Eau Thermale Avène Cicalfate+ gel za čišćenje iritirane kože

Eau Thermale Avène Cicalfate

Sadržaj

Eau Thermale Avène Cicalfate+ gel za čišćenje iritirane kože je novi proizvod koji vam je dostupan.

Eau Thermale Avène Cicalfate+ gel za čišćenje

Za normalno funkcioniranje kožne barijere odgovoran je površinski zaštitni sloj – epidermis, posebno njegov najdeblji deo stratum corneum koji ima glavnu funkciju barijere.

Epidermis štiti kožu od mehaničkih povreda, dehidracije, penetracije različitih hemijskih supstanci iz okoline i patogenih organizama. Lipidi u epidermisu imaju ulogu sprečavanja transepidermalnoga gubitka vode i prodora čestica iritirajućeg delovanja, alergena i mikroorganizama.

Eau Thermale Avène Cicalfate+ gel za čišćenje iritirane kože jenovi proizvod koji vam je dostupan.
Novi proizvod koji vam je dostupan.

Ukoliko zbog bilo kog razloga dođe do poremećaja zaštitne funkcije kožne barijere, čestice iritirajućeg delovanja, alergeni i mikroorganizmi lakše prodiru u dublje slojeve kože i uzrokuju iritacije, a ponekad i upale.

Obnova iritirane, nadražene, oštećene kože – zaceljivanje kože – jedno je od specifičnih svojstava ljudskog tkiva i predstavlja proces tokom kojeg organizam zamenjuje i obnavlja funkcije oštećenog tkiva različitim procesima.

Cicalfate+ gel za čišćenje
Cicalfate+ gel za čišćenje umiruje i čisti nadraženu kožu, bez isušivanja.

Cicalfate + proizvodi

Istražujući probleme iritirane kože i znajući šta se od proizvoda za negu očekuje, Dermatološka laboratorija Avène razvila je i usavršila liniju proizvoda Cicalfate+.

Od sada, Cicalfate+ proizvodi još brže i nežnije obnavljaju iritiranu kožu, jer zahvaljujući novim formulacijama imaju trostruko dejstvo:

  • Aktivni sastojak [C + -Restore]™ ubrzava proces obnove epidermisa, tako što značajno podstiče migraciju keratinocita, vežući se na TLR-5 receptore na ćelijama keratinocita, što rezultuje zaceljivanjem površinskih oštećenja kože.
  • Kombinacija bakrovog i cinkovog sulfata štiti i smanjuje rizik od bakterijske infekcije.
  • Avène termalna izvorska voda trenutno umiruje i deluje antiiritirajuće.

Kada se primenjuju Cicalfate + proizvodi?

Proizvodi se primenjuju kod suvih i vlažnih dermatoza, iritacija, suvoće ili crvenila kože, ali i spoljnih sluznica. Mogu ih koristiti svi uzrasti – bebe, deca i odrasli.

Eau Thermale Avène Cicalfate+ (
 Preporučljiv je za higijenu odojčadi, dece i odraslih.

Baza naših proizvoda je Eau Thermale Avène termalna voda

Baza naših proizvoda je Eau Thermale Avène termalna voda, što ih čini jedinstvenim. Umirujuće dejstvo Avène termalne vode štiti Vašu kožu. Avène termalna voda nastaje spajanjem podzemnih voda u planinskoj oblasti Cevennes, izvire iz dubine zemlje u blizini mesta Avène, nakon 40-ak godina, bistra i čista, temperature 25,6° C. U toku dugog putovanja obogaćuje se elementima u tragovima i silikatima, koji je čine tako nežnom za kožu. Svojim blagotvornim dejstvom izvor je olakšanja  za osetljivu kožu.

Promo članak

avatar
Oktal Pharma Beograd je jedna od vodećih zastupničkih kompanija na tržištu Srbije.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Gasimenti
Esensa Propomint
Esensa DevitinD3k1
Femibion 1 i 2
Femibion
Femibion
Femibion 1 i 2
Femibion 2
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Jezički razvoj dece i kategorizacija

Emocije i promene raspoloženja u trudnoći – 5 pomoći

Kako biti deo detetove igre a ne prekidati samostalnu igru

Anksioznost i depresija u trudnoći – Simptomi i faktori rizika

Nadutost u trudnoći i kako je rešiti

Preporučujemo vam...

Jezički razvoj dece zavisi i od sposobnosti dece za kategorizacijom.  Sposobnošću kategorizacije dete razvija način da grupiše misli, obradi informacije i opiše pojmove. Radom na kategorizaciji, podstičemo razvoj jezičkih veština....

Kako biti deo detetove igre a da ne prekidate samostalnu igru? Uvek govorim o tome koliko je samostalna igra deteta važna. Sa druge strane stalno ističem i koliko je roditeljska...

Ishrana tokom menstrualnog ciklusa treba da bude usklađena u odnosu na hormonske promene. Tako usklađena ishrana obezbediće bolje zdravlje i kvalitet života žene. Takođe, ovakva ishrana je podrška ukoliko planirate...

Kad kažemo roditeljstvo nekad i sad ne moramo da idemo mnogo daleko u prošlost kako bismo uočili bitne razlike. Dovoljno je da uporedimo period kad smo mi bili deca i...