Prvi Magazin u Srbiji Posvećen Problemu Neplodnosti – Besplatno u Domovima Zdravlja Srbije – Zrudnoća i Zdravlje

0

Izašao je prvi magazin posvećen neplodnosti, „ŠANSA ZA RODITELJSTVO“, koji je besplatan za korisnike i biće dostupan u domovima zdravlja širom Srbije. Tiraž za prvi broj je 4000 primeraka.

Podrška parovima u lečenju neplodnosti

U želji da se javnosti pruže adekvatne i tačne informacije u vezi sa svim zakonskim okvirima i olakšicama prilikom lečenja neplodnosti, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu i približe informacije o procesu lečenja neplodnosti, Udruženje Šansa za roditeljstvo, pokrenulo je prvi magazin.

Novi magazin posvećen parovima koji žele da ostvare roditeljstvo.

Magazin koji je dobrodošao!

U prvom broju magazina „Šansa za roditeljstvo“, dostupne su informacije o lečenju neplodnosti, načinima lečenja, moći će da uporede različiti stavovi stručnjaka i dobije uvid u kompletnu proceduru vantelesne oplodnje.

U  Srbiji više od 800.000 ljudi se suočavaju sa ovim problemom

„Želja nam je da informišemo sve potencijalne parove i pojedince kojima je potrebna pomoć, ali i podrška. Svojim radom skrećemo pažnju na činjenicu, da se čak 400.000 parova leči od neplodnosti i da im je pomoć preko potrebna. “, istakla je Sandra Jovanović, predsednica Udruženja i urednica magazina Šansa za roditeljstvo, na promociji prvog izdanja novog magazina.

„Pokretanjem ovog magazina, olakšaćemo mnogim ljudima širom naše zemlje, jer ćemo se neprekidno truditi da ih informišemo i edukujemo o najsavremenijim metodama lečenja, kao i da im uvek prenesemo proveren savet stručnog lica.“ naglasila je glavna urednica magazina.

Cilj Udruženja je da ukaže na probleme sa kojima se parovi suočavaju i kroz društveno delovanje utiče na njihovo prevazilaženje i ispunjenje ciljeva u vezi sa poboljšanjem kako uslova tako i kriterijuma za postupak vantelesne oplodnje (VTO) na račun RFZO. Udruženje je osnovano u septembru 2016. godine. Samo integrisanim odgovorom društva može se postaći konačni cilj Udruženja da svako dobije šansu da bude roditelj.

Share.

About Author

Comments are closed.