Homeopatski Lekovi za Bebe i Decu

Homeopatski lekovi za bebe i malu decu

Deca posebno dobro reaguju na homeopatske lekove iz razloga što imaju jaku „vitalnu silu“, tj. nisu pod uplivom dugotrajne terapije  klasičnim lekovima.

Kolike, Nicanje Zuba, Opscipacije, Respiratorne Infekcije, Ekcemi, Imunitet…

Takodje, podaci o detetu i oboljenju zbog kojeg se roditelj obraća homeopati često su pouzdaniji i objektivniji, što homeopati omogućuje i olakšava pravilan odabir leka. Ako su deca odraslija, lekovi im se daju kao i odraslima: kuglice, granule ili tablete staviti na jezik gde se polako rastvaraju.

Za bebe

Za bebe, lekovi se moraju fino isitniti u prah, a prilikom toga treba obratiti pažnju da se lek ne dira rukama. Takav prah im se može staviti na jezik, međutim, isto tako se jedna doza leka može rastvoriti u destilovanoj ili prokuvanoj i prohlađenoj vodi,  prah staviti u staklenu čašu, promešati plastičnom kašičicom i davati, prema  intervalu doziranja, po jednu kašičicu. Ovako napravljen rastvor u poklopljenoj čaši može da se održi 24 sata na sobnoj temperaturi.

DARIVANJE 9

Grčevi, nicanje zuba, opstipacija i homeopatski lekovi

Kod beba, najčešća  fiziološka stanja  kod kojih se   sa uspehom  primenjuju homeopatski lekovi  su   grčevi u trbuhu /kolike/ i tegobe kod nicanja zuba.  Takodje, deca neretko pate i od opstipacije, te i tu  homeopatski lekovi uspešno rešavaju problem.

KOLIKE – GRČEVI  KOD DECE

Ukoliko se radi o običnim dečjim kolikama, pored opštih mera koje je potrebno preduzeti (stavljanje toplih obloga, iz ishrane majke eliminisanje svih namirnica koje sadrže kofein, začine, čokoladu, paradajz, naranče i crni luk) možemo preporučiti nekoliko homeopatskih lekova koji mogu da pomognu:

CHAMOMILLA

Dete je razdražljivo i ništa što roditelji urade ili kažu ne može da ga smiri. Dete nešto poželi, ali čim mu se to da, ono odmah odbaci, bolje mu je kada se nosi. Pogoršanje nastaje uveče, obično oko ponoći. Trbuh je nadut, gasovi slabo izlaze, stolica je zelena.

BRYONIA

Razdražljivo dete, osetljivo na svetlo i buku i ne želi da se dira ili nosi. Dete obično leži na leđima sa podignutim nogama. Za vreme bola gore mu je od bilo kakvog pokreta, dodira ili pritiska. Dete je žedno, prijaju mu hladna pića.

MAGNESIA PHOSPHORICA

Dete izgleda umorno,  slabo je i iscrpljeno, leži plačući. Trbuh je naduven, čuju se gasovi. Svi simptomi se pogoršavaju noću. Detetu je bolje od masiranja i blagog pritiska trbuha.

AETHUSA

Dete ne ponosi mleko, povrati ga skoro odmah po uzimanju. Trbuh je naduven i napet, veoma osetljiv na dodir. Dete je plačljivo, izgleda premoreno i uplašeno. Povremeno ga oblije hladan znoj. Stolica može biti oskudna i zelena.

Doziranje:

Potenciju 30C davati 2-3 puta dnevno do poboljšanja. Ako se stanje ne poboljša nakon 2 dana, najverovatnije  da lek nije odgovarajući te treba preći na drugo sredstvo. Ako ne pomognu 2-3 sredstva, onda se preporučuje konstitucionalni lek uz konsultaciju profesionalnog homeopate.

Hoimeopatski Lekovi od Rodjenja do 3. Godine – Lečenje Homeopatskim Lekovima: Kolike, Nicanje Zuba, Opscipacije, Respiratorne Infekcije, Ekcemi, Imunitet…NICANJE ZUBA

Nicanje zuba je period u kome su deca nervozna, desni su im crvene i lako otečene, postoji pojačano lučenje pljuvačke. U rešavanju ovih problema    primena homeopatskih sredstava  ima odlične rezultate.

