Telefonsko savetovalište “Halobeba”

Halobeba” je telefonsko savetovalište za pomoć i podršku porodicama sa trudnicama, porodiljama, novorođenim bebama i malom decom.

Šta radi Halobeba i koje je radno vreme ove službe?

Halobeba”daje savete i odgovore na postavljeno pitanje, svima iz: Beograda, Srbije ali i iz celog sveta, 24 sata svakoga dana u godini, (subotom, nedeljom i praznikom).

Sa mini centralom i 3 ulaza, a telefon je 011/7158 444 Rad sestara savetnica prati kompjuterski program koji je znatno olakšao rad i ubrzao administrativni deo. Sa domovima zdravlja i nekim porodilištima komuniciramo uglavnom elektronskom poštom.

Šta mogu da pitaju roditelji?

Svi saveti su besplatni. Ne postoje manje važna ili nevažna pitanja, svako pitanje koje postavlja roditelj je važno.Sestre rade strpljivo, s ljubavlju, u saradnji sa roditeljima,obogaćeni znanjem i veštinama.

Put dobre komunikacije sa decom 3

Šta je osnovni cilj Halobebe?

Osnovni cilj je promocija zdravlja trudnice, majke i deteta kroz podsticanje donošenja odluka vezanih za zdravlje, pravilnu ishranu, negu, rast i razvoj dece, a na bazi adekvatnih i pravovremenih informacija, poruka i saveta u skladu sa usaglašenim i savremenim stručnim stavovima.

Halobeba”povezuje beogradska porodilišta sa 16 domova zdravlja

Patronažne sestre

Na osnovu podataka dobijenih iz porodilišta sestre iz “Halobebe” će pozvati porodicu, neposredno po izlasku mame i bebe iz porodilišta, poželeti dobrodošlicu kući, proveriti adresu kako bi sutradan po otpustu došla patronažna sestra, pripadajućeg doma zdravlja.

Kada ste počeli sa radom?

Otpočeli smo sa radom 3. decembra 2001. godine zahvaljujući punoj tehničkoj i logističkoj podršci UNICEF-a u Srbiji i saglasnosti tadašnjeg Ministarstva zdravlja i zaštite životne okoline. Radom rukovodi tim iz Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu, gde je savetovalište i smešteno.

Ko radi u Halobebi?

U telefonskom savetovalištu rade jednu smenu nedeljno, iskusne patronažne i pedijatrijske medicinske sestre iz beogradskih domova zdravlja (oko 42). tačnije radi 18 viših, 17 visoko obrazovani sestara i 7 specijalistkinja javnog zdravlja. Na raspolaganju su i naši konsultanti pedijatri, ginekolozi i dečji psihijatri.

Rad telefonskog savetovališta „Halobeba“ u korak prati i sajt „Halobeba“ sa mnogim sadržajima koji, nadamo se pomažu roditeljima, kao i internet savetovanje preko imejl adrese halobeba@beotel.rs. Napravili smo i android aplikaciju o zdravlju i razvoju dece. Tom prilikom su korišćeni materijali o rastu i razvoju dece od rođenja do 5 godina života, kao i vodič za trudnoću i prenatalnu negu, koje su kreirali zdravstveni radnici i saradnici iz Velike Britanije. Oni su nam dozvolili da ove edukativne materijale prevedemo i koristimo, na čemu im zahvaljujemo. Sadržaj ove aplikacije obuhvata 7 važnih oblasti u rastu i razvoju dece, kratko i jasno je napisan, prilagođen potrebama roditelja, tumačeći po uzrastu šta dete može da uradi, a šta roditelj treba da podstiče.

PROMO ČLANAK!

Dugogodišnji šef odseka „Halobeba“ u Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd. Bogato iskustvo u obuci patronažnih sestara, radu sa korisnicima Halobeba i afirmaciji dojenja.
Preporučujemo vam...
Prirodno lečenje ureaplazme
Prirodno lečenje ureaplazme je preporučeno pored antibiotika
Zašto je prirodno lečenje ureaplazme preporučeno pored antibiotika? Upotreba antibiotika je neophodna. Ali poželjno je u lečenju vaginalnih bakterijskih infekcija uključiti i prirodne preparate na biljnoj bazi. Prirodno lečenje ureaplazme Koja je uloga eteričnih ulјa aromatičnih bilјaka sa antibakterijskim, antifungalnim, antivirusnim i citotoksičnim svojstvima? Vaša terapija kod prirodnog lečenja ureaplazme…