Formula Nove Generacije – Kombinacija HMO, Prebiotika i Postibiotika

Majčino mleko je najbolje za razvoj i imuni sistem Vaše bebe. Otkrijmo kako ga oligosaharidi iz majčinog mleka (HMO)* čine tako izuzetnim.

Kako HMO* doprinose da majčino mleko bude najbolje?

Majčino mleko je najbolji vid ishrane-temelj uspešnog razvoja Vaše bebe.

Majčino mleko je jdinstven kompleks sa raznovrsnim sadržajem hranljivih i bioaktivnih komponenti,koje zajedno deluju kako bi uspešno razvile bebin imuni i nervni sistem.

Jedna od tih komponenti su oligosaharidi iz majčinog mleka(HMO*) koji igraju ključnu ulogu u ishrani Vašeg deteta.

Šta su HMO?

HMO* su nesvarljivi molekuli ugljenih hidrata koji se prirodno nalaze u majčinom mleku.Oni su treća po zastupljenosti komponenta,iza laktoze i lipida i svaki litar majčinog mleka sadrži 12-15 grama HMO*.

Svaki HMO* ima specifičnu funkciju.U majčinom mleku identifikovano je više od 200 HMO* struktura,koje zajedničkim dejstvom omugućavaju stvaranje zdravog imunog sistema.

4 ključne prednosti HMO*-a:

Prebiotski efekat: HMO* prolazi kroz digestivni trakt i dolazi do donjeg dela probavnog sistema.Tamo podstiču rast i aktivnost korisnih bakterija. Dobro izbalansirana mikrobiota ključna je za zdrav razvoj i imunološku funkciju.

Direktan efekat na imune ćelije: dokazano je da HMO*imaju direktan uticaj na imuni sistem,podržavajuću imune ćelije da odgovarajuće reaguju na patogene supstance.

Podrška imunom sistemu : HMO* blokiraju put infekciji sprečavanjem prodora patogena i narušavanje zdravlja.

Podržava razvoj nervnog sistema: utvrđeno je da na razvitak procesa i funkcije nervnog sistema delom utiče i sastav mikrobiote creva. Stoga,uspostavljajući uravnoteženu mikrobiotu HMO* doprinose zdravom razvoju mozga Vašeg deteta.

*Human milk oligosaharides -HMO (oligosaharidi iz majčinog mleka)

PROMO ČLANAK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Preporučujemo vam...
Podrška u afinitetima deteta
Previše aktivnosti za decu ometa njihov razvoj
Previše aktivnosti za decu ometa njihov razvoj. Edukativne i sportske aktivnosti za dete, DA, reći će većina roditelja male dece, do polaska u školu.Dodatne edukativne i sportske aktivnosti i deteDa li malom detetu trebaju baš sve dodatne aktivnosti poput časova engleskog, baleta, sportića i sličnih aktivnosti? Kada zavirimo u vrtiće…
13 Nedelja trudnoce (trinaesta nedelja trudnoce)
13 Nedelja trudnoće (trinaesta nedelja trudnoće)
13 Nedelja trudnoće je početak drugog trimestra trudnoće. Period najmirniji u celoj trudnoći za trudnicu, a tako intenzivan za plod.Koji pregledi se rade u drugom trimestru pročitajte OVDEKako se razvija plod u trinaestoj nedelji trudnoće?Plod je sada prošao najnestabilniji period prvog trimestra, sada se trudnoća stabilizovala i šanse da dodje…
Kažnjeno dete se oseća poniženo
Vaspitavanje dece bez kazne
Vaspitavanje dece bez kazne nije neki „skandinavski model puštanja dece da nam skaču po glavi i rade šta hoće“, protivno uverenjima mnogih. Naprotiv, vaspitavanje dece bez kazne uključuje mnogo više asertivnosti, strukture, discipline, strpljenja i veština, nego što to srećemo u bilo kom obliku kažnjavanja.Vaspitavanje dece bez kazne podrazumeva PRISUTNOST…