Zatvor kod Bebe – Kako Prepoznati?

Stručni tim  istraživača je preko 30 godina proučavao zdravu ishranu za bebe i malu decu. Majčino mleko je uvek bilo u centru tog istraživanja. Njihov cilj je da bebama koje se ne hrane u potpunosti, ili se ne hrane isključivo majčinim mlekom, obezbede sve potrebne hranljive materije i vitamine da bi napredovale.

Iskoristili smo ta istraživanja, kao i saradnju sa mnogim univerzitetima, stručnjacima za ishranu i istraživačkim institutima, da razvijemo mlečne formule za bebe zasnovane na najnovijim otkrićima. Pored toga, razvili smo adaptirane mlečne formule za posebne zahteve  u ishrani.

Zatvor kod beba

Kada bebe pate od zatvora osećaju se veoma neugodno. Neke bebe povremeno pate od zatvora zbog nekog određenog razloga. Za druge zatvor može biti redovna pojava i dugo trajati.

Bebe koje se doje obično imaju mnogo mekše stolice od beba koje se hrane iz bočice, pa ako ste nedavno prešli na ishranu iz bočice, možda ćete primetiti razliku.

Kako da prepoznate zatvor

Kod beba učestalost pražnjenje creva varira. Zato je važno da pratite  količinu i konzistenciju bebinih stolica da biste odredili da li ona pati od zatvora. Ako vaša beba pati od zatvora, njene stolice će biti suve i tvrde i ili neuobičajeno male ili velike. Izbacivanje takvih stolica može izazvati napone ili bol, pa će vaša beba možda plakati.

Zatvor takođe može izazvati gubitak apetita, nelagodnost , vetrove i stolice naročito neugodnog mirisa. Može se desiti da vaša beba u potpunosti počne da odbija hranu.

Aptamil 3&4 logo novi

 

 

 

 

 

PROMO

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Preporučujemo vam...