Telefonsko savetovalište HALO BEBA

Telefonsko savetovalište HALO BEBA

Sadržaj

Telefonsko savetovalište HALO BEBA je pomoć i podršku porodicama sa trudnicama, porodiljama, novorođenim bebama i malom decom.

Telefonsko savetovalište HALO BEBA – Šta radi i koje je radno vreme ove službe?

HALOBEBA daje savete i odgovore na postavljeno pitanje, svima iz: Beograda, Srbije ali i iz celog sveta, 24 sata svakoga dana u godini, (subotom, nedeljom i praznikom).

Telefonsko savetovaliste HALO BEBA
Ne postoje nevažna ili manje važna pitanja, sva pitanja koja interesuju mame su važna.

Sa mini centralom i 3 ulaza, a telefon je 011/7158 444 Rad sestara savetnica prati kompjuterski program koji je znatno olakšao rad i ubrzao administrativni deo. Sa domovima zdravlja i nekim porodilištima komuniciramo uglavnom elektronskom poštom.

Šta mogu da pitaju roditelji?

Svi saveti su besplatni. Ne postoje manje važna ili nevažna pitanja, svako pitanje koje postavlja roditelj je važno.Sestre rade strpljivo, s ljubavlju, u saradnji sa roditeljima,obogaćeni znanjem i veštinama.

 

Šta je osnovni cilj Halo bebe?

Osnovni cilj je promocija zdravlja trudnice, majke i deteta kroz podsticanje donošenja odluka vezanih za zdravlje, pravilnu ishranu, negu, rast i razvoj dece, a na bazi adekvatnih i pravovremenih informacija, poruka i saveta u skladu sa usaglašenim i savremenim stručnim stavovima. Halobeba povezuje beogradska porodilišta sa 16 domova zdravlja.

Telefonsko savetovaliste HALO BEBA
Halo beba je dostupna svakog dana u nedelji od 0 – 24 sata, mamama u Srbiji, i mamama iz celog sveta.

Patronažne sestre

Na osnovu podataka dobijenih iz porodilišta sestre iz “Halobebe” će pozvati porodicu, neposredno po izlasku mame i bebe iz porodilišta, poželeti dobrodošlicu kući, proveriti adresu kako bi sutradan po otpustu došla patronažna sestra, pripadajućeg doma zdravlja.

Kada ste počeli sa radom?

Otpočeli smo sa radom 3. decembra 2001. godine zahvaljujući punoj tehničkoj i logističkoj podršci UNICEF-a u Srbiji i saglasnosti tadašnjeg Ministarstva zdravlja i zaštite životne okoline. Radom rukovodi tim iz Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu, gde je savetovalište i smešteno.

Imate i E-mail savetovalište?

Odgovore na Vaša pitanja prosleđena elektronskom poštom ćete dobiti u roku od 24 sata. Naš E-mail je halobeba@zdravlje.org.rs. E-mail savetovalište ima preventivni karakter. Cilj nam je da pružimo podršku roditeljima dece uzrasta do 3 godine i na taj način obezbedimo optimalan rast i razvoj dece, tako da svako dete dostigne svoj maksimum u razvoju. Rado ćemo dati odgovore na vaša pitanja koja se tiču dojenja i ishrane dece, nege i higijene, dnevnog režima, simulacije razvoja, imunizacije, bezbednosti okruženja. Ne bavimo se dijagnostikom ni lečenjem. Naši odgovori nikako ne mogu zameniti pregled lekara, niti se mogu koristiti kao uputstvo za lečenje.

Ko radi u Halobebi?

U telefonskom savetovalištu rade jednu smenu nedeljno, iskusne patronažne i pedijatrijske medicinske sestre iz beogradskih domova zdravlja (oko 42). tačnije radi 18 viših, 17 visoko obrazovani sestara i 7 specijalistkinja javnog zdravlja. Na raspolaganju su i naši konsultanti pedijatri, ginekolozi i dečji psihijatri.

Telefonsko savetovaliste HALO BEBA
Za mame uvek imamo vremena i strpljenja. Kontaktira nas veliki broj mama dnevno.

Rad telefonskog savetovališta „Halobeba“ u korak prati i sajt „Halobeba“ sa mnogim sadržajima koji, nadamo se pomažu roditeljima, kao i internet savetovanje preko imejl adrese halobeba@beotel.rs. Napravili smo i android aplikaciju o zdravlju i razvoju dece. Tom prilikom su korišćeni materijali o rastu i razvoju dece od rođenja do 5 godina života, kao i vodič za trudnoću i prenatalnu negu, koje su kreirali zdravstveni radnici i saradnici iz Velike Britanije. Oni su nam dozvolili da ove edukativne materijale prevedemo i koristimo, na čemu im zahvaljujemo. Sadržaj ove aplikacije obuhvata 7 važnih oblasti u rastu i razvoju dece, kratko i jasno je napisan, prilagođen potrebama roditelja, tumačeći po uzrastu šta dete može da uradi, a šta roditelj treba da podstiče.

PROMO ČLANAK!

avatar
Bogato iskustvo u obuci patronažnih sestara, radu sa korisnicima Halobeba i afirmaciji dojenja.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Femibion 2
Femibion 1 i 2
Femibion
Femibion
Femibion 1 i 2
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

5 problema sa kožom i bezbedni tretmani u trudnoći

Kada počinje postporođajna depresija i koliko može trajati?

4 najčešće promene odnosa sa partnerom tokom trudnoće

Kada je previše stresa u trudnoći i kako utiče na trudnicu i bebu?

25 preporuka da vam trudnoća bude što srećnije iskustvo

Preporučujemo vam...

Koji su najčešći genitalni problemi kod beba? Mame neguju intimna mesta svoje bebe tokom promene pelena i kupanja. Uvek bi trebalo da se konsultujete sa pedijatrom Vaše bebe u vezi...

Koje stvari koje bebe rade u 1. godini i zabrinjavaju mame? Kada ste nova mama, imaćete trenutke panike u vezi sa zdravlјem Vaše bebe. Evo nekih od najčešćih i sasvim...

Znam, znam, pomislili ste “Šuga kod dece i odraslih? Pa zar to još postoji?” Itekako postoji! Uglavnom nailazimo na sporadične slucajeve tokom godine. I to u okviru par ljudi ili...

Česta briga roditelja je kako se izboriti sa grčevima i gasovima kod beba i dece. Sa ovim problemom sreću se i sami roditelji. Problem nadimanja stomaka kod odraslih sa grčevima...