Mleko za Bebe za Smirenje Grčeva

Ako se vaša beba kod koje je postavljena dijagnoza grčeva hrani iz bočice, mogli biste da pokušate sa adaptiranom mlečnom formulom za bebe koja je posebno stvorena da olakša simptome grčeva.

Mleko za bebe za smirivanje grčeva

Nijedan roditelj ne voli kad je beba uznemirena i kad se oseća neugodno, a to i jeste razlog što grčevi mogu biti tako uznemirujuće stanje.

Formula sa prebioticima može pomoći da omekša bebine stolice i ubrza pražnjenje creva. Neke formule sadrže proteine mleka koji su delimično razloženi (delimično hidrolizovani) da bi bili nežniji prema sistemu za varenje vaše bebe.

Grčevi kod bebe

Nije neuobičajeno da beba plače, ali ako vaša beba dugo plače možda se radi o jednom od glavnih simptoma grčeva.

Grčevi se često javljaju tokom prvih nekoliko meseci života novorođenčeta i mogu uznemiriti i vas i vašu bebu. Tačni uzroci nisu poznati ali je moguće da se radi o više faktora, uključujući nezreo sistem za varenje i višak gasova, ili gutanjem previše vazduha u toku hranjenja. Dok beba guta, njen stomak se puni vazduhom, izazivajući bolne nastupe.

Mada ne postoji čarobni lek, postoje stvari koje možete učiniti da pomognete u olakšavanju simptoma grčeva.

Druga mogućnost je da beba ima poteškoća da svari proteine mleka zbog još uvek nerazvijenog digestivnog sistema, što dovodi do bolova i grčeva.

Koji su simptomi grčeva?

Simptomi su prilično karakteristični i često se javljaju ubrzo nakon hranjenja. Bebe koje pate  od grčeva će redovno satima neutešno plakati, podizati noge do grudi, stezati pesnice i biti veoma crvene u licu. Plač je često piskav i očajan i uglavnom se javlja kasno popodne i uveče.

Mada vas prizor vaše bebe koja plače može uznemiriti, dobra vest je da grčevi obično nestaju kada vaša bebe napuni nekoliko meseci, a takođe nisu poznati ni neki dugoročni problemi povezani sa bebama koje pate od grčeva.

6 načina da umirite svoju bebu

Ako mislite da vaša beba pati od grčeva, pokušajte da primenite neku od ovih tehnika da pomognete da olakšate njene simptome:

} Raznim načinima pokušajte da pomognete bebi da nakon hranjenja izbaci višak vazduha

} Nežno masirajte bebin stomak u smeru kazaljki na satu

} Pokrećite bebine noge kao da vozi bicikl

} Polako ljuljajte bebu napred-nazad

} Povedite bebu u šetnju: pokreti joj mogu pomoći da se smiri

} Okupajte bebu u toploj vodi, pa je potom umotajte u toplo ćebe

Aptamil 3&4 logo novi

 

 

 

 

 

PROMO

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Preporučujemo vam...
Podrška u afinitetima deteta
Previše aktivnosti za decu ometa njihov razvoj
Previše aktivnosti za decu ometa njihov razvoj. Edukativne i sportske aktivnosti za dete, DA, reći će većina roditelja male dece, do polaska u školu.Dodatne edukativne i sportske aktivnosti i deteDa li malom detetu trebaju baš sve dodatne aktivnosti poput časova engleskog, baleta, sportića i sličnih aktivnosti? Kada zavirimo u vrtiće…
13 Nedelja trudnoce (trinaesta nedelja trudnoce)
13 Nedelja trudnoće (trinaesta nedelja trudnoće)
13 Nedelja trudnoće je početak drugog trimestra trudnoće. Period najmirniji u celoj trudnoći za trudnicu, a tako intenzivan za plod.Koji pregledi se rade u drugom trimestru pročitajte OVDEKako se razvija plod u trinaestoj nedelji trudnoće?Plod je sada prošao najnestabilniji period prvog trimestra, sada se trudnoća stabilizovala i šanse da dodje…
Kažnjeno dete se oseća poniženo
Vaspitavanje dece bez kazne
Vaspitavanje dece bez kazne nije neki „skandinavski model puštanja dece da nam skaču po glavi i rade šta hoće“, protivno uverenjima mnogih. Naprotiv, vaspitavanje dece bez kazne uključuje mnogo više asertivnosti, strukture, discipline, strpljenja i veština, nego što to srećemo u bilo kom obliku kažnjavanja.Vaspitavanje dece bez kazne podrazumeva PRISUTNOST…