12 životnih istina od trudnoće do života sa trećom bebom!

sa trećom bebom

Sadržaj

Kakav je život sa trećom bebom? Utrostručite svoje zadovolјstvo! Utrostručite svoju zabavu! Kada imate troje dece, trebaće Vam veći automobil i mnogo više grickalica, a bićete nagrađeni sa više lјubavi i divlјih avantura.

The Love Is Overwhelming
Saznali ste da ste trudni sa trećom bebom?

Trudnoća sa trećom bebom – Kakva trudnoća?

Sa svojom prvom trudnoćom, imali ste vremena da čitate knjige o trudnoći i bebama, i pohađate časove porođaja. Trudnoća sa drugom je malo napornija.  Morali ste da koordinirate obilaske bolnica i šoping putovanja u  raspored spavanja vašeg deteta. Ali u vreme kada ste trudni sa bebom 3, srećni ste ako se čak možete setiti da uzimate prenatalni vitamin svako jutro. Između brige o dvoje druge dece i vožnje unaokolo do svih njihovih aktivnosti, Vaše treće uči da ide sa tokom od trenutka kada je u materici.

Porođaj je orkestriran sa preciznošću lansiranja spejs šatla

Za porođaj Vaše treće bebe, moraćete da počnete sa pripremama nedelјama unapred kako biste bili sigurni da je Vaše drugo dvoje dece zbrinuto. Rasporede, lokacije, kontakt brojeve i planove za vanredne situacije treba poslati krugu bliskih osoba.  Kako bi Vaša deca mogla da se pokupe, odbace i zbrinu dok broj tri stiže. Pakovanje za bolnicu lakše je nego pre. Sad znate šta Vam tačno treba, a to su osnove koje spakujete u nekoliko poteza.

Sa trećom bebom
Kada imate troje dece, starija braća i sestre će pomoći u učenju svoje mlađe braće i sestara.

3. beba je praktična – Slatka u odevanju

Za odeću sa svojim prvim, kupujete svu divnu odeću za bebe i ne brinete o broju dugmadi i kopči. Vaš drugi nosi neku odeću zajedno sa jednostavnim klips zatvaračima. Kad se Vaša treća beba rodi, ona živi u polovnim kombinezonima i pidžamama. Jer one omogućavaju lak pristup za promenu pelena.

Neko je uvek gladan ili žedan

Sa troje dece naučite da uvek budete spremni sa grickalicama i pićima. Bilo da dojite bebu, gulite pomorandže za mališane ili donosite krekere za predškolce, nekome uvek nešto treba. Obično kada koristite toalet ili telefonirate jer #momlife.

Sa trećom bebom
Ko još misli o prljavim šapicama?

Priroda nikad ne prestaje da zove

Imate troje dece i možda kućnog lјubimca i stalno ćete menjati pelene. Voditi nekoga na nošu ili izvoditi krznenu bebu u šetnju. Više niko u domaćinstvu neće biti gadlјiv zbog prljavih šapa i pričati o tome.

Svi se prilagođavaju haosu

Sa troje male dece, navikavate se na minimalni prag pozadinske buke. Prihvatate da će uvek biti tu i naučite da se isklјučite. Na sreću, i deca. Samo sačekajte da budete zadivlјeni koliko brzo će beba broj tri zaspati uprkos vikanju. Ili smehu i muzičkim igračkama starije braće i sestara.

Život sa trećom bebom – To je instant zabava

Sa troje dece, zabava se nikada ne završava. Zakazivanje termina za igraonicu nije toliko neophodno jer je svaki dan za igru kod kuće. Dovedite troje dece u park ili na događaj, i odjednom je zabava. Sva deca iz komšiluka dolaze da se igraju sa jednim, dvoje ili svo troje Vaše dece.

Sa trećom bebom
Zagrljaja i poljubaca uvek u izobilju!

Zagrljaja u izobilju

Sa troje, nikada neće nedostajati lјubavi. Nestrplјive ruke su uvek ispružene i čekaju da Vas zagrle. A Vi ćete stalno zateći dete ili troje kako Vam se stisnu uz bok. Neko uvek želi da se igra sa Vama. Da se kikoće sa Vama ili da ga držite. Koliko god zvuči dirlјivo – čini čuda za ego.

Maksimalni povraćaj investicije

Sa troje dece, garantovano ćete vratiti svoj novac na svu opremu koju ste kupili. Odeća, kolica i igračke se prenose, eliminišući potrebu za kupovinom bilo čega za bebu broj tri. Osim pelena i novih sedišta za kola.

Ugrađeni nastavnici

Sa svojim prvim, vi ste model za sve što Vaše dete uči da radi. Vi podučavate i poučavate i slavite svaku prekretnicu. Ali kada imate troje dece, starija braća i sestre će pomoći u učenju svoje mlađe braće i sestara. Trećina obuka za nošu? Ostavite to starijoj deci i gledajte kako Vam prenose mudrost.

Vi se više ne znojite zbog sitnih stvari

Prvorođena deca imaju tendenciju da se svaki njihov korak pažlјivo nadgleda radi njihove bezbednosti. Druga deca se izvlače dok učite da podelite pažnju između dvoje dece koja trče u suprotnim smerovima. Ali dok se broj tri rodi, shvatili ste da su deca prilično otporna. Osim toga, više nemate vremena da se bavite manjim detalјima. Dakle, svo troje dece dobija više slobode dok štedite energiju za ono što je zaista važno.

Sa trećom bebom
Ljubav je nadmoćna!

The Love Is Overwhelming 

Ovo je zaista ono o čemu se radi. Utrostručite lјubav. Tri puta zagrlјaja. Srce Vam iskače svaki put kada pogledate svu svoju decu zajedno. Shvatate da će oni uvek imati jedno drugo. I ne možete zamisliti svoj život bez njih i njihove neverovatne veze.

Zato je treća, a i svaka kasnija trudnoća, najbolja, ili barem bolja od prethodnih.

avatar
Radi u Porodilištu Opšte bolnice „Sveti Luka“ u Smederevu. Učesnik brojnih stručnih skupova.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Femibion 1 i 2
Femibion 1 i 2
Femibion
Femibion
Femibion 2
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Kada počinje postporođajna depresija i koliko može trajati?

4 najčešće promene odnosa sa partnerom tokom trudnoće

Kada je previše stresa u trudnoći i kako utiče na trudnicu i bebu?

25 preporuka da vam trudnoća bude što srećnije iskustvo

Skeeter sindrom kod dece – Alergijska reakcija na ujed komarca

Preporučujemo vam...

Kad kažemo roditeljstvo nekad i sad ne moramo da idemo mnogo daleko u prošlost kako bismo uočili bitne razlike. Dovoljno je da uporedimo period kad smo mi bili deca i...

Neusaglašenost roditelja u vaspitanju deteta nije retkost. Često se dešava da par kada postane roditelj nema istu ideju o vaspitanju deteta. Koliko god da su se slagali pre dolaska bebe...

Ima mnogo znakova i signala koji ukazuju da je dete pod stresom. Za roditelje to nije uvek lako prepoznati, zavisi od uzrasta detetovog i od detetovo ličnosti. Kako prepoznati da...

Bliže nam se praznici, čemu se deca raduju tokom praznika? Pred nama je predivno doba godine. Svi su nekako euforični i puni ljubavi. Radujemo se kićenju jelke, poklonima, svim nekim...