Yoga vežba – Sedeće bočno istezanje

Sedeće bočno istezanje

Odlična prenatal joga vežba, „Sedeće bočno istezanje“ olakšava uobičajene tegobe trudnica sa leđima. Preporučena i mamama posle oporavka od porođaja.

Yoga vežba – Sedeće bočno istezanje

U sedećem ste položaju, savijena je desna noga, a leva noga je ispružena, uperenih prstiju stopala ka vašem licu. Desni taban postavite na unutrašnju stranu leve butine. Leva ruka (nadlanica) je na levoj nozi. Sa udahom, podižete desnu ruku i protežete se na gore, okrećući grudni koš u desnu stranu,  a sa izdahom naginjete se ka levoj nozi i postavljate desnu ruku da bude iznad glave. Smestite sada levi dlan na stomak i pratite osećaje u stomaku. Zatvorite oči i mirno dišite. Dišete za svoju bebu i u mislima budite sa svojom bebom.

Protegnite dodatno podignutu ruku i osetite kako se bočna strana trupa fino proteže. Pogurajte zadnjicu čvrsto u pod, a ako se odiže, odignite trup malo od poda. Podignite grudni koš malo na gore, praveći time dodatni prostor za vašu bebu.

Zarotirajte se sad grudima ka ispruženoj, levoj nozi. Protegnite ruke, uvucite stomak i s udahom se odignite od noge. Izvucite ruke, vrat, kičmu ka nebu, sklopite šake i sa izdahom spustite dlanove do grudi. Ponovite isti   položaj sa savijenom levom, a ispruženom desnom nogom.

Koristi od ove vežbe

  • Isteže unutrašnju i zadnju stranu nogu
  • Isteže kičmu i ramena
  • Stimuliše abdominalne organe

Sedeće bočno istezanjeSedeće bočno istezanje

Sedeće bočno istezanjeSedeće bočno istezanje

Preporučujemo vam...