Bg Foto Bebe – Zorica Kerkez – Fotografisanje Beba

U poseti kod Zorice Kerkez, Bg foto bebe. „Škljockala sam odrastanje svog deteta iz dana u dan, sa svakog putovanja i za mene bitnog događaja imam pregršt slika koje obožavam“.

U poseti Zorici Kerkez

“Oduvek sam bila luda za fotoaparatom. Fotografisanje je moja strast”, kaže nam Zorica Kerkez, autorka sada već poznatog brenda za garantovano profesionalne fotografije i kreatorka nezaboravnih uspomena mališana,  Bg Foto Bebe.

Uz talenat i ljubav, kakav je vaš put, kako ste postali profesionalac?

Naravno, na tome sam predano i vredno radila, kroz različite radionice, škole, kurseve. Prikupljala sam znanje, adekvatnu opremu, rekvizite i hrabro sam težila ka svom cilju, a to je da radim ono što volim, što me ispunjava i čini srećnom. Zapravo, moj jedini cilj je da živim od ljubavi, a fotografija je moja najveća ljubav!

Fotografije Bg foto bebe, nose lični pečat

Kada sam počinjala time da se bavim teme su bile šarenolike, ali sada, kada sam uplovila u jedno mirno, zrelo doba svog života, želim da slikam samo ono najlepše, a, složićete se, ništa nije milije i lepše od beba. Tako je s puno ljubavi i predanosti počeo da živi i moj brend Bg foto bebe, kom sam posvetila celo svoje biće, sve znanje koje posedujem i bezgranično mnogo energije.

Sa svakim slikanjem iznova se zaljubim u svoje malene modele i odem od njih preporođena. Danima nakon fotografisanja se smeškam i lebdim po zemlji i dalje opijena njihovim božanskim bebećim mirisom.

A, da budem iskrena, vole i oni mene. Bebe su vrlo intuitivna bića koja nepogrešivo prepoznaju vašu energiju, i njih nikako ne možete prevariti. Zato je moje zadovoljstvo još veće kada ih vidim kako su u mojim rukama smireni, spokojni i potpuno opušteni. Oni mi veruju, jer i sami osećaju da u mom srcu nema mesta za druga osećanja osim iskrene i čiste ljubavi.

Tokom rada sa bebama, stekla sam veliko iskustvo i “pokupila mnogo trikova”. Pošto najemotivnije fotografije nastaju u prvih desetak dana života bebe, idealno je da beba spava jer je tada moguće napraviti različite “scenarije” u koje se bebac lako i bezbedno postavi. Tu na scenu stupa jedna čarobna numera Schlaf kindlein schlaf koja ih uvek opije i nežno uljuljka u bezbrižne snove. I tada kreće magija.

Visok nivo kreativnosti recept za dobru fotografiju

Kreativnost u odabiru scenografije za vase fotografije je veoma bitna, birate li prema vašem osećaju za svakog modela – bebice ili deteta?

Na prvom mestu mi je uvek bezbesnost i udobnost bebe, ali i vaše želje u vezi sa temom slikanja. Trudim se da ih što nežnije i pažljivije postavljam “na scenu” i manjam im poze. A njihov izraz lica uvak govori da tokom “posla” uživaju podjednako kao i ja. Osećam različitost svake bebe, svake ličnosti i prema tom osećaju odabiram scenografiju.

Moram priznati da mi je slikanje novorođenčadi najdraže. Iako podjednako lepe fotografije nastaju i sa većim bebama i starijom decom, jer svaki period njihovog odrastanja sa sobom nosi neke čari kojih ćetese rado i s osmehom prisećati dok budete gledali prelepe slike koje smo zajedno stvorili. Zato preporučujem roditeljima da ih što češće slikaju, jer će svaka slika i vama, a i njima biti dragocena uspomena.

Roditelji me kontaktiraju ili porukama na  mojoj fb stranici, preko Instagram naloga ili gledajući fotografije beba, dece i porodičnih fotografija uzimaju kontakt telefon od, svojih prijatelja.

