BioGaia Protectis sa Vitaminom D3 – 2 u 1 – Proizvod za Ublažavanje Grčeva

0

Vitamin D3 je izuzetno značajan za razvoj i izgradnju kostiju kod male dece. U cilju prevencije rahitisa preporučuje se suplementacija odojčadi vitaminom D3 u dozi od 10 mikrograma ili 400 i.j. i to od 15. dana života pa sve do navršenih godinu dana. Takođe, vitamin D3 ima ulogu i u jačanju imuniteta.

Od 15. dana, obično kreću i problemi sa grčevima koji se definišu kao nekontrolisani plač bebe najmanje tri sata, tri puta nedeljno tokom perioda od barem tri nedelje. Svoj maksimum dostižu u 6.nedelji, a obično iščezavaju nakon tri meseca. Najčešće se javljaju poslepodne i predveče.

Šta može dovesti do pojave grčeva?

Uglavnom, veliki broj faktora može uticati na pojavu grčeva. Smatra se da je jedan od najznačajnijih uzroka nerazvijeni crevni trakt bebe. Za razliku od odraslih, crevna mikroflora kod odojčeta nije u potpunosti razvijena, a njena uloga je esencijalna u procesu varenja. Još jedan od bitnih uzroka je i gutanje vazduha tokom obroka, a mogu se javiti i usled netolerancije na hranu.

Specijalnim dodacima ishrani koje sadrže probiotske bakterije izolovane iz majčinog mleka (Lactobacillus reuteri Protectis) može se postići ravnoteža u crevnoj mikroflori, pospešiti varenje i resorpcija hrane i smanjiti pojavu grčeva kod bebe.
Vitamin D3 u preparatu BioGaia Protectis sa vitaminom D3, pomaže izgradnju kostiju kod male dece.
BioGaia Protectis sa vitaminom D3 – 2 u 1 proizvod za ublažavanje grčeva

BioGaia Protectis probiotske kapi sa vitaminom D3 sadrže kombinaciju klinički dokumentovanog soja Lactobacillus reuteri Protectis i vitamina D3 u suncokretovom ulju.

Kapi su praktične i jednostavne za primenu – 5 kapi dnevno. Mogu se dodati u hranu i piće ili sipati direktno na kašiku.

Ne utiču na dojenje, ne menjaju ukus hrane ili pića.

Dnevna doza sadrži preporučeni dnevni unos vitamina D3.

Siguran i bezbedan izbor za odojčad i malu decu.

PROMO

Share.

About Author

Comments are closed.