Obuća u trudnoći – Šta je aktuelno

Obuća u trudnoći - šta je aktuelno

Sadržaj

Obuća u trudnoći – Šta je aktuelno? Interesuje trudnice, koje žele da budu u toku sa modnim trendom. Ako i morate da se nakon mesec, dva, trudnoće odreknete štikli viših od tri do pet santimetara, to nikako ne znači da nećete biti šik u trudnoći.

Moderna i udobna obuća za trudnice – Obuća u trudnoći – Šta je aktuelno

Jedno je sigurno, najvažnije je da se osećate udobno i ne dopustite da zbog obuće imate natečene gležnjeve.

Modni diktat i preporuke  najpoznatijih kreatora obuće, od Njujorka, preko Tokija do Pariza za  idu upravo vama na ruku! Veliki je izbor obuće bez štikli, takozvane, ravne-anatomske obuće, s nižom petom i punom štiklom i obuće s robusnijim đonovima s dubokim kramponima.

Obuca u trudnoci- sta je aktuelno

Mokasine i oksfordice

Mokasine su prisutne u većini najavljenih kolekcija. Koža koja se koristi za izradu mokasina je veoma meka, a ponuda boja je velika, od srebrne i zlatne, koje su i dalje moderne, preko pastelnih neutralnijih tonova do vrlo koloritnih – jarkih boja, od kojih crvena i plava dominiraju.

Ako niste ljubitelj mokasina, za vas je dobar izbor preporuka dizajnera koji favorizuju tzv. oksfordice. Oksfordice su poznate kao ravna obuća, zgodna i za formalne prigode, od kvalitetne kože, s manjom i većom petom i klasičnim šnirom, pa možete izabrati upravo ono što vama u periodu trudnoće odgovara. Ovaj tip cipela doživljava svoj preporod vraćajući se i na piste u raznim kombinacijama boja i tekstura.

Obuca u trudnoci- sta je aktuelno

Sandale i papuče za trudnice

Izbor modela sandala i papuča čuvenih autora koji diktiraju modu za obuću je veliki. Preporučuju upravo anatomski oblikovanu obuću koja neodoljivo podseca na Grubinovu i birkenstok tradicionalnu ponudu i sve varijacije na tu temu. Kao da nam poručuju, opustite se, osećajte se prijatno, lagodno i neka vam bude  udobno!

Obuca u trudnoci- sta je aktuelno

Zimska obuća za trudnice

Zimska kolekcija obiluje udobnom obućom sa ravnijom petom, manjom štiklom ili traktor đonom, mirnijih boja i postavom od krzna.(Uggs, Cat…)

Moderni dezeni obuće za trudnice!

U visokoj modi, ali i onoj koja će se preneti na ulice, favorizuje se dezen, kombinacija jačih osnovnih boja – plavo i crveno, bela je jako popularna ali ne toliko sama, već kao osnova za vatromet drugih boja preko nje. Dakle, bar što se modnog trenda za obuću tiče, biće razigrana.

Ako je boja smirena, neizbežni su detalji, od štrasa preko bižuterije svih oblika i boja. Prisutne su i aplikacije s luksuznijom teksturom, kao sto su zmija, saten, pliš i sl.

Saint Laurent, Gucci, od brendova Zara…

Obuća u trudnoći - Šta je aktuelno

Patike omiljena obuća za trudnice!

Patike je za prethodnu sezonu lansirao čak i Šanel i time ih zvanično izveo iz sportske sale u uličnu modu! Od tada nema većeg brenda koji nije dao svoj predlog na ovu temu. Sportska obuća je u fleksibilnijim i modernijim firmama postala prihvatljiva kao poslovna obuća. Dopadalo se to poslodavcima ili ne, ovo je revolucija u svetu striktnog poslovnog dres koda.

Obuća u trudnoći - Šta je aktuelno

 

Od patika bismo vam  kao favorita preporučili skečers patike bez šniranja, koje su u skoro svim ponudama istaknute kao in model. Za trudnice je ovo idealan izbor, pogotovo u poslednjim mesecima trudnoće, kada je vezivanje pertli ili kopčanje koje zahteva saginjanja i neudobne položaje prava noćna mora.

Rick Owens, Yamamoto, Yeezy, Adidas i Nike

avatar
Jedan od osnivača brenda Klasa. Učesnik je i dobitnik više nagrada na manifestaciji Belgrade Fashion Week.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Femibion
Femibion 2
Femibion 1 i 2
Femibion 1 i 2
Femibion
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Kada počinje postporođajna depresija i koliko može trajati?

4 najčešće promene odnosa sa partnerom tokom trudnoće

Kada je previše stresa u trudnoći i kako utiče na trudnicu i bebu?

25 preporuka da vam trudnoća bude što srećnije iskustvo

Skeeter sindrom kod dece – Alergijska reakcija na ujed komarca

Preporučujemo vam...

Trudnice prijavljuju i ovo su 4 najčešće promene odnosa sa partnerom tokom trudnoće. Pojačani hormoni, širi stomak i otečeni gležnjevi, Vaše telo prolazi kroz neverovatne promene tokom trudnoće. I Vaš odnos sa...

Saznajte o različitim načinima na koje previše stresa u trudnoći može uticati na Vaše zdravlјe i zdravlje bebe. Takođe, i savete za smanjenje rizika. Kada ste trudni, prirodno je da...

Kako da vam trudnoća bude što srećnije iskustvo? Nošenje bebe nije uvek lako. Ali ako tražite inspiraciju za srećniju trudnoću, ove preporuke mogu pomoći u manje srećnim danima. Trudnoća je...

Krema za sunčanje u trudnoći sa oksibenzonom može uticati na zdravlјe novorođenčeta, prema novoj studiji. Žene koje pokušavaju da zatrudne treba da razmisle o izbegavanju ovog proizvoda, zajedno sa onima...