Nivo šećera i insulina – CHIROFOL 500

Nivo šećera i insulina – CHIROFOL 500

Inovativan vid terapije za regulaciju nivoa šećera i insulina u krvi – CHIROFOL 500. Namenjen je ženama koje žele da ostvare materinstvo, ali i onim koje ne žele trudnoću, već rešavaju problem insulinske rezistencije. Smatra se da 27-40% žena generativnog perioda ima PCOS, a kod 70% žena sa PCOS-om postoji insulinska rezistencija.

Nivo šećera i insulina – CHIROFOL 500
PCOS se leči promenom načina života i ishrane.

CHIROFOL 500 

CHIROFOL 500 namenjen je svim ženama sa simptomima i znacima insulinske rezistencije i PCOSa. CHIROFOL 500  je dodatak ishrani na bazi D-hiro-inozitola, folne kiseline, vitamina B12 i mangana koji se koristi u slučajevima povećanih potreba za ovim hranljivim supstancama ili usled njihovog nedostatka u ishrani. Namenjen je ženama koje žele da ostvare materinstvo, ali i onim koje ne žele trudnoću, već rešavaju problem insulinske rezistencije, koji narušava zdravlje, fizički izgled i samim tim i psihološku stabilnost.

  • D-hiro-inozitol  Omogućava normalizaciju metaolizma glukoze u organizmu, nivoa muških polnih hormona i ovulacije.
  • Folna kiselina  Odlična priprema za planiranu trudnoću, od izuzetne važnosti u prvim nedeljama trudnoće kada se formira moždano stablo bebe, ali i kasnije, tokom trudnoće… Smatra se da unos ishranom folne kiseline  kod većine žena u generativnom periodu nije dovoljan da podmiri dnevne potrebe organizma! Jako je važno naglasiti da se folna kiselina unosi počev od tri meseca pre planirane trudnoće kao i tokom čitave trudnoće.
  • Vitamin B12Učestvuje u metabolizmu svih ćelija, rastu tkiva i održavanju CNS. Kao koenzim je značajan za stvaranje DNK i RNK, genetskog materijala organizma. Vitamin B12 i folna kiselina (vitamin B9 ) su neophodni za stvaranje crvenih krvnih zrnaca, što utiče na snabdevanje organizma kiseonikom. Takođe, ova dva B vitamina utiču na imunu funkciju i na raspoloženje.
  • Mangan je pored brojnih uloga u metabolizmu, neophodan za stvaranje insulina i normalno korišćenje glukoze. Nedostatak mangana u ishrani, uzrokuje osim bolova u zglobovima, probleme sa kostima, loše pamćenje i povećanje nivoa šećera u krvi.
Nivo šećera i insulina – CHIROFOL 500
Dobrodošla je primerena fizička aktivnost koju će vam odrediti lekar.

Kako se postavlja dijagnoza PCOS?

Na osnovu: Anamenze, UZ-nog pregleda i analiza krvi.

Simptomi PCOS-a

Mogu biti različiti, najčešće se javljaju: neuredni menstrualni ciklusi, manje od 9 godišnje sa periodima bez menstruacije i do godinu dana; izražena maljavost muškog tipa-dlake po licu i delovima tela koji nisu karakteristični za žene; akne na licu koje mogu biti i u težoj formi; gojaznost; infertilitet (nemogućnost začeća nakon godinu dana pokušavanja; izostanak ovulacije (anovulacija); depresija; povišen nivo muških polnih hormona (androgena).

CHIROFOL 500 se može uključiti uz konvencionalnu terapiju i značajno poboljšava uspešnost rešavanja problema.
Inovativan vid terapije za regulaciju nivoa šećera i insulina u krvi – CHIROFOL 500.

Poznato je da više gena ima ulogu u nasledju PCOS-a. Kod 70% žena sa PCOS-om postojii insulinska rezultencija, što znači da ćelije nisu osetljive na insulin i ne mogu da koriste šećer iz hrane (to je uloga insulina), i organizam šalje mehanizmom negativne povratne sprege signal da nema insulina, kao posledica se povećava lučenje insulina i razvija se hiperinsulinemija a to uzrokuje povećano stvaranje androgena i dolazi po hiperandrogenemije. Nastaje začarani krug (circulus viciosus).

Gojaznost je posledica povišenog nivoa insulina što još pogoršava stanje i povećava rizika za pojavu dijabetesa tipa 2. Kao posledica insulinske rezistencije nivo šećera u krvi se povećava, kao i nivo holesterola i triglicerida, i dovodi do povišenja krvnog pritiska i pojave metaboličkog sindroma, a to povećava rizika za pojavu kardiovaskularnih bolesti.

Nivo šećera i insulina – CHIROFOL 500
CHIROFOL 500 se može uključiti uz konvencionalnu terapiju i značajno poboljšava uspešnost rešavanja problema.

Kako se leči PCOS?

PCOS se leči promenom načina života i ishrane; lekovima (može biti hormonska kontracepcija ili tabletama za regulisanje nivoa insulina u krvi) . CHIROFOL 500 se može  uključiti  uz konvencionalnu terapiju i značajno poboljšava uspešnost rešavanja problema.

PROMO ČLANAK

Preporučujemo vam...
Prirodno lečenje ureaplazme
Prirodno lečenje ureaplazme je preporučeno pored antibiotika
Zašto je prirodno lečenje ureaplazme preporučeno pored antibiotika? Upotreba antibiotika je neophodna. Ali poželjno je u lečenju vaginalnih bakterijskih infekcija uključiti i prirodne preparate na biljnoj bazi. Prirodno lečenje ureaplazme Koja je uloga eteričnih ulјa aromatičnih bilјaka sa antibakterijskim, antifungalnim, antivirusnim i citotoksičnim svojstvima? Vaša terapija kod prirodnog lečenja ureaplazme…