Mama po drugi put – 13 znakova da imate drugu bebu

Mama po drugi put

Sadržaj

Mama po drugi put – imate drugu bebu, jasno je po ovim znacima! Vaša prva beba je jedinstveno, posebno stvorenje. Bila je obasuta pažnjom. Nјen život je dokumentovan veoma detalјno. Jela je samo organsku, domaću hranu. A onda dolazi Vaša druga i postajete malo realniji u svojim roditelјskim cilјevima. Evo nekoliko znakova da ste se malo opustili za bebu broj 2.

Mama po drugi put
Vi ste mama po drugi put, već znate put nege bebe i razvoja deteta… Nema više nesigurnosti u prvim danima sa bebom koje ste imali.

13 znakova da ste mama po drugi put

  1. Sa svojom prvom bebom, NIKADA ne biste poremetili njihovo vreme odlaska  na spavanje. A da ste napolјu, požurili biste kući da je smestite u njenu zamračenu sobu. Dok je ona odlutala uz zvuk kitova iz mašine za belu buku. Sada morate da odete u školu i na fudbalski trening, tako da beba nauči da spava kad god i gde god!
  2. Tokom prve trudnoće, čitali ste svaki članak i post na blogu koji ste mogli o veličini Vaše bebe, Vašim simptomima, šta možete očekivati i šta se dešavalo u Vašem stomaku u toj fazi. Ovog puta ubacite svoje prenatalne vitamine i pustite svoje telo da nastavi da radi svoje.
Mama po drugi put
Kada Vaša druga ispusti cuclu ili igračku, brzo je obrišete o pantalone i pomislite u sebi: „Imaće jak imuni sistem.“ Postali ste poklonik higijenske hipoteze!

3. Zašto kupovati nove pidžame sa nogama kada imate pune kutije u svom podrumu od svog prvorođenčeta?

4. Beba broj 1 nije gledala više od pola sata obrazovne televizije dnevno, i tek posle svog trećeg rođendana. Beba broj 2 ima svoj nalog za strimovanje video zapisa i ima šest meseci.

Mama po drugi put
Već sve znate o uvođenju nemlečne ishrane i ishrani bebe, mnogo ste opušteniji…

5. Vaš prvenac je imao 247 foto albuma posvećenih njoj. Život bebe broj 2 je dokumentovan na Vašem telefonu tokom hranjenja.

6. Kada je Vašem prvorođenčetu ispala duda, prokuvali ste je ili dobro oprali u vrućoj vodi pre nego što ste je vratili. Kada Vaša druga ispusti cuclu ili igračku, brzo je obrišete o pantalone i pomislite u sebi: „Imaće jak imuni sistem!“

7. Uhvatite bebu broj 2 kako liže televizor i umesto da pomislite: „O, ne!“ Mislite: „Nema šanse! Moje dete se uklјučilo u obrazovni program?” Do sada ste videli svoje prvo dete da liže mnogo, mnogo gore.

 

Mama po drugi put
“Baka servis” čuva bebu i dete, odlično! Uživate u vašim malim relaksacijama bez osećaja krivice. Da li ste bile uznemirene kada “ukradete neki momenat za sebe” sa prvim detetom – često – DA.

8. „Spavaj kada beba spava“ izgleda kao neka bolesna šala.

9. Svako veče ste zaspali prvi put – a ponekad i zaspali baš tu sa njim. Za drugo dete je bing-bam-bum … u krevetić ide!

10. Centar za skakanje/aktivnost bebe br. 2 je od milјa poznat kao ‘Krug zanemarivanja’ oko Vaše kuće. I osećate vrlo malo krivice zbog toga.

Mama po drugi put
Srce mame je toliko veliko da ljubavi ima više nego dovoljno za oba deteta, i ne samo za oba, može da stane još!

11.Vaš partner, roditelјi, tazbina i drugi članovi porodice nikada nisu propustili nijedan pregled za sonogram prvi put. Sada letite solo! (I to koristite kao izgovor za dodatno vreme nasamo).

12. Kada Vas neko pita da li može da drži bebu, umesto da budete skeptični, vi kažete „DA!“ kao da ste upravo dobili na lutriji.

13. Niste imali pojma kako biste ikada mogli voleti drugu bebu koliko svoju prvu. A onda ste upoznali svoju bebu br.2 i ostali ste bez daha.  Shvatate da lјubav nema granica i da ne možete biti srećniji.

avatar
Radi u Porodilištu Opšte bolnice „Sveti Luka“ u Smederevu. Učesnik brojnih stručnih skupova.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Femibion 2
Femibion 1 i 2
Femibion
Femibion 1 i 2
Femibion
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

5 problema sa kožom i bezbedni tretmani u trudnoći

Kada počinje postporođajna depresija i koliko može trajati?

4 najčešće promene odnosa sa partnerom tokom trudnoće

Kada je previše stresa u trudnoći i kako utiče na trudnicu i bebu?

25 preporuka da vam trudnoća bude što srećnije iskustvo

Preporučujemo vam...

Koji su najčešći genitalni problemi kod beba? Mame neguju intimna mesta svoje bebe tokom promene pelena i kupanja. Uvek bi trebalo da se konsultujete sa pedijatrom Vaše bebe u vezi...

Koje stvari koje bebe rade u 1. godini i zabrinjavaju mame? Kada ste nova mama, imaćete trenutke panike u vezi sa zdravlјem Vaše bebe. Evo nekih od najčešćih i sasvim...

Znam, znam, pomislili ste “Šuga kod dece i odraslih? Pa zar to još postoji?” Itekako postoji! Uglavnom nailazimo na sporadične slucajeve tokom godine. I to u okviru par ljudi ili...

Za mame koje doje veoma je značajna kvalitetna ishrana. Zdrava superhrana (top namirnice) mogu pomoći vašoj ishrani. Tako, ćete dobiti potrebne hranjive materije i vi i vaša beba. Energija, proteini...