Termalne vode – Izvor olakšanja i za najosetljiviju kožu

Termalne vode izvor olakšanja i za najosetljiviju kožu

Termalne vode su izvor olakšanja i za najosetljiviju kožu . Verujem da je svako od nas bar jednom čuo za pojam termalna voda. Međutim malo nas zna šta je u stvari termalna voda, kako se dobija i koji su njeni benefiti za zdravlje kože. Voda koja izlazi iz vaše slavine kod kuće je čista, bez ukusa, prijatno osvežavajuća i pitka. Uprkos svemu, to nije termalna izvorska voda.

Termalna voda
Osvežava, neguje i hidrira kožu lica i tela

Šta je u stvari termalna voda?

Termalna voda je prešla dug put dok se nije pojavila na površini zemlje. Ona teče kroz duboke slojeve stena i ne samo da se tako na neprimetan način čisti, već i ispira vredne minerale i elemente u tragovima iz stena. Ovi sastojci i posebna čistoća razlikuju vodu iz slavine od termalne izvorske mineralizovane vode.

Po definiciji, termalna voda je voda koja potiče iz termalnih izvora, a koji su poznati i kao lekoviti izvori tople vode obogaćene mineralima. Termalni izvori su se koristili u lekovite svrhe još u doba starih Rimljana, a danas su zaštitni  znak mnogih poznatih banja i terapijskih centara koji se bave  lečenjem različitih dermatoloških problema i uspešno ih rešavaju zahvaljujući  delotvornosti koje kroz iskustva i naučne studije pokazuju termalne vode.

Kvalitet kao i dokazano antiiritacijsko dejstvo sa postizanjem visokog nivoa hidratacije i trenutno umirujućeg efekta na koži, termalne vode opravdavaju visokim sadržajem mineralnih sastojaka koji su itekako značajni kako u dermatologiji tako i u kozmetologiji.

Šta to termalne vode izdvaja i ističe njihovu delotvornost?

Izbalansiran odnos mineralnih sastojaka i akcenat na činjenici da je bakteriološki čista bez primesa zagađivača čini je pogodnom za negu i tretman čak i najosetljivije kože lica i tela. Ona umiruje upalu, smanjuje osećaj svraba, peckanja i zatezanja kože. Koristi se i kao dodatak dermatološkim tretmanima, ali i nakon hirurških dermatoloških postupaka, hemijskog pilinga, dermoabrazije i terapije laserom. Omogućava jednostavno i bezbedno čišćenje kože, smanjuje reaktivno crvenilo i upalu, a pomaže i zarastanje. Termalna voda koristi se i u nezi osetljive, nadražene i alergijama sklone kože, ali i kao pomoć kod opekotina od sunca, nakon tretmana akni, pelenskog osipa, nakon brijanja i depilacije, nakon skidanja šminke, na putovanju, tokom vežbanja… Jednostavno rečeno,  u bilo kojoj situaciji kada je kožu potrebno umiriti, omekšati i dodatno hidrirati. Kontraindikacije, neželjena dejstva i interakcije kod termalne vode nisu poznate.

Termalna voda i koža bebe
Idealna za umirenje osetljive bebine kože

U kozmetologiji, termalna voda je bitan saveznik u svakodnevnoj nezi?

Da, kao potpora hidrataciji kože lica koja će nakon upotrebe izgledati svežije. Make up artisti kao i sve žene koje se svakodnevno šminkaju imaju pomoć u fiksiranju make up-a koji neće dehidrirati kožu lica ukoliko termalnu vodu nanesemo pre šminkanja i sam ritual završimo raspršivanjem fine izmaglice termalne vode na kožu lica, vrata i dekoltea. Na ovaj način, nanosimo veliku dozu hidratacijekoja će kožu učiniti svežom, mekom na dodir sa produženo svežim make up izgledom.

Još jedna od prednosti termalne vode jeste što nema starosne granice za njenu primenu, tako da je možete koristiti čak i kod vaših mališana od samog rođenja kako na koži lica tako i tela, više puta u toku dana. Leti je možete koristiti umesto vlažnih maramica. Tako ćete sprečiti pojavu pelenskog ojedaa vašem mališanu ćete prirediti pravi osećaj svežine u vrelim letnjim danima.

Kako se primenjuju termalne vode?

Termalna voda primenjuje se tako što se kao sprej rasprši na kožu, sačeka se nekoliko minuta, a potom se koža posuši mekim papirnim maramicama.

Danas postoje različita pakovanja termalne vode – od malih sprejeva za damsku tašnu do većih boca namenjenih za profesionalnu ili kućnu upotrebu.

Na osnovu svih činjenica, naučnih studija kao i velikog broja zadovoljnih korisnika možemo zaključiti da su termalne vode veoma delotvorne sa brzim efektima i rezultatima tako da postaju sve više sastavni deo naše svakodnevne rutine u nezi kože, ali i jedan od bitnih saveznika kada treba da pokažu svoje dejstvo i na mnogim dermatološkim indikacijama kojima je itekako od velikog značaja.

Svaka kap termalne vode raspršena na vašoj koži pružiće vam trenutan osećaj svežine, izmamiti osmeh na licu i bolje raspoloženje. Uverite se i sami u kvalitet i mnoštvo prednosti tako što ćete uvrstiti termalne vode u vašu svakodnevnu rutinu nege.

Neka termalna voda postane deo vašeg  rituala za opuštanje i uživanje!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Lekar, menadžer. Posvetila je karijeru i znanje, stručnom približavanju i pretstavljanju visokokvalitetnih dermokozmetičkih proizvoda na negu i zdravlje dece i odraslih, posrednicima u prodaji i krajnjim korisnicima.
Preporučujemo vam...
Podrška u afinitetima deteta
Previše aktivnosti za decu ometa njihov razvoj
Previše aktivnosti za decu ometa njihov razvoj. Edukativne i sportske aktivnosti za dete, DA, reći će većina roditelja male dece, do polaska u školu.Dodatne edukativne i sportske aktivnosti i deteDa li malom detetu trebaju baš sve dodatne aktivnosti poput časova engleskog, baleta, sportića i sličnih aktivnosti? Kada zavirimo u vrtiće…
13 Nedelja trudnoce (trinaesta nedelja trudnoce)
13 Nedelja trudnoće (trinaesta nedelja trudnoće)
13 Nedelja trudnoće je početak drugog trimestra trudnoće. Period najmirniji u celoj trudnoći za trudnicu, a tako intenzivan za plod.Koji pregledi se rade u drugom trimestru pročitajte OVDEKako se razvija plod u trinaestoj nedelji trudnoće?Plod je sada prošao najnestabilniji period prvog trimestra, sada se trudnoća stabilizovala i šanse da dodje…
Kažnjeno dete se oseća poniženo
Vaspitavanje dece bez kazne
Vaspitavanje dece bez kazne nije neki „skandinavski model puštanja dece da nam skaču po glavi i rade šta hoće“, protivno uverenjima mnogih. Naprotiv, vaspitavanje dece bez kazne uključuje mnogo više asertivnosti, strukture, discipline, strpljenja i veština, nego što to srećemo u bilo kom obliku kažnjavanja.Vaspitavanje dece bez kazne podrazumeva PRISUTNOST…