Vrlo ste angažovani i imate afinitete i za druga kreativna angažovanja

Oduvek sam angažovana na mnogo strana, uvek sve stižem, nikada mi ništa nije teško i vodim se parolom da je život jedan i da treba sebi da dozvolimo da živimo upravo onako kako želimo i kako nam srce nalaže.

Za sve moje poslove i hobije, ali i za “običan” život, zajednička je jedna stvar, a to je ljubav moja prema fotografiji koja sve objedinjuje i svemu daje smisao.

Kad malo bolje razmislim, meni uopšte nije teško da se predstavim – ja sam Zorica Kerkez, dečiji i porodčni fotograf. I ja imam najlepši posao na svetu! Šteta što administracija ne prihvata ovakav odgovor ;).

Vaše ime je vezano i za druge brendove

Čak i prilikom popunjavanja administrativnih upitnika u različite svrhe, uvek mi je bilo neobično da navedem da sam  studirala Fakultet  sporta i fizičkog vaspitanja iako je to formalno obrazovanje i zvanje koje sam tokom školovanja stekla. Razlog tome je što me, ubrzo nakon studija život odveo u nekom potpuno drugom smeru i “upleo” najpre u vrtlog komercijale, a zatim u izazovne i zahtevne preduzetničke vode.

Od brodića do Bg lonca …

Koliko god da se uniformišete i opteretite “običnim” i “ozbiljnim” poslovima, kreativna duša uvek pronađe svoj put i kad-tad ispliva na površinu. Ja sam svoju avanturu započela  jednog vrelog letnjeg dana tokom boravka na plaži gde sam, iz puke dosade, počela da sklapam jedrenjake od drveta i kamenčića koji su ležali svuda naokolo. I dok sam pravila moje jedrilice, razmišljajući šta raditi, došla je ideja, nastala je firma Bg lonac, koja je u osnovi komercijala, sitnog ugostiteljskog inventara, koja me je odvela do fotogrofisanja hrane.

Po povratku s mora, a s krajem leta, plodonosna jesen navela me na uobičajeno spremanje zimnice koje se iz hobija i ljubavi pretvoilo u predivan i kreativan posao.  Radila sam za neke marketinške agencije, vezane za  fotografisanje hrane.

Od Bg lonca do pustovane vune i jaja…

Kada ste nemirne i nestašne prirode, um nikad ne miruje, a ruke žele da su uvek uposlene, da rade i stvaraju nešto novo. Vođena time, počela sam da pustujem vunu, I tako su nastala jaja, koja  su svako za sebe, malo šareno remek-delo.

Od jaja do do Bg foto beba…

I dok sam bockala i stvarala ta moja mala unikatna remek dela, došle su bebe.

Podvodno fotografisanje

Fotografisanjem bebe pravite najlepše uspomene. Predstavljamo vam Bg Foto bebe.

U kategoriji crno-bele fotografije Zorica Kerkez je osvojila zlatnu medalju…

PROMO

Preporučujemo vam...
Kako hranimo bebu
12 razloga za komunikaciju – Kako hranimo bebu?
Kako hranimo bebu? Da li komuniciramo sa bebom ili koristimo „digitalnu dadilju“ tj. telefon ili tablet?Kako hranimo bebu?Nisam pronašla studiju koja istražuje  procenat roditelja koji  hrani dete uz pomoć „digitalne dadilje“tj. omiljenog sadržaja za decu na telefonu/tabletu ali bi bilo zanimljivo istražiti. Da li ste se nekada pitali da li…
sunce je plavo
Sunce je plavo!
Sunce je plavo? Da li ste znali da spektar sunčevog zračenje ne podrazumeva samo ultra ljubičasto i infra crveno zračenje? Deo sunčevog spektra koji je veoma značajan, a koji je sve više u fokusu naučnika je upravo PLAVA SVETLOST – deo vidljivog spektra sunčevih zraka.Sunce je plavo!Poznata nam je plava…