Kako da Masiramo Bebi Stomak – Za Olakšanje Bebinih Grčeva

1

Masaža bebinog stomaka kada ima grčeve / infantilne kolike, često čini čuda, ako se izvodi pravilno.

Pre nego što započnete masažu spuštanjem vaših ruku na bebin stomak, potrebno je da se vi opustite, stavite ulje u šaku, protrljate dlanove nekoliko puta da se ulje zagreje, a zatim sigurnim pokretima započnite proceduru koja će pomoći vašoj bebi.

Prvi pokret, nazvan VODENICA podrazumeva naizmenično klizanje vaših prstiju od grudnog koša, na dole ka pupku. Pokret se ponavlja 6 puta svakom rukom.

masaza-bebe-kako-da-masiramo-bebi-stomak-za-olaksanje-bebinih-grceva-clanak-1

Drugi pokret podrazumeva istovremeno podizanje kolena ka stomaku i zadržavanje u tom položaju 6sekundi. Zatim vraćanje nogu do pozicije kada su potpuno opružene, to možete uraditi i blagim ljuljuškanjem i povlačenjem nogu, važno je da se beba relaksira tim pokretom.

masaza-bebe-kako-da-masiramo-bebi-stomak-za-olaksanje-bebinih-grceva-clanak-2

Masažu stomaka nastavljamo još jednim pokretom koji se zove SUNCE I MESEC, a podrazumeva kružne pokrete po stomaku, u pravcu kazaljke na satu. Levom rukom opisujete pun krug, a desnom polukrug, pokrećući ruke naizmenično. Brojimo 6 krugova. Zatim ponovo savijamo noge u kolenu i držimo 6 sekundi. Vraćamo noge kroz ljuljuškajući pokret i počinjemo sve ispočetka.

masaza-bebe-kako-da-masiramo-bebi-stomak-za-olaksanje-bebinih-grceva-clanak-3

Ceo ovaj set pokreta bi trebao da se ponavlja 3 puta.

Ponavljanje ove procedure 2-3 puta dnevno bi dalo odlične rezultate.

Masaža bebe, kako da masiramo bebi stomak kod grčeva, infantilne kolike

Najbolje je da se sa masažom započne pre nego što beba počne da plače. Bilo bi idealno da je beba suva i da je od poslednjeg obroka prošlo bar pola sata. Soba treba da je topla da biste mogli da skinete bebu. Pustite neku laganu muziku i vaše zajedničko uživanje može da počne.

Share.

About Author