Prirodno lečenje ureaplazme je preporučeno pored antibiotika

Prirodno lečenje ureaplazme

Sadržaj

Zašto je prirodno lečenje ureaplazme preporučeno pored antibiotika? Upotreba antibiotika je neophodna. Ali poželjno je u lečenju vaginalnih bakterijskih infekcija uključiti i prirodne preparate na biljnoj bazi.

Prirodno lečenje ureaplazme

Koja je uloga eteričnih ulјa aromatičnih bilјaka sa antibakterijskim, antifungalnim, antivirusnim i citotoksičnim svojstvima?

Vaša terapija kod prirodnog lečenja ureaplazme trebala bi se sastojati od:

  • Zdrave ishrane.
  • Prirodnih biljnih antimikrobnih sredstava za vaginalnu primenu.
  • Dodatnog uzimanja vitamina i dodataka ishrani radi jačanja imunog sistema.
Prirodno lečenje ureaplazme
Ima više mehanizama na temelju kojih jedinjenja biljaka deluju u organizmu kod infekcija.

Šta izbegavati u ishrani i suplementaciji ako imate ureaplazmu?

Mikoplazme i ureaplazme se navodno vole hraniti argininom. Zato je potrebno izbegavati vitaminske i proteinske preparate koji sadrže l-arginin. Takođe i hranu koja je bogata argininom a to je orašasto voće i semenke. Ali i spanać, morska trava, soja, sočivo, naut  i crveno meso.

Lečenje ureaplazme

Klinički potvrđen nalaz neke od uzročnika bakterijske vaginalne infekcije, neminovno iziskuje upotrebu antibiotika. Najčešće su to antibiotici iz grupe tetraciklina i eritromicin. Upotreba antibiotika je neophodna. Poznavajući prirodu antibiotika, koji usled duže primene, mogu dovesti do narušavanja normalne mikroflore u organizmu. Poželjno je u lečenju vaginalnih, bakterijskih infekcija uključiti i prirodne preparate na biljnoj bazi.

Efikasni antimikrobni agensi sa novim načinima delovanja

Obilna upotreba antiinfektivnih sredstava rezultirala je pojavom bakterija, glјivica i virusa otpornih na lekove. Da bi se prevazišla sve veća otpornost patogenih mikroba, razne lekovite bilјke su pregledane širom sveta. Upravo zbog svojih antimikrobnih svojstava. Cilј je da se pronađu novi, efikasni antimikrobni agensi sa novim načinima delovanja. Prijavlјeno je da eterična ulјa dobijena od aromatičnih lekovitih bilјaka pokazuju izuzetno dobre antimikrobne efekte. I to, protiv bakterija, kvasaca, filamentoznih glјivica i virusa.

Prirodno lečenje ureaplazme
Pri upotrebi klasičnih antibiotika često dolazi do uništenja normalne flore…

Zašto su esencijalna ulja efikasna u rešavanju genitalnih infekcija?

Jedna od fizioloških funkcija biljaka je zaštita od patogenih mikroorganizama. Molekule koje biljka proizvodi da bi se odbranila od njih nastale su nakon evolucijskog odabira molekula. Onih koje su se pokazale najaktivnijim protiv mikroorganizama a protiv kojih mikroorganizmi nisu uspeli razviti rezistenciju.

Razlog zbog kojeg bakterije nisu uspele da razviju rezistenciju na esencijalna ulja, leži u činjenici da esencijalna ulja čine smesu supstanci različitog mehanizma delovanja. Za razliku od klasičnih antibiotika, gde se radi o jednoj aktivnoj supstanci protiv koje bi bakterija trebalo da razvije rezistenciju. To znači da bi bakterija trebalo da razvije ili dobije nekoliko novih gena istovremeno. Što je teško izvodljivo. Upravo je to glavni razlog efikasnosti esencijalnih ulja.
Aromaterapija se smatra najefikasnijim načinom za rešavanje genitalnih infekcija izazvanih ureaplazmom. Eterična ulja sadrže supstance koje imaju jako antibakterijsko i imunostimulišuće delovanje. Prema iskustvima korisnika koji su primenjivali terapiju, uspešnost je 95%.

4 mehanizma delovanja jedinjenja biljaka kod infekcija

Ima više mehanizama na temelju kojih jedinjenja biljaka deluju u organizmu kod infekcija:

  • Direktno mikrobicidno dejstvo.
  • Inhibitorno delovanje na poliferaciju.
  • Smanjenje patogenog potencijala mikroorganizama.
  • Stimulirajuće dejstvo na imunološki system.

Danas se smatra da je za ozdravljenje veoma bitno smanjenje patogenog potencijala i delovanje na imunološki sistem.

Prirodno lečenje ureaplazme
Upotreba antibiotika je neophodna, ali i prirodni preparati doprinose boljem lečenju i oporavku od ove bolesti…

Biljna jedinjenja ne deluju na normalnu vaginalnu floru

Pri upotrebi klasičnih antibiotika često dolazi do uništenja normalne flore. Zato što antibiotici deluju na patogene mikroorganizme ali i na nepatogene, nemaju selektivno dejstvo. Biljna jedinjenja ne deluju na normalnu floru, flora bude u potpunosti sačuvana. Vaginalna aplikacija koristi se samo za lokalno delovanje. Lekovite supstance inkorporiraju se u odgovarajuću masnu podlogu koja se polako topi nakon primene i omogućava produženo otpuštanje lekovitih supstanci. Zbog polaganog otpuštanja i brže apsorpcije sprečava se agresivno delovanje na vaginalnu sluznicu.

Delovanje protiv virusa, gljivica i bakterija nije samo posredovano direktnim delovanjem protiv mikroorganizama već i stimulacijom imunološkog odgovora.

avatar
Radi u Porodilištu Opšte bolnice „Sveti Luka“ u Smederevu. Učesnik brojnih stručnih skupova.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Esensa DevitinD3k1
Esensa Propomint
Femibion 1 i 2
Femibion 2
Femibion
Femibion 1 i 2
Femibion
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Propomint – Bez bola u grlu kod dece i odraslih na prirodan način

Veliki kašalj ili pertusis – 3 faze bolesti

Kako se menja unutrašnji svet šestogodišnjaka – 14 veština

6 razloga zašto dete treba voditi u kupovinu

Mogućnosti drugog porođaja, ako je prethodni bio carskim rezom

Preporučujemo vam...

Nova trudnoća posle carskog reza, koliko vremena treba da protekne, pitaju mame. Nakon carskog reza, na materici ostaje ožiljak koji je čini slabijom. Važno je znati koliko dugo treba da čekate između carskih...

Pitate se da li je bezbedno jesti ananas u trudnoći? Možda ste čuli da ananas izaziva pobačaj ili porođaj, ali to nije istina! Ovde razbijamo  mitove oko ovog slatkog tropskog...

Ginekološki ultrazvuk je dijagnostička metoda kojom se prikazuju strukture i organi u maloj karlici.  Veoma je čest neinvazivni ginekološki dijagnostički test. Ustvari, savremena ginekologija podrazumeva ovu metodu kao neizostavnu. Ginekološkim...

Vantelesna oplodnja (IVF) ili in vitro fertilizacija podrazumeva oplodnju jajne ćelije spermatozoidom u laboratorijskim uslovima. Vantelesna oplodnja nije „“veštačka oplodnja“, to je oplodnja koja se dešava van tela i zato...