Obuća u trudnoći – Šta je aktuelno

Moda, obuća u trudnoći

Ako i morate da se nakon mesec, dva, trudnoće odreknete štikli viših od tri do pet santimetara, to nikako ne znači da nećete biti šik u trudnoći.

Moderna i udobna obuća za trudnice

Jedno je sigurno, najvažnije je da se osećate udobno i ne dopustite da zbog obuće imate natečene gležnjeve.

Modni diktat i preporuke  najpoznatijih kreatora obuće, od Njujorka, preko Tokija do Pariza za  idu upravo vama na ruku! Veliki je izbor obuće bez štikli, takozvane, ravne-anatomske obuće, s nižom petom i punom štiklom i obuće s robusnijim đonovima s dubokim kramponima.

Mokasine i oksfordiceObuća u trudnoći - Šta je aktuelno - ivana2 351x185 1

Mokasine su prisutne u većini najavljenih kolekcija. Koža koja se koristi za izradu mokasina je veoma meka, a ponuda boja je velika, od srebrne i zlatne, koje su i dalje moderne, preko pastelnih neutralnijih tonova do vrlo koloritnih – jarkih boja, od kojih crvena i plava dominiraju.

Ako niste ljubitelj mokasina, za vas je dobar izbor preporuka dizajnera koji favorizuju tzv. oksfordice. Oksfordice su poznate kao ravna obuća, zgodna i za formalne prigode, od kvalitetne kože, s manjom i većom petom i klasičnim šnirom, pa možete izabrati upravo ono što vama u periodu trudnoće odgovara. Ovaj tip cipela doživljava svoj preporod vraćajući se i na piste u raznim kombinacijama boja i tekstura.

Obuća u trudnoći - Šta je aktuelno - ivana4 351x185 1

Sandale i papuče za trudnice

Izbor modela sandala i papuča čuvenih autora koji diktiraju modu za obuću je veliki. Preporučuju upravo anatomski oblikovanu obuću koja neodoljivo podseca na Grubinovu i birkenstok tradicionalnu ponudu i sve varijacije na tu temu. Kao da nam poručuju, opustite se, osećajte se prijatno, lagodno i neka vam bude  udobno!

 

Obuća u trudnoći - Šta je aktuelno - ivana5 1

Zimska obuća za trudnice

Zimska kolekcija obiluje udobnom obućom sa ravnijom petom, manjom štiklom ili traktor đonom, mirnijih boja i postavom od krzna.(Uggs, Cat…)

Moderni dezeni!

visokoj modi, ali i onoj koja će se preneti na ulice, favorizuje se dezen, kombinacija jačih osnovnih boja – plavo i crveno, bela je jako popularna ali ne toliko sama, već kao osnova za vatromet drugih boja preko nje. Dakle, bar što se modnog trenda za obuću tiče, biće razigrana.

Ako je boja smirena, neizbežni su detalji, od štrasa preko bižuterije svih oblika i boja. Prisutne su i aplikacije s luksuznijom teksturom, kao sto su zmija, saten, pliš i sl.

Saint Laurent, Gucci, od brendova Zara…

 

 

 

ivana8

Patike – omiljena obuća!

Patike je za prethodnu sezonu lansirao čak i Šanel i time ih zvanično izveo iz sportske sale u uličnu modu! Od tada nema većeg brenda koji nije dao svoj predlog na ovu temu. Sportska obuća je u fleksibilnijim i modernijim firmama postala prihvatljiva kao poslovna obuća. Dopadalo se to poslodavcima ili ne, ovo je revolucija u svetu striktnog poslovnog dres koda.

 

 

patike3

Od patika bismo vam  kao favorita preporučili skečers patike bez šniranja, koje su u skoro svim ponudama istaknute kao in model. Za trudnice je ovo idealan izbor, pogotovo u poslednjim mesecima trudnoće, kada je vezivanje pertli ili kopčanje koje zahteva saginjanja i neudobne položaje prava noćna mora.

Rick Owens, Yamamoto, Yeezy, Adidas i Nike

Jedan od osnivača brenda Klasa. Učesnik je i dobitnik više nagrada na manifestaciji Belgrade Fashion Week.
Preporučujemo vam...