BioKult Migrea – Pomoć u prevenciji migrena

BioKult Migrea - Pomoć u prevenciji migrena

BioKult Migrea  pomoć u prevenciji migrena. Koliko je čest problem migrene? Da li je zdravlje u crevima? Šta pomaže?

Predstavljamo vam BioKult Migrea

Proizvod koji sadrži kombinaciju od čak 14 probiotskih sojeva, magnezijum i vitamin B6, namenjen za  smanjenje učestalosti pojave glavobolja kod osoba koje boluju od migrena.

Koliko je čest problem migrene?

Ukratko, migrena pogađa čak 15% globalne populacija, odnosno svaka sedma osoba boluje od migrena, a kod odraslih osoba migrena je čak tri puta više zastupljena kod žena nego kod muškaraca. Osobe sa migrenom pate od umerenih do teških epizoda glavobolje, u trajanju od nekoliko sati do nekoliko dana što značajno smanjuje kvalitet njihovog života, a sama migrena zauzima drugo mesto od svih bolesti koje dovode do onesposobljavanja odraslih osoba.

Koliko je čest problem migrene

Zapaženo je da se migrene često uporedo javljaju sa sa gastrointestinalnim simptomima, uključujući mučninu, povraćanje, proliv, zatvor i gorušicu.

Šta kažu sprovedene studije?

Nedavno sprovedene studije su pokazala da je pojava migrena učestalija kod osoba kod kojih već postoji neki od gastrointestinalnih poremećaja, kao što su upalna oboljenja creva (bolest iritabilnog kolona, Kronova bolest, celijakija), kao i kod dece koja su kao bebe imali intezivne grčeve (kolike). Istraživanja su pokazala da mikrobiota creva igra ključnu ulogu u vezi između mozga i creva zbog čega poremećaji crevne flore mogu biti povezani sa neurološkim poremećajima, uključujući i nastanak migrena. Ujedno je pokazano da se u osnovi i gastrointestinalnih oboljenja i migrena nalazi promenjen bakterijski sastav u crevima (disbioza) što dovodi do narušene crevne barijere. Narušena crevna barijera dovodi do prolaska endoksina u cirkulaciju koji su okidači za nastanak upale i moguću pojavu napada u migreni.

Zdravlje je u crevima!

Poznato je da je adekvatan sastav crevnih bakterija važan za održavanje crevne barijere, a upravo se probiotske bakterije primenjuju za održavanje adekvatnog bakterijskog sastava u crevima, čime se i sprečava nastanak upale kao mogućeg okidača za nastanak napada u migreni. Proizvod BioKult Migrea sadrži 14 sojeva probiotskih bakterijau dnevnoj količini od 4 milijarde čija je efikasnost u smanjenju frekvencije i trajanja napada kod osoba koje boluju od migrena potvrđena u kliničkoj studiji koja je uključila čak 100 osoba i to 50 osoba koje su bolovale od hroničnih migrena i 50 osoba koje su bolovale od epizodnih migrena. Rezultati studije su pokazali da je uzimanje ove kombinacije probiotskih sojeva tokom 8-10 nedelja dovelo do smanjenja broja napada (broj napada se prepolovio) i smanjenja inteziteta napada za skoro trećinu u poređenju sa kontrolnom grupom.

Koliko je čest problem migrene

Organski oblik Magnezijuma

Pored probiotskih bakterija proizvod BioKult Migrea sadrži magnezijumkoji ima važnu ulogu u održavanju normalne funkcije nervnog sistema.  Istraživanja su pokazala da je tokom migrenoznih napada snižena količina magnezijuma i da osobe koje dobro reaguju na suplementaciju magnezijumom u prevenciji i smanjenju učestalosti migrenoznih napada imaju nizak Mg u krvi. Takođe, stres je jedan od najčešćih okidača za migrenozni napad, pri čemu snižen nivo magnezijuma u krvi pojačava reakciju na stres.  Na taj način suplementacija magnezijumom može povećati sposobnost nervnog sistema da se odupre stresu, a magnezijum ujedno doprinosi i smanjenju umora i zamora koji često prate poremećaje centralnog nervnog sistema.

 

Važno je napomenuti da proizvod BioKult Migrea sadrži organski oblik magnezijuma (magnezijum-citrat) koji se veoma dobro resorbuje čime se obezbeđuje da najveći deo primenje doze magnezijuma dospe u cirkulaciju.

Važan je i vitamin B6!

Još jedna kompenata proizvoda Biolkult Migrea koja dodatno pomaže u prevenciji i smanjenju učestalosti migrenoznih napada je vitaminB6. Suplementacija vitaminom B6 omogućava se održavanje normalnog metabolizma homocisteina čije povišene vrednosti su povezana sa povećanim rizikom od kardiovaskularnih bolesti i drugih stanja, uključujući i migrenu. Ujedno suplementacija vitaminom B6 pomaže u regulisanju hormonske aktivnosti što je važno uzimajući u obzir činjenicu da u najvećem broju slučaja su žene te koje pate od migrena, pri čemu se napadi javljaju neposredno pre ili na početku menstruacije što se i objašnjava fluktuacijom hormona jajnika, posebno estrogena.

Kako se koristi BioKult Migrea?

Proizvod BioKult Migrea se uzima 1-2 puta dnevno po 1 kapsulu uz obrok, a za osobe kod kojih postoji neki problem sa gutanjem ili kod male dece, sadržaj kapsule se može ratvoriti u maloj količini vode. Proizvod BioKult Migrea se na tržištu nalazi u pakovanju od 60 kapsula dovoljnih za 1-2 meseca primene. Potpuno je bezbedan za primenu kod trudnica i dojilja. Kod dece  mlađe od 12 godina potrebno prethodno konsultovati se sa pedijatrom. Osobe koje su na nekoj hroničnoj terapiji trebalo bi da se konsultuju sa lekarom ili farmaceutom pre uzimanja bilo kod dijetetskog suplementa. Proizvod ne sadrži gluten pa ga mogu koristi i osobe intolerantne na gluten.

PROMO ČLANAK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Preporučujemo vam...
Podrška u afinitetima deteta
Previše aktivnosti za decu ometa njihov razvoj
Previše aktivnosti za decu ometa njihov razvoj. Edukativne i sportske aktivnosti za dete, DA, reći će većina roditelja male dece, do polaska u školu.Dodatne edukativne i sportske aktivnosti i deteDa li malom detetu trebaju baš sve dodatne aktivnosti poput časova engleskog, baleta, sportića i sličnih aktivnosti? Kada zavirimo u vrtiće…
13 Nedelja trudnoce (trinaesta nedelja trudnoce)
13 Nedelja trudnoće (trinaesta nedelja trudnoće)
13 Nedelja trudnoće je početak drugog trimestra trudnoće. Period najmirniji u celoj trudnoći za trudnicu, a tako intenzivan za plod.Koji pregledi se rade u drugom trimestru pročitajte OVDEKako se razvija plod u trinaestoj nedelji trudnoće?Plod je sada prošao najnestabilniji period prvog trimestra, sada se trudnoća stabilizovala i šanse da dodje…
Kažnjeno dete se oseća poniženo
Vaspitavanje dece bez kazne
Vaspitavanje dece bez kazne nije neki „skandinavski model puštanja dece da nam skaču po glavi i rade šta hoće“, protivno uverenjima mnogih. Naprotiv, vaspitavanje dece bez kazne uključuje mnogo više asertivnosti, strukture, discipline, strpljenja i veština, nego što to srećemo u bilo kom obliku kažnjavanja.Vaspitavanje dece bez kazne podrazumeva PRISUTNOST…