CHAMOMILLA

Razdražljivo dete koje plače i ne može mu se udovoljiti. Desni deluju upaljeno (crvene i otečene), dete drži šake u ustima, bolje mu je od nošenja. U toku nicanja zuba može da ima zelenu stolicu sličnu spanaću.

CALCAREA  PHOSPHORICA

Zubi niču kasno i veoma otežano. Dete je zlovoljno, ljutito i nezadovoljno cvili, zahteva stalnu pažnju. Bledo je, mršavo i sa hladnim šakama i stopalima.

CALCAREA CARBONICA

Dete je tvrdoglavo, sklono čestim nazebima. Ima kasnu i usporenu denticiju sa otečenim i krvarećim desnima. Lako se oznoji, posebno po glavi u toku spavanja. Ova deca su često punija, sa velikom glavom i trbuhom.

BELLADONNA

Dete je razdražljivo, besno, udara se. Desni su crvene i otečene, dete plače u snu. Ima želju za većim količinama  vode.

Doziranje:

Potencija 30C 2-3 puta dnevno. Ako nema poboljšanja  za 2 dana, onda lek nije efikasan i trebalo bi ordinirati drugi lek. I ovde, kao i kod  lečenja kolika, postoji pravilo: ukoliko dati lekovi nisu efikasni, potrebno je odrediti konstitucionalno sredstvo.

Homeopatski lekovi za bebe i malu decu (3)

Takodje, u apotekama postoje  i gotovi kombinovani fabrički  homeopatski lekovi i za kolike i za nicanje   zuba, o čemu će vas detaljnije obavestiti  farmaceut.

 

 

 

Kod dece do 3. godine života moguća su mnoga stanja u kojima su homeopatski lekovi  veoma efikasni:

različita febrilna stanja, respiratorne infekcije neretko sa bronhospazmom, tegobe od strane urinarnog trakta, upala srednjeh uha, tonzilitis /upala krajnika/, različita oboljenja sa manifestacijama na koži: koprivnjača, ekcemi, suva koža…, psihičke tegobe: strahovi, poremećaj spavanja, košmarni snovi…

Potrebno je naglasiti da u svim hroničnim slučajevima-oboljenjima, profesionalni homeopata mora da odredi tzv. konstitucionalni lek. To je lek koji „pokriva“ individualne psihičke i fizičke karakteristike  deteta   u cilju uspostavljanja idealne ravnoteže-homeostaze- organizma potičući  isceljujuće snage organizma  dovodeći  ga do optimalne ravnoteže.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Specijalista interne medicine i diplomirani homeopata. Dugogodišnji je lekar u KBC “Bežanijska kosa” u Beogradu. Aktuelni je predsednik Homeopatske sekcije Srpskog lekarskog društva. Poslednjih godina intenzivno izučava uticaj hrane na ljudsko zdravlje, autor je NUTRI BIOS PAKETA, jedinstvenog sertifikovanog organskog proizvoda.
Oktal pharma - Avene
Oktal pharma - Dianatal
Oktal pharma - Migrea
Oktal pharma - EvaQu
Oktal pharma - Multi-Gyn ActiGel
Enterosgel
Oktal pharma 2 - Sinomarin
Oktal pharma 2 - Vitamil
Oktal pharma 2 - EvaQu Kids
Oktal pharma 2 - Exomega (A-derma)
Oktal pharma 2 - Protect (A-derma)
Oktal pharma 2 - Otikon
Gravidon-A
Antimetil
App - Prva godina mame i bebe
App - Sve o porođaju
Preporučujemo vam...
Određena detetova ponašanja nisu poželjna.
Kako pomoći detetu da promeni svoje ponašanje?
Kako pomoći detetu da promeni svoje ponašanje? Određena detetova ponašanja nisu poželjna. Roditelji ih ne odobravaju i žele da ih koriguju kod svog deteta.Zelimo korigovati dečija ponašanja a ne deteVažno je uočiti ovo mesto- želimo korigovati dečija ponašanja, a ne dete. Ako ovako vidimo situaciju onda ćemo se usmeriti u…
Opadanje kose zbog Corona virusa
Opadanje Kose i Corona Virus
Svakim danom se broj ranih i kasnih simptoma Corona virusa povećava, između ostalog Corona virus zahvata i kožu i kosu.Opadanje kose zbog Corona virusa  je učestalo?Značajno, difuzno opadanje kose nakon infekcije Corona virusom se beleži kod oko 30% pacijenata, to su uglavnom pacijenti koji su razvili srednje tešku i tešku…