Zašto je Masaža Beba Važna?

Zašto je Masaža Beba Važna

Zašto je masaža bebe važna? Koliko bebi godi masaža i na koje sve načine joj koristi? Povezanost mame i bebe  produbljuje majčin zagrljaj, osmeh, dojenje ili hranjenje, dodir kože na kožu, gledanje u oči.

Masažom bebe, bliskost sa bebom se produbljuje

Masaža beba nije nova moda ni hir, već je veština stara više od 1000 godina. Generacijama unazad majke su znale da laganim pokretima umire, uteše i prenesu svoju ljubav deci. Masaža bebe uspostavlja bliskost bebe i roditelja i blagotvorna je za zdravlje bebe.

To je drevna umetnost koja vas duboko povezuje sa osobom pred vama, vašom bebom. Prisutna je u kulturama mnogih naroda, naročito Indije, delovima Rusije i Kine.  U novije vreme su urađena mnogobrojna istraživanja koja potvrđuju blagodeti masaže, pozitivne efekte na rani rast i razvoj deteta ( Univerzitet Warwic, UK i drugi..).

Zašto je Masaža Beba Važna

Dobra komunikacija

Masaža predstavlja i vid komunikacije sa bebom, jer vam pomaže da razumete bebin specifičan neverbalni jezik i da joj odgovorite ljubavlju i razumevanjem. Ohrabruje vas kao roditelja, daje vam moć da postanete stručnjak za svoje dete i da odgovorite na bebine jedinstvene potrebe.

Dete čiji se glas slušao, čije je srce ispunjeno i koje je zaštićeno ljubavlju, tom ljubavlju će obasipati i druge oko sebe prirodno i nesebično. Ono je naučilo kakvog kvaliteta je zdrav dodir, pun poštovanja, zato što je već imalo takvo iskustvo. Naučiće se samodisciplini posmatranjem svojih roditelja i imitirajući ih. Duboke emotivne kao što su poverenje, hrabrost, pouzdanost, vera i ljubav veze formirane u detinjstvu biće čvrst temelj u životu vašeg deteta.

masaza beba

Kako masaža beba može da pomogne?

  • Različiti su razlozi zašto biste radili  masažu bebi. Jedan od njih može da bude i pomoć bebi tokom nicanja zubića. Prema šemi, zone zubića se nalaze na donjoj strani prstiju stopala. Svaki prst je važan i svakom od njih treba posvetiti pažnju.
  • Masaža bebinog stomaka kada ima grčeve / infantilne kolike, često čini čuda, ako se izvodi pravilno.

Dobrobiti od masaže bebe: Stimuliše bebin rast i razvoj, podstiče povezanost između vas i vaše bebe, vrlo je opuštajuće iskustvo, beba će spavati bolje, ublažava bebinu reakciju na stres i pomaže kod grčeva u stomaku, izgrađuje vaše samopouzdanje i  masaža beba je savršena za očeve!

Masaža bebe vam dozvoljava da se fokusirate na svoju bebu – sklonite svoje telefone, ugasite televiziju, pustite neku laganu muziku i započnite masažu. Posvetite se svom detetu. Vaša beba će uživati u tome da je gledate u oči, da oseti vaš miris, da sluša vaš glas i da uživa u blagotvornom dodiru vaših ruku.

  • Masaža bebe može da utiče na to da beba bolje spava noću. Ako je masirate pre spavanja, spavaće dublje, pa čak i duže, što nam potvrđuju istraživači sa Univerziteta Warwick, UK.
Svoj rad je usmerila na edukaciju roditelja u školama roditeljstva, on line predavanjima za roditelje i na drugim mestima okupljanja roditelja male dece.
Preporučujemo vam...