Dva Dana Prave Prirode! Pismo Mame

Dva Dana Prave Prirode! Pismo Mame

Dragi roditelji, dobitnica nagrade Najzabavniji video klip aprila meseca, Kruna iz Beograda, osvojila je vikend za porodicu u hotelu Javor u Kušićima. Stiglo nam je sjajno pismo od Krunine mame i mi ga prenosimo u celosti i zahvaljujemo mami, što je svoje impresije i iskustvo podelila sa nama.

„Nije fraza kada čujete ‘’Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari’’!

Sa prvim aprilskim sunčevim zracima počnu da se bude želje o odmaranju očiju u jasnom zelenilu, disanju čistog vazduha u nekim olistalim predelima, branju prvog livadskog cveća i onom intenzivnom mirisu prve pokošene trave.
Sanjareći o ovim lepotama, jednog od poslednjih aprilskih dana stiže i obaveštenje o poklonu portala Trudnoća i zdravlje, i njihovih saradnika, Mona Menadžmenata, da smo dobitnici nagrade za najzabavniji dečiji vdeo te da putujemo u hotel Javor na zasluženi odmor.

Priroda 1 Priroda 2
Foto privatna arhiva

Kao porodica smo veliki avanturisti i nije nam teško da odmah izvučemo kofer i napunimo ga najpotrebnijim stvarima za najnovije uživanje. Naša, sada već trogodišnja, ćerkica Kruna se jako obraduje svakom putovanju. Pobornici smo stava da je čovek bogat onoliko koliko putuje i da svako novo putovanje čini čoveka, ali i dete, pametnijim, pruža mu širinu, ali i neophodan mir i radost u duši. Ipak, putovanja u prirodu su ona koja pružaju prezaposlenim ljudima, ODMOR.

Hotel Javor nalazi se na obroncima planine Javor, kažu jedne od najlekovitijih i najlepših planina u Srbiji. Često ovaj deo zemlje nazivaju i vazdušnom banjom jer obiluje zelenilom i ružama vetrova kakve su karakteristične samo za ovaj kraj. Ovo mesto je prepoznatljivo po brojnim stazama zdravlja (čak oko 40km uređenih staza) kroz netaknutu prirodu, koju krase retke vrste lekovitog bilja, divljih jagoda i borovnica, i koje su bogate svežim i čistim vazduhom i prelepim pejzažima.

Foto privatna arhiva
Foto privatna arhiva

Ovaj hotel ima dugu istoriju, ali je renoviran 2011. godine i njegova namena je prvenstveno u službi porodice i dece. Nalazi se 225 km jugozapadno od Beograda, na putu Ivanjica – Sjenica u selu Kušići, pa ako ste pristalica i seoskog turizma, ili ako još uvek niste upoznali svoju decu sa domaćim životinjama, uživo, ne oklevajte ni trenutka da rezervišete bar jedan vikend u Javoru.
Nažalost, naše dete je prvi put ovde videlo ovčice, i jaganjce, ali i krave na ispaši. No nisu samo domaće životinje ono sa čime smo je upoznali. Mnoštvo visibaba, šišarki, šumskih životinjica, veverica, puževa, voluharica, buba i šumskih koliba su teme o kojima ćemo voditi razgovore i razgovore u narednim danima. Sve o čemu smo nekada čitali, više nije bilo deo bajke, poput one o Pepeljugi, već je konačno shvaćeno kao deo istinitog, kao deo prirode.

Priroda 4 Priroda 5
Foto privatna arhiva

Ne možete ni da zamislite koliko pružate svome detetu dok mota i rezonuje slike u svojoj glavici o kojima je do nedavno samo slušalo.  Šetnja kroz šumu, stazama zdravlja, za Krunu je bilo jedno od interesantnijih iskustava. Kao roditelji, tek smo na ovakvom terenu, shvatili koliko su naša deca ‘’nesposobna’’ i nesnalažljiva u prirodi, samo pri hodanju. Dug je bio put od padova, klizanja, saplitanja, ljutnje, do pravog uživanja u šumi.
Dok ne odvedete dete u šume i livade, niste svesni koliko ono nema kondicije, i postajete svesni otkud sve te virusne infekcije, loši imuniteti i apetit, noćna buđenja i poteškoće da se zaspi u dogledno vreme.

Nije samo dete to u čijoj glavici počnu da se odvijaju neki novi procesi, nego i u vašoj. Ako ste i vi, kao i mi zaboravili na to koliko priroda može da nam da, srdačno vam preporučujemo da se podsetite, baš na ovakvom mestu.

Foto privatna arhiva
Foto privatna arhiva

Ima nas i koji želimo da predahnemo od roditeljstva, na kratko bar. Hotel Javor se potrudio da pomogne i u ispunjavanju takvih želja. U prepodnevnim satima vodič-animator će vas povesti sve porodično u šumske avanture, a nakon večere ćete sigurno imati vremena za sebe i svog partnera u restoranu Major, jer su deca u hotelskoj diskoteci, na kvizovima znanja, igraonici, stoni tenis sobi, ili crtaju i boje u delu hotela koji je namenjen svim ovim aktivnostima.

Hotel Javor Kušići
Hotel Javor Kušići

Prava porodična zabava i druženje među porodicama, nova poznanstva malih i velikih su najlepši deo boravka u Javoru. To je ono što obećava ponovljene avanture na istom mestu za nekoliko meseci, ili do iduće godine.

Hvala za ovo fantastično iskustvo portalu koji daje najbolje savete svim roditeljima, i Moni koja neguje porodične vrednosti i pruža uživanje svima u našoj divnoj prirodi, kojoj baš svi moramo da se vratimo!“

PROMO ČLANAK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Preporučujemo vam...
Šta je ljubav? – 3 koraka do ljubavi
Šta je ljubav? Većina veruje da zna šta je ljubav no, da li je uzrok svih patnji zapravo nerazumevanje ovog pojma, čije tumačenje i nije toliko apstraktno i individualno, koliko mislimo…Šta je ljubav – Može li se ljubav definisati?Iako bi većina volela da se pozove na uverenje kako je ljubav…
Ishrana bebe 12 meseci - Sedmodnevni jelovnik i recepti
Ishrana bebe 12 meseci – Sedmodnevni jelovnik i recepti
Ishrana bebe 12 meseci je raznovrsna, beba jede većinu toga što je na porodičnoj trpezi. Krajem prve godine deci, pored termički obrađenog, počnite da dajete i manje količine svežeg povrća, koje od druge godine treba da bude još značajnije zastupljeno u ishrani. Do godinu dana bebama se ne soli hrana!Ishrana…
23 Nedelja trudnoće
23 Nedelja trudnoće – Beba je sve aktivnija
23 Nedelja trudnoće je treća nedelja šestog lunarnog meseca.Kako se razvija Beba u 23 nedelja trudnoće?Plod je dugačak od 29-30 centimetara i težak oko 500 grama, porede ga sa veličinom patlidžana, u narednih mesec dana će duplirati telesnu težinu. U ovom uzrastu plod ima uspostevljene cikluse spavanja i budnog stanja,…