Dva Dana Prave Prirode! Pismo Mame

Dva Dana Prave Prirode! Pismo Mame

Dragi roditelji, dobitnica nagrade Najzabavniji video klip aprila meseca, Kruna iz Beograda, osvojila je vikend za porodicu u hotelu Javor u Kušićima. Stiglo nam je sjajno pismo od Krunine mame i mi ga prenosimo u celosti i zahvaljujemo mami, što je svoje impresije i iskustvo podelila sa nama.

„Nije fraza kada čujete ‘’Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari’’!

Sa prvim aprilskim sunčevim zracima počnu da se bude želje o odmaranju očiju u jasnom zelenilu, disanju čistog vazduha u nekim olistalim predelima, branju prvog livadskog cveća i onom intenzivnom mirisu prve pokošene trave.
Sanjareći o ovim lepotama, jednog od poslednjih aprilskih dana stiže i obaveštenje o poklonu portala Trudnoća i zdravlje, i njihovih saradnika, Mona Menadžmenata, da smo dobitnici nagrade za najzabavniji dečiji vdeo te da putujemo u hotel Javor na zasluženi odmor.

Priroda 1 Priroda 2
Foto privatna arhiva

Kao porodica smo veliki avanturisti i nije nam teško da odmah izvučemo kofer i napunimo ga najpotrebnijim stvarima za najnovije uživanje. Naša, sada već trogodišnja, ćerkica Kruna se jako obraduje svakom putovanju. Pobornici smo stava da je čovek bogat onoliko koliko putuje i da svako novo putovanje čini čoveka, ali i dete, pametnijim, pruža mu širinu, ali i neophodan mir i radost u duši. Ipak, putovanja u prirodu su ona koja pružaju prezaposlenim ljudima, ODMOR.

Hotel Javor nalazi se na obroncima planine Javor, kažu jedne od najlekovitijih i najlepših planina u Srbiji. Često ovaj deo zemlje nazivaju i vazdušnom banjom jer obiluje zelenilom i ružama vetrova kakve su karakteristične samo za ovaj kraj. Ovo mesto je prepoznatljivo po brojnim stazama zdravlja (čak oko 40km uređenih staza) kroz netaknutu prirodu, koju krase retke vrste lekovitog bilja, divljih jagoda i borovnica, i koje su bogate svežim i čistim vazduhom i prelepim pejzažima.

Foto privatna arhiva
Foto privatna arhiva

Ovaj hotel ima dugu istoriju, ali je renoviran 2011. godine i njegova namena je prvenstveno u službi porodice i dece. Nalazi se 225 km jugozapadno od Beograda, na putu Ivanjica – Sjenica u selu Kušići, pa ako ste pristalica i seoskog turizma, ili ako još uvek niste upoznali svoju decu sa domaćim životinjama, uživo, ne oklevajte ni trenutka da rezervišete bar jedan vikend u Javoru.
Nažalost, naše dete je prvi put ovde videlo ovčice, i jaganjce, ali i krave na ispaši. No nisu samo domaće životinje ono sa čime smo je upoznali. Mnoštvo visibaba, šišarki, šumskih životinjica, veverica, puževa, voluharica, buba i šumskih koliba su teme o kojima ćemo voditi razgovore i razgovore u narednim danima. Sve o čemu smo nekada čitali, više nije bilo deo bajke, poput one o Pepeljugi, već je konačno shvaćeno kao deo istinitog, kao deo prirode.

Priroda 4 Priroda 5
Foto privatna arhiva

Ne možete ni da zamislite koliko pružate svome detetu dok mota i rezonuje slike u svojoj glavici o kojima je do nedavno samo slušalo.  Šetnja kroz šumu, stazama zdravlja, za Krunu je bilo jedno od interesantnijih iskustava. Kao roditelji, tek smo na ovakvom terenu, shvatili koliko su naša deca ‘’nesposobna’’ i nesnalažljiva u prirodi, samo pri hodanju. Dug je bio put od padova, klizanja, saplitanja, ljutnje, do pravog uživanja u šumi.
Dok ne odvedete dete u šume i livade, niste svesni koliko ono nema kondicije, i postajete svesni otkud sve te virusne infekcije, loši imuniteti i apetit, noćna buđenja i poteškoće da se zaspi u dogledno vreme.

Nije samo dete to u čijoj glavici počnu da se odvijaju neki novi procesi, nego i u vašoj. Ako ste i vi, kao i mi zaboravili na to koliko priroda može da nam da, srdačno vam preporučujemo da se podsetite, baš na ovakvom mestu.

Foto privatna arhiva
Foto privatna arhiva

Ima nas i koji želimo da predahnemo od roditeljstva, na kratko bar. Hotel Javor se potrudio da pomogne i u ispunjavanju takvih želja. U prepodnevnim satima vodič-animator će vas povesti sve porodično u šumske avanture, a nakon večere ćete sigurno imati vremena za sebe i svog partnera u restoranu Major, jer su deca u hotelskoj diskoteci, na kvizovima znanja, igraonici, stoni tenis sobi, ili crtaju i boje u delu hotela koji je namenjen svim ovim aktivnostima.

Hotel Javor Kušići
Hotel Javor Kušići

Prava porodična zabava i druženje među porodicama, nova poznanstva malih i velikih su najlepši deo boravka u Javoru. To je ono što obećava ponovljene avanture na istom mestu za nekoliko meseci, ili do iduće godine.

Hvala za ovo fantastično iskustvo portalu koji daje najbolje savete svim roditeljima, i Moni koja neguje porodične vrednosti i pruža uživanje svima u našoj divnoj prirodi, kojoj baš svi moramo da se vratimo!“

PROMO ČLANAK

Preporučujemo vam...
Kako hranimo bebu
12 razloga za komunikaciju – Kako hranimo bebu?
Kako hranimo bebu? Da li komuniciramo sa bebom ili koristimo „digitalnu dadilju“ tj. telefon ili tablet?Kako hranimo bebu?Nisam pronašla studiju koja istražuje  procenat roditelja koji  hrani dete uz pomoć „digitalne dadilje“tj. omiljenog sadržaja za decu na telefonu/tabletu ali bi bilo zanimljivo istražiti. Da li ste se nekada pitali da li…
sunce je plavo
Sunce je plavo!
Sunce je plavo? Da li ste znali da spektar sunčevog zračenje ne podrazumeva samo ultra ljubičasto i infra crveno zračenje? Deo sunčevog spektra koji je veoma značajan, a koji je sve više u fokusu naučnika je upravo PLAVA SVETLOST – deo vidljivog spektra sunčevih zraka.Sunce je plavo!Poznata nam je plava…