Najčešća Pitanja Mama o Novom Aptamilu i Odgovori

 1. Šta je promenjeno?

Promenili su se i sastav i pakovanje Aptamila. Zahtevi koji se odnose na sastav su adaptirani prema novim propisima EU (Evropske zajednice) i najnovijim naučnim saznanjima. Za sve formule za odojčad (početne i prelazne adaptirane mlečne formule) i adaptirane formule za malu decu DHA (omega 3 masna kiselina) je sada obavezan sastojak, a količine vitamina i minerala su takođe prilagođene novim saznanjima. I pakovanje je prilagođeno, tako da je lakše razlikovati hranu za medicinsku namenu, formule za odojčad (početna i prelazna) i malu decu i lakše ih je naći na policama.

 1. Koje su prednosti za moju bebu?

 Korišćenjem jedinstvenog procesa pripreme Aptamil Pronutra ADVANCE objedinjuje naše znanje i najnovija otkrića zasnovane na preko 40 godina istraživanja inspirisanih sastavom I funkcionalnošću majčinog mleka. Takođe, kod novog Aptamil Pronutra ADVANCE su promenjeni nivoi LCP (dugo-lančanih polinezasićenih masnih kiselina), nivoi DHA (omega 3 masna kiselina) i AA (omega 6 masna kiselina) i sastav vitamina i minerala prema zahtevima nove EU (Evropska zajednica) direktive. Novi Aptamil Pronutra ADVANCE takođe sadrži HMO 3’-GL (oligosaharid) koji se dobija tokom jedinstvenog procesa pripreme.

 1. Po čemu se Pronutra Advance formula razlikuje od drugih brendova na tržištu?

 Pronutra ADVANCE je prva i jedina formula na tržištu koja kombinuje našu jedinstvenu mešavinu hranljivih sastojaka sa jedinstvenim procesom pripreme. Pronutra ADVANCE sadrži HMO (3’GL) – oligosaharid, koji se prirodno nalazi u majčinom mleku. Formula je patentirana i ekskluzivna za Aptamil brend. Ona je rezultat 40 godina pionirskih istraživanja inspirisanih majčinim mlekom koja je vršio naš tim stručnjaka i naučnika.

 1. Šta znači to – formula nove generacije?

Formula nove generacije znači da mi stalno tragamo za načinima da dodatno razvijemo naše formule. Već 40 godina, mi smo pioniri istraživanja inspirisanih majčinim mlekom da bismo razumeli kako ono podržava imuni sistem vaše bebe. To nam je omogućilo da razvijemo Aptamil Pronutra ADVANCE formulu nove  generacije. To je jedina formula koja sadrži Pronutra ADVANCE kompleks koji kombinuje našu jedinstvenu mešavinu hranljivih sastojaka sa naprednim procesom pripreme. Ona je posebno stvorena da podrži imuni sistem Vaše bebe zahvaljujući vitaminima C i D i pomoću optimalne kombinacije oligosaharida – kao prebiotika i postbiotika.

 1. Mogu li novo mleko da koristim kao dodatak?

 Uvek konsultujte svog lekara, babicu ili patronažnu sestru za savete o ishranu vaše bebe uključujući korišćenje ovog proizvoda i moguće kombinacije pri korišćenju.

 1. Šta je novo kod Pronutra ADVANCE u odnosu na prethodnu Pronutru?

 Pronutra Advance je prva i jedina formula na tržištu koja kombinuje našu patentiranu  mešavinu hranljivih sastojaka sa jedinstvenim procesom pripreme. Ona takođe sadrži HMO (3’GL) – oligosaharid, koji nastaje tokom procesa pripreme. Formula je patentirana i ekskluzivna je za Aptamil brend. Ona je rezultat 40 godina pionirskih istraživanja inspirisanih majčinim mlekom koja je vršio naš tim stručnjaka i naučnika.

 1. Kako formula podržava razvoj i imuni sistem moje bebe? Kako je Pronutra Advance konkretno prilagođena da podrži imuni sistem moje bebe?

 Aptamil Pronutra ADVANCE  sadrži esencijalne vitamine C i D koji doprinose normalnoj funkciji imunog sistema zajedno sa optimalnom kombinacijom oligosaharida – kao prebiotika i postbiotika.

 1. Šta znači skraćenica scGOS:lcFOS?

 scGOS/lcFOS je naša jedinstven mešavina oligosaharida, koji se takođe nazivaju i vlakna. Vlakna su komponente hrane koje stimulišu rast dobrih bakterija u crevu. Poznato je da majčino mleko sadrži puno vlakana.

 1. Šta znači LCP (DHA/AA)?

 Majčino mleko sadrži i AA (arahidonska kiselina – omega 6 masna kiselina) i DHA (dokozaheksaenska kiselina – omega 3 masna kiselina), koje su obe polinezasićene masne kiseline (LCP). I AA i DHA imaju važnu ulogu u razvoju bebe (naročito razvoj procesa i funkcija centralnog nervnog sistema). Optimalni balans omega-3 i omega-6 masnih kiselina i dovoljne količine AA i DHA su važan preduslov za optimalan razvoj mozga.

 1. Da li je problem kombinovati stari i novi proizvod?

 Nije nikakav problem kombinovati dva proizvoda. Moguće je da će digestivni trakt vašeg deteta morati da se prilagodi promeni. Kad god je moguće, želimo da vam preporučimo da se, kad jednom izvršite promenu, držite novog sastava. U slučaju da imate nedoumice ili konkretna pitanja, molimo da se konsultujete sa svojim zdravstvenim radnikom.

 1. Da li je formula bezbedna za moju bebu?

 Uvek konsultujte svog lekara, babicu ili patronažnu sestru za savete o ishranu vaše bebe uključujući i korišćenje ovog proizvoda. Ova formula obezbeđuje hranljive materije potrebne za zdrav rast i razvoj bebe. Proizvod je bezbedan i testiran  u 3 kliničke studije. 

 1. Moja beba trenutno koristi staru formulu, mogu li preći na novu?

 Da, bebi se može uvesti nova formula bez ikakvih problema. Nekim bebama je potreban postepen prelaz ,tako što možete zameniti formulu koju koristite jednom flašicom nove formule svakoga dana. Počinjemo jednom flašicom dnevno zbog bolje tolerancije. Ako se dvoumite, uvek konsultujte svog lekara, babicu ili patronažnu sestru za savete o ishranu vaše bebe uključujući i korišćenje ovog proizvoda.

 1. Da li je priprema novog Aptamil Pronutra ADVANCE za upotrebu drugačija?

 Molimo da imate na umu da se metod pripreme promenio, pri pripremi formule, savetujemo da čim dodate prah, snažno vertikalno mućkate tokom najmanje 10s, na temperaturi koju preporučuje nalepnica pakovanja, nakon što pomešate odgovarajuću količinu vode i praha, po uputstvu sa nalepnice. Rolanje flašice ili mešanje u krug nije dovoljno. Zbog ovakvog nacina pripreme pojava pene je uobicajena i ne utice na kvalitet I hranljive vrednosti nove formule.

 1. Da li je došlo do promene ukusa, mirisa i boje novog Aptamila?

Što se tiče ukusa, mirisa i boje nove formule možete ih doživeti kao nešto drugačije. Razlike su u očekivanim okvirima zbog promenjenog sastava proizvoda i novog procesa pripreme, što apsolutno ne ukazuje da nešto nije u redu sa proizvodom.

PROMO ČLANAK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Preporučujemo vam...