Rizici od Alergija kod Bebe

Bebe su naročito osetljive jer još uvek imaju nerazvijen imuni sistem i sistem za varenje. Koji su rizici od alergija kod beba?

Ako bebu hranite iz bočice, ukoliko primetite simptome alergije bilo preporučljivo da pređete na hipoalergenu mlečnu formulu. Hidrolizovani protein pomaže da se olakša varenje i smanji pojava i ozbiljnost simptoma izazvanih alergijom. Postoje i posebne adaptirane mlečne formule za alergiju na proteine kravljeg mleka. Ishrana može olakšati simptome.

Iskoristili smo istraživanja našeg stručnog tima kao i saradnju sa mnogim univerzitetima, stručnjacima za ishranu i istraživačkim institutima, da razvijemo mlečne formule za bebe zasnovane na najnovijim otkrićima. Pored toga, razvili smo specijalnu ishranu za posebne potrebe u ishrani.

Da li će se kod vaše bebe razviti alergija?

Ukoliko vi ili vaš partner patite od jedne ili većeg broja alergija, prirodno je da brinete da postoji mogućnost da ih vaša beba može naslediti.

Mada je u porodicama u kojima oba roditelja pate od alergija rizik iznad proseka, vaša beba možda neće imati iste alergije kao vi, mada itekako može naslediti sklonosti ka alergijama. Postoje načini da se kod vaše bebe umanji rizik od razvoja alergije.

Kolika je verovatnoća da se pojavi alergija kod bebe?

Alergijska stanja su prilično česta. Prema istraživanjima, alergije kod dece koja se rađaju u porodicama u kojima već postoje alergije su izgledi da i sama razviju alergije iznad proseka.

Najčešće alergije su astma, ekcem, polenska kijavica i alergije na hranu.

Čak i ako vi patite od neke alergije, to ne znači da će od nje patiti i vaše dete. S druge strane, ako u vašoj porodici ne postoji istorija alergije i dalje postoji verovatnoća 1 naprema 5 da će se ona razviti kod vašeg deteta.

Šta možete da učinite?

Ohrabrujuće je znati da mnoga deca prerastu svoje alergije, naročito u slučajevima alergije na proteine kravljeg mleka. Ali kod drugih se razvijaju doživotna stanja poput astme, ekcema i polenske kijavice.

Mada je genetika uključena u uzrok alergije, takođe je poznata činjenica da životna sredina i drugi faktori mogu da utiču na razvoj alergija od najranijeg uzrasta.

Zato je mudro razmotriti sledeće u cilju prevencije alergija kod beba:

Nega bebine kože

Vuna i sapun mogu nadražiti kožu, zato odaberite odeću od drugih materijala i koristite druge proizvode za pranje. Sklanjajte bebu sa jakog sunca i dobro je umotajte kada je hladno.

Odeća

Odaberite blage deterdžente i obavezno operite svu novu odeću pre nego što je po prvi put obučete svojoj bebi.

Čista životna sredina

Dobro je da vaš dom, a naročito soba vaše bebe, budu veoma čisti i bez prašine. I uvek sklanjajte svoju bebu od dima cigarete!

Aptamil 3&4 logo novi

 

 

 

 

 

 

PROMO

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Preporučujemo vam...