Propomint – Bez bola u grlu kod dece i odraslih na prirodan način

Propomint

Sadržaj

Propomint sprejevi za grlo za decu i odrasle je tu, da budete bez bola u grlu na prirodan način. Propolis je jednostavno prirodno rešenje koje pomaže u prevenciji ali i ublažavanju svih simptoma respiratornih infekcija. Istovremeno, blagotvorno deluje na ceo organizam i doprinosi jačanju imuniteta.

Sa hladnim danima dolazi uvek i sezona prehlada i gripa. Respiratorne infekcije se lako šire jer svi mnogo više boravimo u zatvorenim prostorijama. Bolovi u grlu, neprijatne iritacije, nadražajni kašalj samo su neki od simptoma koje svi iskusimo bar jednom tokom zime.

Propomint
Propomint ublažava bolove u grlu, neprijatne iritacije, nadražajni kašalj. Blagotvorno deluje na ceo organizam i doprinosi jačanju imuniteta.

Šta je propolis i kolika je njegova lekovita moć?

Propolis je zajedničko ime za smesu smolastih supstanci koje pčela skuplja sa lisnih pupoljaka drvenastih biljaka i prirodnog pčelinjeg voska. To je smolasta materija dobijena delovanjem sekretornih žlezda bogatih fermentima. Pčele ga koriste kao gradivni materijal i odbrambeni agens u košnicama. U narodnoj medicini upotrebljava se stotinama godina, tačnije još od 300 p.n.e., jer se pokazao kao izuzetan antioksidans sa antimikrobnim i antiinflamatornnim delovanjem. To je potvrđeno kasnije i u mnogobrojnim naučnim istraživanjima.

Propomint
Propomint sprej za decu je bezbedan za primenu već od prve godine života uz konsultaciju sa pedijatrom. 

Propolis sadrži drvnaste smole i balzame, pčelinji vosak, aromatična i etarska ulja kao i polen. Ostali sastojci uključuju bioflavonoide, vitamine (u vrlo malim količinama većinom vezane za sastojke polena), minerale i mikroelemente. Do danas je identifikovano najmanje 180 različitih sastojaka u propolisu.

Svoju farmakološku aktivnost propolis ispoljava zahvaljujući visokoj koncentraciji različitih polifenola. Oni nam obezbedjuje prirodnu zaštitu od štetnog delovanja slobodnih radikala i infekcija, nezavisno od vrste uzročnika. Ono što je karakteristično za propolis je da je on promenljivog sastava jer ga pčele sakupljaju sa različitih vrsta biljaka. To je glavni razlog što bakterije ne mogu razviti rezistenciju prema njemu. Zato se smatra izuzetnim prirodnim antibiotikom.

Propomint
Sjajna podrška imunitetu dece, posebno u sezoni respiratornih infekcija.

Da li su svi preparati na bazi propolisa isti i o čemu moramo voditi računa prilikom izbora preparata?

Snaga propolisa je u njegovom varijabilnom sastavu i bogatstvu različitih vrsta jedinjenja. Ali se njegova biološka aktivnost i efikasnost obezbeđuju korišćenjem standardizovanih ekstrakata. Oni nam garantuju određrenu koncentraciju bioaktivnih jedinjenja (nosioca aktivnosti) – polifenola. Zbog toga je izuzetno važno da kada biramo preparate na bazi propolisa biramo one sa visoko prečišćenim i standardizovanim ekstraktima. Takvi su Propomint sprejevi za grlo za decu i odrasle.

Na koji način nam Propomint sprej može pomoći kod virusnih i bakterijskih infekcija?

Može se koristiti preventivno, radi sprečavanja razvoja infekcija u usnoj duplji. Takođe, i kao pomoć kada do infekcije dođe. U praktičnom je pakovanju sa sprej raspršivačem za ciljano nanošenje.

Propolis za decu

Propomint sprej za decu je bezbedan za primenu već od prve godine života uz konsultaciju sa pedijatrom. Ne sadrži alkohol. Zahvaljujući kompleksnom sastavu smanjuje viskoznost nakupljene sluzi i olakšava njeno izlučivanje iz respiratornih organa. Ujedno oblaže upaljenu i iritiranu sluznicu usne duplje i ždrela. I na taj način, ublažava  suv, nadražajni kašalj.

Propomint
Propomint za decu i odrasle deo vaše kućne apoteke. Može se koristiti i preventivno i kod postojećih tegoba.

Propolis za odrasle

  • Propomint sprej za odrasle se koristi i za ublažavanje simptoma koji prate oboljenja desni, sluzokože usta i ždrela.
  • Zbog sadržaja mentola koji deluje antiseptično i osvežava dah, otklanja neprijatan zadah. Neprijatan zadah iz usta, koji potiče od hrane, alkohola ili duvana.
  • Propomint sprej smiruje osećaj bola u grlu i pomaže kod suvog i nadražajnog kašlja.
  • Može se koristiti svakodnevno kao osveživač daha i preventivno u cilju smanjenja mogućnosti pojave i razvoja infekcije.
Propomint
Osvežava dah, otklanja neprijatan zadah iz usta.

Vekovi primene propolisa svedoče o njegovoj snazi i lekovitoj moći. Zahvaljujući kompaniji Esensa i brendu Propomint, ovo prirodno blago dostupno je u svom najboljem obliku. Za jednostavnu primenu u usnoj duplji i brzo rešenje kod prvih simptoma prehlade i gripa.

Promo članak

avatar
ESENSA d.o.o. je društvo za proizvodnju dijetetskih suplemenata, medicinskih sredstava, predmeta opšte upotrebe što uključuje i kozmetiku i biocidne proizvode. Vizija ESENSA d.o.o. je da bude vodeća organizacija u regionu u proizvodnji bezbednih proizvoda za svoje korisnike.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Esensa Propomint
Esensa DevitinD3k1
Femibion
Femibion 1 i 2
Femibion
Femibion 1 i 2
Femibion 2
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Propomint – Bez bola u grlu kod dece i odraslih na prirodan način

Veliki kašalj ili pertusis – 3 faze bolesti

Kako se menja unutrašnji svet šestogodišnjaka – 14 veština

6 razloga zašto dete treba voditi u kupovinu

Mogućnosti drugog porođaja, ako je prethodni bio carskim rezom

Preporučujemo vam...

Veliki kašalj, hripavac ili magareći kašalj, pertusis ili „bolest 100 dana“ je veoma zarazna bolest. Ovu opasnu bolest uzrokuje bakterija Bordettela pertusis (BP). Veliki kašalj ili pertusis može da izazove...

Razvoj šestogodišnjaka je specifičan a svet šestogodišnjka dobija nove obrise i značenja. Ovo je period kada se veoma mnogo toga menja u dečijem razvoju. Menja se način, kako razmišljaju i...

Mnogo je razloga zašto dete treba voditi u kupovinu, iako se roditelji premišljaju… Neki roditelji su u dilemi kada dobiju decu da li da ih povedu sa sobom kada idu...

Kako potvrđivanje detetovih signala u igri unapređuju detetu komunikaciju? Šta signali predstavljaju za dete a šta za roditelje? Možemo reći, da je potvđivanje detetovih signala, ključ podsticaja i razvoja govora...