Kada Tata Masira Bebu

Kada Tata Masira Bebu

Kada tata masira bebu, ostvaruje se posebna bliskost tate i bebe.  Svojim rođenjem beba uspostavlja poseban odnos i sa ocem. Beba prepoznaje i tatin glas ako je tata pričao bebi i pevušio dok je bila još u maminom stomaku. Zato ne čekajte posebnu pozivnicu, izvolite, drage tate, uključite se od prvog dana u brigu o bebi.

Kada Tata Masira Bebu

Vreme za tatu i bebu

U današnje vreme su očevi sve više aktivni, što je za veliku pohvalu. Držanje bebe na kratko i vraćanje u majčine ruke sada je više izuzetak, a ne pravilo.  Pored raznih prepreka, kao što su dugotrajni sati na poslu, čak i vikendom, umor posle posla, nespavanje zbog bebe koja se budi noću, suočavanje sa dodatnim stresom zbog briga o porodici i finansijama, ne dozvolite da vas gurnu u stranu bake, tetke, rođake. Ipak se i vi nešto pitate, to je i vaše dete. A supruga, bebina majka, će vam biti izuzetno zahvalna ako je malo odmenite. Ljuljajte bebu. Šetajte sa njom po stanu. Kupajte je. Pevajte. Igrajte se. Presvlačite je. Budite tu. Dozvolite da vas preplave ,,roditeljski hormoni“ koji se aktiviraju u prisnom kontaktu sa bebom. Neka se odmara na vašim grudima. Da nauči da prepozna i vaše otkucaje srca, vaš glas, vaše disanje, vaš dodir. Masirajte svoju bebu.

Tata masira bebu

Masaža beba kao program predstavlja fantastičnu veštinu koji omogućava očevima da provedu kvalitetno vreme sa svojom bebom, zato su i više nego dobrodošli na Obukama roditelja masaži beba. Ovo nezaboravno iskustvo će za posledicu imati višestruke koristi i za bebu i za tatu. Tokom masaže ćete upoznati svoje dete i njegovu jedinstvenost. A upoznaćete i sebe, svoju nežnu stranu koja vam omogućava da se brinete o detetu, vremenom ćete uvideti da se odlično snalazite, povećaće se nivo vašeg samopouzdanja, sigurnosti u sebe i svoje roditeljske mogućnosti.

Pokažite bebi svoju ljubav kroz blagotvorni i siguran dodir. Dok se masirate, možete pevati bebi, pričati sa njom, gledati je u oči. Sve to utiče povećanje vaše bliskosti.

Kada Tata Masira Bebu

U početku ćete se verovatno plašiti da ne povredite bebu, pa prvo samo spustite svoje ruke na nju i držite tako da se oboje naviknete. Kad naučite pokrete masaže i osetite da se spremni, počnite da ih primenjujete. Uživajte u tome. Budite sigurni da će i vaša beba uživati.

Lepo je znati da kroz masažu može dosta da se utiče na bebin život na pozitivan način.

Da se utiče na smanjenje stresa kod beba, da se beba bolje razume, da bolje spava, da se reaguje na bebine fizičke i emotivne potrebe. Kada se detetu poklanja dodatna pažnja, nivo samopouzdanja mu raste i dete pokazuje veću kreativnost.

Dipl. fizioterapeut Svoj rad je usmerila na edukaciju roditelja u školama roditeljstva, on line predavanjima za roditelje i na drugim mestima okupljanja roditelja male dece.
Preporučujemo vam...
mama koja pravi Tihe knjige
Tamara Jeremić, kreativna mama koja pravi Tihe knjige
Naša kreativna mama koja pravi Tihe knjige, po struci je diplomirani ekonomista EKOF-a. Kreativac, i vlasnica jednog malog biznisa po imenu Kreativna Iglica.Mama koja pravi Tihe knjigeMožda će i vama biti inspiracija Tamara Jeremić? Možda i vi oslušnete svoje skrivene talente? I dopustite im da vas pokrenu i promene život.…