Nivo šećera i insulina – CHIROFOL 500

Nivo šećera i insulina – CHIROFOL 500

Inovativan vid terapije za regulaciju nivoa šećera i insulina u krvi – CHIROFOL 500. Namenjen je ženama koje žele da ostvare materinstvo, ali i onim koje ne žele trudnoću, već rešavaju problem insulinske rezistencije. Smatra se da 27-40% žena generativnog perioda ima PCOS, a kod 70% žena sa PCOS-om postoji insulinska rezistencija.

Nivo šećera i insulina – CHIROFOL 500
PCOS se leči promenom načina života i ishrane.

CHIROFOL 500 

CHIROFOL 500 namenjen je svim ženama sa simptomima i znacima insulinske rezistencije i PCOSa. CHIROFOL 500  je dodatak ishrani na bazi D-hiro-inozitola, folne kiseline, vitamina B12 i mangana koji se koristi u slučajevima povećanih potreba za ovim hranljivim supstancama ili usled njihovog nedostatka u ishrani. Namenjen je ženama koje žele da ostvare materinstvo, ali i onim koje ne žele trudnoću, već rešavaju problem insulinske rezistencije, koji narušava zdravlje, fizički izgled i samim tim i psihološku stabilnost.

  • D-hiro-inozitol  Omogućava normalizaciju metaolizma glukoze u organizmu, nivoa muških polnih hormona i ovulacije.
  • Folna kiselina  Odlična priprema za planiranu trudnoću, od izuzetne važnosti u prvim nedeljama trudnoće kada se formira moždano stablo bebe, ali i kasnije, tokom trudnoće… Smatra se da unos ishranom folne kiseline  kod većine žena u generativnom periodu nije dovoljan da podmiri dnevne potrebe organizma! Jako je važno naglasiti da se folna kiselina unosi počev od tri meseca pre planirane trudnoće kao i tokom čitave trudnoće.
  • Vitamin B12Učestvuje u metabolizmu svih ćelija, rastu tkiva i održavanju CNS. Kao koenzim je značajan za stvaranje DNK i RNK, genetskog materijala organizma. Vitamin B12 i folna kiselina (vitamin B9 ) su neophodni za stvaranje crvenih krvnih zrnaca, što utiče na snabdevanje organizma kiseonikom. Takođe, ova dva B vitamina utiču na imunu funkciju i na raspoloženje.
  • Mangan je pored brojnih uloga u metabolizmu, neophodan za stvaranje insulina i normalno korišćenje glukoze. Nedostatak mangana u ishrani, uzrokuje osim bolova u zglobovima, probleme sa kostima, loše pamćenje i povećanje nivoa šećera u krvi.
Nivo šećera i insulina – CHIROFOL 500
Dobrodošla je primerena fizička aktivnost koju će vam odrediti lekar.

Kako se postavlja dijagnoza PCOS?

Na osnovu: Anamenze, UZ-nog pregleda i analiza krvi.

Simptomi PCOS-a

Mogu biti različiti, najčešće se javljaju: neuredni menstrualni ciklusi, manje od 9 godišnje sa periodima bez menstruacije i do godinu dana; izražena maljavost muškog tipa-dlake po licu i delovima tela koji nisu karakteristični za žene; akne na licu koje mogu biti i u težoj formi; gojaznost; infertilitet (nemogućnost začeća nakon godinu dana pokušavanja; izostanak ovulacije (anovulacija); depresija; povišen nivo muških polnih hormona (androgena).

CHIROFOL 500 se može uključiti uz konvencionalnu terapiju i značajno poboljšava uspešnost rešavanja problema.
Inovativan vid terapije za regulaciju nivoa šećera i insulina u krvi – CHIROFOL 500.

Poznato je da više gena ima ulogu u nasledju PCOS-a. Kod 70% žena sa PCOS-om postojii insulinska rezultencija, što znači da ćelije nisu osetljive na insulin i ne mogu da koriste šećer iz hrane (to je uloga insulina), i organizam šalje mehanizmom negativne povratne sprege signal da nema insulina, kao posledica se povećava lučenje insulina i razvija se hiperinsulinemija a to uzrokuje povećano stvaranje androgena i dolazi po hiperandrogenemije. Nastaje začarani krug (circulus viciosus).

Gojaznost je posledica povišenog nivoa insulina što još pogoršava stanje i povećava rizika za pojavu dijabetesa tipa 2. Kao posledica insulinske rezistencije nivo šećera u krvi se povećava, kao i nivo holesterola i triglicerida, i dovodi do povišenja krvnog pritiska i pojave metaboličkog sindroma, a to povećava rizika za pojavu kardiovaskularnih bolesti.

Nivo šećera i insulina – CHIROFOL 500
CHIROFOL 500 se može uključiti uz konvencionalnu terapiju i značajno poboljšava uspešnost rešavanja problema.

Kako se leči PCOS?

PCOS se leči promenom načina života i ishrane; lekovima (može biti hormonska kontracepcija ili tabletama za regulisanje nivoa insulina u krvi) . CHIROFOL 500 se može  uključiti  uz konvencionalnu terapiju i značajno poboljšava uspešnost rešavanja problema.

PROMO ČLANAK

Oktal Pharma Beograd je jedna od vodećih zastupničkih kompanija na tržištu Srbije.
Preporučujemo vam...