Bg Foto Bebe – Zorica Kerkez – Fotografisanje Beba

U poseti kod Zorice Kerkez, Bg foto bebe. „Škljockala sam odrastanje svog deteta iz dana u dan, sa svakog putovanja i za mene bitnog događaja imam pregršt slika koje obožavam“.

U poseti Zorici Kerkez

“Oduvek sam bila luda za fotoaparatom. Fotografisanje je moja strast”, kaže nam Zorica Kerkez, autorka sada već poznatog brenda za garantovano profesionalne fotografije i kreatorka nezaboravnih uspomena mališana,  Bg Foto Bebe.

Uz talenat i ljubav, kakav je vaš put, kako ste postali profesionalac?

Naravno, na tome sam predano i vredno radila, kroz različite radionice, škole, kurseve. Prikupljala sam znanje, adekvatnu opremu, rekvizite i hrabro sam težila ka svom cilju, a to je da radim ono što volim, što me ispunjava i čini srećnom. Zapravo, moj jedini cilj je da živim od ljubavi, a fotografija je moja najveća ljubav!

Fotografije Bg foto bebe, nose lični pečat

Kada sam počinjala time da se bavim teme su bile šarenolike, ali sada, kada sam uplovila u jedno mirno, zrelo doba svog života, želim da slikam samo ono najlepše, a, složićete se, ništa nije milije i lepše od beba. Tako je s puno ljubavi i predanosti počeo da živi i moj brend Bg foto bebe, kom sam posvetila celo svoje biće, sve znanje koje posedujem i bezgranično mnogo energije.

Sa svakim slikanjem iznova se zaljubim u svoje malene modele i odem od njih preporođena. Danima nakon fotografisanja se smeškam i lebdim po zemlji i dalje opijena njihovim božanskim bebećim mirisom.

A, da budem iskrena, vole i oni mene. Bebe su vrlo intuitivna bića koja nepogrešivo prepoznaju vašu energiju, i njih nikako ne možete prevariti. Zato je moje zadovoljstvo još veće kada ih vidim kako su u mojim rukama smireni, spokojni i potpuno opušteni. Oni mi veruju, jer i sami osećaju da u mom srcu nema mesta za druga osećanja osim iskrene i čiste ljubavi.

Tokom rada sa bebama, stekla sam veliko iskustvo i “pokupila mnogo trikova”. Pošto najemotivnije fotografije nastaju u prvih desetak dana života bebe, idealno je da beba spava jer je tada moguće napraviti različite “scenarije” u koje se bebac lako i bezbedno postavi. Tu na scenu stupa jedna čarobna numera Schlaf kindlein schlaf koja ih uvek opije i nežno uljuljka u bezbrižne snove. I tada kreće magija.

Visok nivo kreativnosti recept za dobru fotografiju

Kreativnost u odabiru scenografije za vase fotografije je veoma bitna, birate li prema vašem osećaju za svakog modela – bebice ili deteta?

Na prvom mestu mi je uvek bezbesnost i udobnost bebe, ali i vaše želje u vezi sa temom slikanja. Trudim se da ih što nežnije i pažljivije postavljam “na scenu” i manjam im poze. A njihov izraz lica uvak govori da tokom “posla” uživaju podjednako kao i ja. Osećam različitost svake bebe, svake ličnosti i prema tom osećaju odabiram scenografiju.

Moram priznati da mi je slikanje novorođenčadi najdraže. Iako podjednako lepe fotografije nastaju i sa većim bebama i starijom decom, jer svaki period njihovog odrastanja sa sobom nosi neke čari kojih ćetese rado i s osmehom prisećati dok budete gledali prelepe slike koje smo zajedno stvorili. Zato preporučujem roditeljima da ih što češće slikaju, jer će svaka slika i vama, a i njima biti dragocena uspomena.

Roditelji me kontaktiraju ili porukama na  mojoj fb stranici, preko Instagram naloga ili gledajući fotografije beba, dece i porodičnih fotografija uzimaju kontakt telefon od, svojih prijatelja.

