Bebe sa refluksom, zatvorom, prevremeno rođene, i sa malom telesnom težinom

0

Bebama će pomoći  adaptirana mlečna  formula za prilagođenu ishranu i rešiti  problem zatvora, povećanog vraćanja želudačnog sadržaja (refuksa). Prilagiđene  formule  namenjene  su i prevremeno rođenim bebama, kao i bebama sa malom  težinom na rođenju.

Adaptirane mlečne formule za odojčad sa zatvorom

Ove prilagođene  adaptirane mlečne formule preporučuju se bebama koje imaju neredovnu tvrdu stolicu praćenu bolom. Zahvaljujući prisustvu palmitata, prebiotika  , adaptirane mlečne  formule za odojčad sa zatvorom,  povlače vodu u debelo crevo i tako razmekšavaju stolicu, a hidrolizovani proteini omogućavaju bržu pasažu i mekše stolice. Jedinstvena mešavina masti, veoma slična majčinom mleku poboljšava apsorpciju i umanjuje kalcijumove soli masnih kiselina koje izazivaju zatvor.

Antiregurgitacione mlečne formule, AR formule

Namenjene su odojčadi koja pate od refluksa, povećanog vraćanja želudačnog sadržaja zbog nerazvijenosti gastroezofagealnog sfinktera ili ne dobijaju u težini. Ovde se preporučuje mlečna formula za zgušnjavanje hrane koja će smanjiti vraćanje hrane, a neće usporiti varenje.

Adaptirane mlečne formule za prevremeno rođene bebe i novororođenčad sa malom težinom na rođenju

Ove mlečne  formule,  prilagođene su povećanim potrebama u ishrani. U odnosu na standardne startne formule, ove formule sadrže više kalorija i mikronutrijenata, a ugljeni hidrati u obliku laktoze i polimera glukoze daju puno energije u maloj osmolalnosti koja je ovakvoj novorođenčadi potrebna.

Prim.dr med. Jasminka Komnenović

Aptamil 3&4 logo novi

 

 

 

 

 

 

 

PROMO

Share.

About Author

Comments are closed.