Termalne vode – Izvor olakšanja i za najosetljiviju kožu

termalne vode

Sadržaj

Termalne vode su izvor olakšanja i za najosetljiviju kožu . Verujem da je svako od nas bar jednom čuo za pojam termalna voda. Međutim malo nas zna šta je u stvari termalna voda. Kako se dobija i koji su njeni benefiti za zdravlje kože. Voda koja izlazi iz vaše slavine kod kuće je čista, bez ukusa, prijatno osvežavajuća i pitka. Uprkos svemu, to nije termalna izvorska voda.

Šta je termalna voda?

Termalna voda je prešla dug put dok se nije pojavila na površini zemlje. Ona teče kroz duboke slojeve stena i ne samo da se tako na neprimetan način čisti, već i ispira vredne minerale i elemente u tragovima iz stena. Ovi sastojci i posebna čistoća razlikuju vodu iz slavine od termalne izvorske mineralizovane vode.

termalne vode
Osvežava, neguje i hidrira kožu lica i tela

Po definiciji, termalna voda je voda koja potiče iz termalnih izvora, a koji su poznati i kao lekoviti izvori tople vode obogaćene mineralima. Termalni izvori su se koristili u lekovite svrhe još u doba starih Rimljana. Danas su zaštitni  znak mnogih poznatih banja i terapijskih centara koji se bave  lečenjem različitih dermatoloških problema. I uspešno ih rešavaju zahvaljujući  delotvornosti koje kroz iskustva i naučne studije pokazuju termalne vode.

Kvalitet kao i dokazano antiiritacijsko dejstvo sa postizanjem visokog nivoa hidratacije i trenutno umirujućeg efekta na koži, termalne vode opravdavaju visokim sadržajem mineralnih sastojaka koji su itekako značajni kako u dermatologiji tako i u kozmetologiji.

Šta to termalne vode izdvaja i ističe njihovu delotvornost?

Izbalansiran odnos mineralnih sastojaka i akcenat na činjenici da je bakteriološki čista bez primesa zagađivača čini je pogodnom za negu i tretman čak i najosetljivije kože lica i tela. Ona umiruje upalu, smanjuje osećaj svraba, peckanja i zatezanja kože. Koristi se i kao dodatak dermatološkim tretmanima, ali i nakon hirurških dermatoloških postupaka, hemijskog pilinga, dermoabrazije i terapije laserom. Omogućava jednostavno i bezbedno čišćenje kože, smanjuje reaktivno crvenilo i upalu, a pomaže i zarastanje. Termalna voda koristi se i u nezi osetljive, nadražene i alergijama sklone kože, ali i kao pomoć kod opekotina od sunca, nakon tretmana akni, pelenskog osipa, nakon brijanja i depilacije, nakon skidanja šminke, na putovanju, tokom vežbanja… Jednostavno rečeno,  u bilo kojoj situaciji kada je kožu potrebno umiriti, omekšati i dodatno hidrirati. Kontraindikacije, neželjena dejstva i interakcije kod termalne vode nisu poznate.

termalne vode
Idealna za umirenje osetljive bebine kože.

Termalne vode u kozmetologiji

Da, kao potpora hidrataciji kože lica koja će nakon upotrebe izgledati svežije. Make up artisti kao i sve žene koje se svakodnevno šminkaju imaju pomoć u fiksiranju make up-a koji neće dehidrirati kožu lica ukoliko termalnu vodu nanesemo pre šminkanja i sam ritual završimo raspršivanjem fine izmaglice termalne vode na kožu lica, vrata i dekoltea. Na ovaj način, nanosimo veliku dozu hidratacije koja će kožu učiniti svežom, mekom na dodir sa produženo svežim make up izgledom.

termalne vode
Izbalansiran odnos mineralnih sastojaka.

Još jedna od prednosti termalne vode jeste što nema starosne granice za njenu primenu. Možete je koristiti čak i kod vaših mališana od samog rođenja kako na koži lica tako i tela, više puta u toku dana. Leti je možete koristiti umesto vlažnih maramica. Tako ćete sprečiti pojavu pelenskog ojeda a vašem mališanu ćete prirediti pravi osećaj svežine u vrelim letnjim danima.

Kako se primenjuju termalne vode?

Termalna voda primenjuje se tako što se kao sprej rasprši na kožu. Sačeka se nekoliko minuta, a potom se koža posuši mekim papirnim maramicama.

termalne vode
Danas postoje različita pakovanja termalne vode. Od malih sprejeva za damsku tašnu do većih boca namenjenih za profesionalnu ili kućnu upotrebu.

Na osnovu svih činjenica, naučnih studija kao i velikog broja zadovoljnih korisnika možemo zaključiti da su termalne vode veoma delotvorne sa brzim efektima i rezultatima. Zato postaju sve više sastavni deo naše svakodnevne rutine u nezi kože. Ali, i jedan od bitnih saveznika kada treba da pokažu svoje dejstvo i na mnogim dermatološkim indikacijama kojima je itekako od velikog značaja.

Svaka kap termalne vode raspršena na vašoj koži pružiće vam trenutan osećaj svežine. Izmamiće osmeh na licu i bolje raspoloženje. Uverite se i sami u kvalitet i mnoštvo prednosti tako što ćete uvrstiti termalne vode u vašu svakodnevnu rutinu nege.

Neka termalna voda postane deo vašeg  rituala za opuštanje i uživanje!

avatar
Lekar, menadžer. Posvetila je karijeru i znanje, stručnom približavanju i pretstavljanju visokokvalitetnih dermokozmetičkih proizvoda na negu i zdravlje dece i odraslih.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Femibion 2
Femibion
Femibion 1 i 2
Femibion 1 i 2
Femibion
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Šta ako dete udari odraslu osobu – Kako reagovati?

5 razloga zašto je važno da decu vodimo na selo

Zdravlje roditelja utiče na zdravlje deteta – Koji roditelj ima veću ulogu u tome?

6 popularnih dijeta – Koje su prednosti i koji nedostaci – Šta kaže nauka

Zašto su trudnice posebno privlačne komarcima i 5 preporuka

Preporučujemo vam...

Zdravlje roditelja utiče na zdravlje deteta, kažu stručne studije. Iako uglavnom gledamo u majke i mislimo da je sve na njima, naučna istrazivanja jasno stavljaju do znanja da je zdravlje...

Koje su prednosti i nedostaci popularnih dijeta? Kada je reč o ishrani, teško je zanemariti sveprisutne trendove i savete koji kruže medijima. Dijete (načini ishrane), su tema koja izaziva mnogo...

Saznajte zašto su trudnice posebno privlačne komarcima i kako da izbegnete ujede komaraca. I naravno, i bolesti koje prenose komarci. Osim što su neverovatno dosadni, komarci predstavljaju pretnju po javno...

Električni bicikli se sve više nameću kao idealno rešenje za užurbane gradove i stresnu svakodnevicu. U modernom svetu gde je očuvanje životne sredine postalo ne samo odgovornost, već i potreba....