Prvi Magazin u Srbiji Posvećen Problemu Neplodnosti

Izašao je prvi magazin posvećen neplodnosti, „ŠANSA ZA RODITELJSTVO“, koji je besplatan za korisnike i biće dostupan u domovima zdravlja širom Srbije. Tiraž za prvi broj je 4000 primeraka.

Podrška parovima u lečenju neplodnosti

U želji da se javnosti pruže adekvatne i tačne informacije u vezi sa svim zakonskim okvirima i olakšicama prilikom lečenja neplodnosti, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu i približe informacije o procesu lečenja neplodnosti, Udruženje Šansa za roditeljstvo, pokrenulo je prvi magazin.

Magazin koji je dobrodošao!

U prvom broju magazina „Šansa za roditeljstvo“, dostupne su informacije o lečenju neplodnosti, načinima lečenja, moći će da uporede različiti stavovi stručnjaka i dobije uvid u kompletnu proceduru vantelesne oplodnje.

U  Srbiji više od 800.000 ljudi se suočavaju sa ovim problemom

„Želja nam je da informišemo sve potencijalne parove i pojedince kojima je potrebna pomoć, ali i podrška. Svojim radom skrećemo pažnju na činjenicu, da se čak 400.000 parova leči od neplodnosti i da im je pomoć preko potrebna. “, istakla je Sandra Jovanović, predsednica Udruženja i urednica magazina Šansa za roditeljstvo, na promociji prvog izdanja novog magazina.

„Pokretanjem ovog magazina, olakšaćemo mnogim ljudima širom naše zemlje, jer ćemo se neprekidno truditi da ih informišemo i edukujemo o najsavremenijim metodama lečenja, kao i da im uvek prenesemo proveren savet stručnog lica.“ naglasila je glavna urednica magazina.

Cilj Udruženja je da ukaže na probleme sa kojima se parovi suočavaju i kroz društveno delovanje utiče na njihovo prevazilaženje i ispunjenje ciljeva u vezi sa poboljšanjem kako uslova tako i kriterijuma za postupak vantelesne oplodnje (VTO) na račun RFZO. Udruženje je osnovano u septembru 2016. godine. Samo integrisanim odgovorom društva može se postaći konačni cilj Udruženja da svako dobije šansu da bude roditelj.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Preporučujemo vam...
28 Nedelja trudnoće
28 Nedelja trudnoće – Beba može da sanja?
28 Nedelja trudnoće je poslednja, četvrta nedelja sedmog lunarnog meseca trudnoće.Kako se razvija beba u 28 nedelja trudnoće?Vaša beba je dugačka 37,5-38 centimetara i teška oko 1 kilogram.Beba ima još jedan, vrlo važan reflex više u svom svakodnevnom životu a to je treptanje, pored disanja, sisanja, štucanja i nakašljavanja. Isto…
26 Nedelja trudnoće
26 Nedelja trudnoće – Beba otvara oči
26 nedelja trudnoće je sedmi lunarni mesec trudnoće –  druga nedelja .Kako se razvija beba u 26 nedelja trudnoće?Plod je dugačak 35 centimetara i težak od 750-800 grama, poredi se sa veličinom tikvice.Beba aktivno udiše i izdiše plodovu vodu, razvija pluća i vežba disanje za period kada se rodi. Nastavlja…
25 Nedelja trudnoće
25 Nedelja trudnoće – Prava ste trudnica!
25 Nedelja trudnoće, počeo je sedmi lunarni mesec trudnoće (prva nedelja). Drugi trimestar trudnoće se uskoro završava, prava ste trudnica (vaš stomak je vrlo uočljiv).Kako se razvija beba u 25 nedelja trudnoće?Plod je dugačak 34-35 centimetara i težak 650-700 grama.Sada se usled razvoja centralnog nervnog sistema kod ploda formira sklonost…