudi , prateće sadržaje : bazen, sportski tereni, sale za animaciju i rekreaciju, tradiciju u organizovanju zabavnog i kulturnog sardžaja….

Zadovoljni korisnici vraćaju nam se iz godine u godinu.
Informacije i rezervacije na telefon : +381 31597597 i +381 112443182

Šta nudi novi turistički program za trudnice ?

Čigota Relax za trudnice, pruža mogućnost da se svakodnevnim yoga vežbama trudnice obuče pravilnom disanju i upražnjavanju primerenih i korisnih asana ( položaja ) iz prenatal yoge, što će olakšati prirodan porođjaj ali i doprineti kvalitetu života trudnice i u periodu nakon trudnoće.

Predvidjeno je predavanje i razgovor sa stručnjakom o primerenoj fizičkoj aktivnosti tokom trudnoće i nakon porođjaja.

Lagane panoramske šetnje će ulepšati boravak na Zlatiboru.

Trudnice će proći važnu obuku zaštitnih položaja i pokreta za posturu kičme i zaštitnih položaja i pokreta pri dnevnim aktivnostima.

Psihološki aspekt u trudnoći je izvanredno važan, pa smo predvideli interaktivno predavanje stručnjaka i grupnu psihološku radionicu.

Trudnice će imati i ginekološko savetovaliste i interaktivno predavanje o važnosti pravilne ishrane u trudnoći.

Predviđjeni izlet u toku boravka trudnice na Zlatiboru, omogućiće neka nova iskustva i saznanja a animacioni programi u večernjim časovima kao i zabava pri kraju boravka, lep osećaj , druženje i relaksaciju.

Stručnjaci za ishranu pripremili su meni za trudnice, u svemu prema njihovim potrebama. Pored glavnih obroka, svakoga dana predviđjene su i dve užine.

Pri samom dolasku na Zlatibor, u okviru Programa predviđjen je pregled, uzimanje anemneze od svake trudnice. Tako će fizička aktivnost svake trudnice i druge predviđjene aktivnosti moći da se individualno tretiraju.

Problem malokrvnosti, koji se često javlja u trudnoći, svakako će se umanjiti boravkom na planini, jer Zlatibor je čuven i po tome što ubrzava lečenje malokrvnosti, ali i plućnih i srčanih bolesti i bolesti štitaste žlezde.

Nova saznanja i veštine, prijateljstva i iskustva , koje će trudnice poneti nakon boravka na Zlatiboru , ostaće upamćeni kao sedam nezaboravnih dana u izvanrednom i jedinstvenom periodu života svake žene .

Svi gosti Čigota Relax za Trudnice – programa, imaju 10 % popusta na sve medicinske usluge ( van programa ) koje može da im ponudi Čigota. Na raspolaganju će biti i mogućnost individualnog rada sa psihologom, specijalne masaže po odobrenju lekara, kozmetičke usluge i sl.

Pratioci trudnica mogu prisustvovati svim sadržajima koji su predvidjeni za trudnice, ili koristiti mnogobrojne sadržaje koje im Čigota nudi : bazen, sportski tereni i drugi sadržaji…

Za jedan broj trudnica i njihovih pratilaca, možemo obezbediti autobuski prevoz iz Beograda – Agencija Čigota, Svetog Save 43 ( +381 112443182 ).

Dr  Željko Stakić, spec. interne medicine
V.D. direktora Specijalne bolnice “Cigota”, Zlatibor

PROMO ČLANAK!

Share.

About Author

Comments are closed.