Vrlo ste angažovani i imate afinitete i za druga kreativna angažovanja

Oduvek sam angažovana na mnogo strana, uvek sve stižem, nikada mi ništa nije teško i vodim se parolom da je život jedan i da treba sebi da dozvolimo da živimo upravo onako kako želimo i kako nam srce nalaže.

Za sve moje poslove i hobije, ali i za “običan” život, zajednička je jedna stvar, a to je ljubav moja prema fotografiji koja sve objedinjuje i svemu daje smisao.

Kad malo bolje razmislim, meni uopšte nije teško da se predstavim – ja sam Zorica Kerkez, dečiji i porodčni fotograf. I ja imam najlepši posao na svetu! Šteta što administracija ne prihvata ovakav odgovor ;).

Vaše ime je vezano i za druge brendove

Čak i prilikom popunjavanja administrativnih upitnika u različite svrhe, uvek mi je bilo neobično da navedem da sam  studirala Fakultet  sporta i fizičkog vaspitanja iako je to formalno obrazovanje i zvanje koje sam tokom školovanja stekla. Razlog tome je što me, ubrzo nakon studija život odveo u nekom potpuno drugom smeru i “upleo” najpre u vrtlog komercijale, a zatim u izazovne i zahtevne preduzetničke vode.

Od brodića do Bg lonca …

Koliko god da se uniformišete i opteretite “običnim” i “ozbiljnim” poslovima, kreativna duša uvek pronađe svoj put i kad-tad ispliva na površinu. Ja sam svoju avanturu započela  jednog vrelog letnjeg dana tokom boravka na plaži gde sam, iz puke dosade, počela da sklapam jedrenjake od drveta i kamenčića koji su ležali svuda naokolo. I dok sam pravila moje jedrilice, razmišljajući šta raditi, došla je ideja, nastala je firma Bg lonac, koja je u osnovi komercijala, sitnog ugostiteljskog inventara, koja me je odvela do fotogrofisanja hrane.

Po povratku s mora, a s krajem leta, plodonosna jesen navela me na uobičajeno spremanje zimnice koje se iz hobija i ljubavi pretvoilo u predivan i kreativan posao.  Radila sam za neke marketinške agencije, vezane za  fotografisanje hrane.

Od Bg lonca do pustovane vune i jaja…

Kada ste nemirne i nestašne prirode, um nikad ne miruje, a ruke žele da su uvek uposlene, da rade i stvaraju nešto novo. Vođena time, počela sam da pustujem vunu, I tako su nastala jaja, koja  su svako za sebe, malo šareno remek-delo.

Od jaja do do Bg foto beba…

I dok sam bockala i stvarala ta moja mala unikatna remek dela, došle su bebe.

Podvodno fotografisanje

Fotografisanjem bebe pravite najlepše uspomene. Predstavljamo vam Bg Foto bebe.

U kategoriji crno-bele fotografije Zorica Kerkez je osvojila zlatnu medalju…

PROMO

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Preporučujemo vam...
Rešite se pelenskog ojeda u 2 koraka
Rešite se pelenskog ojeda u 2 koraka
Pelenski ojed bebe je čest problem sa kojim se majke susreću. Koža bebe je osetljiva i nežna, a imunski sistem nezreo, tako da se svaka lezija kože mora ozbiljno shvatiti. Za potpuno funkcionalno i strukturno sazrevanje kože potrebne su i dve do tri godine.Šta je to pelenski ojed?Pelenski ojed (osip…
Olakšajte prirodni porođaj – Dianatal akušerski gel za lakši porođaj
Trudnice o izboru načina porođaja razmišljaju većinom u drugoj polovini trudnoće, najčešće u trećem trimestru. Predstavićemo vam podršku na porođaju. Informišite se o svim mogućnostima koje mogu olakšati i obezboliti porođaj, skratiti trajanje porođaja, obilazite porodilišta, ukoliko ima tih mogućnosti, gledajte uslove, raspitajte se… Ukoliko ste se opredelili za vaginalni…