Prvi Magazin u Srbiji Posvećen Problemu Neplodnosti

Izašao je prvi magazin posvećen neplodnosti, „ŠANSA ZA RODITELJSTVO“, koji je besplatan za korisnike i biće dostupan u domovima zdravlja širom Srbije. Tiraž za prvi broj je 4000 primeraka.

Podrška parovima u lečenju neplodnosti

U želji da se javnosti pruže adekvatne i tačne informacije u vezi sa svim zakonskim okvirima i olakšicama prilikom lečenja neplodnosti, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu i približe informacije o procesu lečenja neplodnosti, Udruženje Šansa za roditeljstvo, pokrenulo je prvi magazin.

Magazin koji je dobrodošao!

U prvom broju magazina „Šansa za roditeljstvo“, dostupne su informacije o lečenju neplodnosti, načinima lečenja, moći će da uporede različiti stavovi stručnjaka i dobije uvid u kompletnu proceduru vantelesne oplodnje.

U  Srbiji više od 800.000 ljudi se suočavaju sa ovim problemom

„Želja nam je da informišemo sve potencijalne parove i pojedince kojima je potrebna pomoć, ali i podrška. Svojim radom skrećemo pažnju na činjenicu, da se čak 400.000 parova leči od neplodnosti i da im je pomoć preko potrebna. “, istakla je Sandra Jovanović, predsednica Udruženja i urednica magazina Šansa za roditeljstvo, na promociji prvog izdanja novog magazina.

„Pokretanjem ovog magazina, olakšaćemo mnogim ljudima širom naše zemlje, jer ćemo se neprekidno truditi da ih informišemo i edukujemo o najsavremenijim metodama lečenja, kao i da im uvek prenesemo proveren savet stručnog lica.“ naglasila je glavna urednica magazina.

Cilj Udruženja je da ukaže na probleme sa kojima se parovi suočavaju i kroz društveno delovanje utiče na njihovo prevazilaženje i ispunjenje ciljeva u vezi sa poboljšanjem kako uslova tako i kriterijuma za postupak vantelesne oplodnje (VTO) na račun RFZO. Udruženje je osnovano u septembru 2016. godine. Samo integrisanim odgovorom društva može se postaći konačni cilj Udruženja da svako dobije šansu da bude roditelj.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Preporučujemo vam...
Rešite se pelenskog ojeda u 2 koraka
Rešite se pelenskog ojeda u 2 koraka
Pelenski ojed bebe je čest problem sa kojim se majke susreću. Koža bebe je osetljiva i nežna, a imunski sistem nezreo, tako da se svaka lezija kože mora ozbiljno shvatiti. Za potpuno funkcionalno i strukturno sazrevanje kože potrebne su i dve do tri godine.Šta je to pelenski ojed?Pelenski ojed (osip…
Olakšajte prirodni porođaj – Dianatal akušerski gel za lakši porođaj
Trudnice o izboru načina porođaja razmišljaju većinom u drugoj polovini trudnoće, najčešće u trećem trimestru. Predstavićemo vam podršku na porođaju. Informišite se o svim mogućnostima koje mogu olakšati i obezboliti porođaj, skratiti trajanje porođaja, obilazite porodilišta, ukoliko ima tih mogućnosti, gledajte uslove, raspitajte se… Ukoliko ste se opredelili za vaginalni…