Prvi Magazin u Srbiji Posvećen Problemu Neplodnosti

Izašao je prvi magazin posvećen neplodnosti, „ŠANSA ZA RODITELJSTVO“, koji je besplatan za korisnike i biće dostupan u domovima zdravlja širom Srbije. Tiraž za prvi broj je 4000 primeraka.

Podrška parovima u lečenju neplodnosti

U želji da se javnosti pruže adekvatne i tačne informacije u vezi sa svim zakonskim okvirima i olakšicama prilikom lečenja neplodnosti, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu i približe informacije o procesu lečenja neplodnosti, Udruženje Šansa za roditeljstvo, pokrenulo je prvi magazin.

Magazin koji je dobrodošao!

U prvom broju magazina „Šansa za roditeljstvo“, dostupne su informacije o lečenju neplodnosti, načinima lečenja, moći će da uporede različiti stavovi stručnjaka i dobije uvid u kompletnu proceduru vantelesne oplodnje.

U  Srbiji više od 800.000 ljudi se suočavaju sa ovim problemom

„Želja nam je da informišemo sve potencijalne parove i pojedince kojima je potrebna pomoć, ali i podrška. Svojim radom skrećemo pažnju na činjenicu, da se čak 400.000 parova leči od neplodnosti i da im je pomoć preko potrebna. “, istakla je Sandra Jovanović, predsednica Udruženja i urednica magazina Šansa za roditeljstvo, na promociji prvog izdanja novog magazina.

„Pokretanjem ovog magazina, olakšaćemo mnogim ljudima širom naše zemlje, jer ćemo se neprekidno truditi da ih informišemo i edukujemo o najsavremenijim metodama lečenja, kao i da im uvek prenesemo proveren savet stručnog lica.“ naglasila je glavna urednica magazina.

Cilj Udruženja je da ukaže na probleme sa kojima se parovi suočavaju i kroz društveno delovanje utiče na njihovo prevazilaženje i ispunjenje ciljeva u vezi sa poboljšanjem kako uslova tako i kriterijuma za postupak vantelesne oplodnje (VTO) na račun RFZO. Udruženje je osnovano u septembru 2016. godine. Samo integrisanim odgovorom društva može se postaći konačni cilj Udruženja da svako dobije šansu da bude roditelj.

Preporučujemo vam...
Kako hranimo bebu
12 razloga za komunikaciju – Kako hranimo bebu?
Kako hranimo bebu? Da li komuniciramo sa bebom ili koristimo „digitalnu dadilju“ tj. telefon ili tablet?Kako hranimo bebu?Nisam pronašla studiju koja istražuje  procenat roditelja koji  hrani dete uz pomoć „digitalne dadilje“tj. omiljenog sadržaja za decu na telefonu/tabletu ali bi bilo zanimljivo istražiti. Da li ste se nekada pitali da li…
sunce je plavo
Sunce je plavo!
Sunce je plavo? Da li ste znali da spektar sunčevog zračenje ne podrazumeva samo ultra ljubičasto i infra crveno zračenje? Deo sunčevog spektra koji je veoma značajan, a koji je sve više u fokusu naučnika je upravo PLAVA SVETLOST – deo vidljivog spektra sunčevih zraka.Sunce je plavo!Poznata nam je plava…