Dojenje – Šta Majke Najčešće Pitaju u Prvim Danima Dojenja?

0

Da li „uobročiti“ bebi dojenje od prvih dana?

Dojite vašu bebu onoliko često koliko to beba traži. Beba od vas dojenjem dobija i hranu i vodu i i vašu nežnost koja joj je potrebna.

Šta ako je beba halapljiva ili je mlaz mleka snažan?

Prekinite  na kratko podoj za podrigivanje ako je beba halapljiva i guta veliku količinu vazduha ili je mlaz mleka previše snažan zbog prepunjenosti dojki.

Podrigivanje, da li da budete uporni?

Ne brinite ako beba posle obroka ne podrigne. Budite uporni samo ako je beba sklona da  bljucka  posle obroka ili beba ima jake grčeve.

Koliko mleka tokom dojenja noću beba dobija?

Dete noćnim hranjenjem dobija jednu trećinu ukupnih dnevnih kalorija.

Koliko podoja je potrebno bebi u prvim danima?

U prvih šest nedelja života bebi je potrebno 8-12 podoja dnevno.

Da li počinjem dojenje uvek istom dojkom?

Svaki podoj se započinje drugom dojkom, iz prve dojke pustiti da beba sisa 10-15 minuta , pa ponuditi drugu. Ako beba neće, znači da je sita.

Šta može da podstakne laktaciju?

Tokom perioda dojenja vodite računa o dovoljnom unosu tečnosti! Četiri dodatne čaše tečnosti dnevno trebalo bi da zadovolje dodatne potrebe, ili uvedite naviku da popijete čašu vode uz svaki podoj. Osim vode, preporučuju se ceđeni sveži sokovi. Galaktogogi su namirnice i  biljke koji postiču proizvodnju mleka.

Lactil je dodatak ishrani koji pospešuje proizvodnju mleka?

Da, ovaj preparat, zahvaljujući svom prirodnom sastavu možete bezbrižno koristiti, time poboljšati laktaciju i olakšati bebine grčeve.
Dojenje -Šta Majke Najčešće Pitaju u Prvim Danima DojenjaKomorač i anis su dragoceni saveznici iz prirode, za mame koje doje !

PROMO

Share.

About Author

Comments are closed.