Akupunktura u ginekologiji

Akupunktura u ginekologiji

Akupunktura u ginekologiji DA! Iskusni ginekozi i akupunkturolozi  kroz svoje specijalizacije, pored zapadne medicine, već dugi niz godina leče svoje pacijentkinje u ginekološkim ordinacijama. Svetska zdravstvena organizacija odavno je priznala akupunkturu kao zvaničnu granu medicine koja leči preko 50 različitih bolesti. Neke od njih su i ginekološke tegobe za koje zvanična medicina još uvek nema potpuno rešenje.

Akupunktura u ginekologiji – Pomoć i podrška u trudnoći i nakon trudnoće u narednim godinama!

Fizičko i emotivno zdravlje žene čvrsto su povezani i često se desi da se narušavanje emotivnog balansa odrazi i na zdravlje. Kineska tradicionalna medicina ovu povezanost je oduvek priznavala i na njenom temelju izgradila svetski priznat metod lečenja sa bogatom tradicijom i dugom istorijom.

Akupunktura u ginekologiji

Možemo dugo i puno pričati o filozofiji akupunkture ali kada bismo to sveli na jednu rečenicu ona bi bila: disbalans uma utiče na zdravlje tela, i obrnuto. Cilj lečenja akupunkturom je upravo to: stimulisanje određenih tačaka na telu i „buđenje“ potencijala organizma da se sam izleči na najprirodniji mogući način, bez upotrebe lekova.

Normalan protok energije

Normalan protok energije uspostavlja se stimulisanjem akupunkturnih tačaka (ubadanje iglicom, grejanjem, akupresurom) i promenom štetnih navika (greške u ishrani, razmišljanju, rešavanje situacije s kojom se naizgled lako nosimo ali na dubljem planu ona jako utiče na zdravlje i energiju pojedinca).

Rešenje problema akupunkturom u ginekologiji?

Mnogi pacijenti koji dođu na klasičan ginekološki pregledčesto ne znaju da se rešenje za njihov problem može naći i u akupunkturi.  Naravno, akupunktura ne leči sve ginekološke probleme, i na konsultacijama koje uključuju i ginekološki pregled uvek se prvo detaljno sagleda problem.

Akupunktura u ginekologiji

Kod kojih problema akupunkturni tretmani u ginekologiji pomažu?

  • Bolnih i neredovnih menstruacija.
  • Izraženog PMS-a (stres, nervoza, nesanica, glavobolja, oticanje, pojačana osetljivost i apetit..) Jedan akupunkturni tretman može lečiti više tegoba na koje se pacijenkinja žali i kombinacija tačaka u PMS-u uvek je prilagođena pacijentkinji).
  • Otoka ( u trudnoći, PMS-u)
  • Podizanja imuniteta (što je važno posle hroničnih infekcija kada je dobro podići imunitet da se infekcija ne bi vratila – kandida, kondilomi..)

Zbog toga što uspostavlja hormonski i emotivni balans, akupunktura mnogo pomaže kod prirodnog i IVF začeća jer, pored toga što utiče na bolju prokrvljenost materice ume dubinski da umiri parove koji su pod stresom i stralnom napetošću i ne uspevaju da se opuste. Kada je vantelesna oplodnja u pitanju, akupunktura se radi i na sam dan embriotransfera, jer povećava uspešnost začeća čak za 30 %.

Akupunktura u trudnoći

U trudnoći se koriste posebne tačke za jake mučnine, glavobolje, ukočenosti i bolna stanja za koja buduće mame ne žele da piju lekove. Takođe, ukoliko se beba pred porođaj ne okrene iz karličnog položaja,

Akupunktura u ginekologiji

Da li akupunktura pomaže u periodu posle porođaja i kako?

Akupunktura je dala sjajne rezultate i u lečenju postporođajne depresije (uz obaveznu saradnju sa psihoterapeutom). Određene tačke utiču na apetit i ubrzavanje metabolizma pa mnoge žene nakon porođaja na ovaj način i naravno uz promenu ishrane dolaze kod nas da povrate liniju.

Sam akupunkturni tretman nije bolan, mada se u trenutku uboda iglice može osetiti kratkotrajna neprijatnost i bol. Kada taj trenutak prođe, u narednih pola sata koliko traje tretman telo počinje da luči supstance slične morfijumu koje otklanjaju bol i umiruju, pa se često desi da pacijent u sobi za akupunkturu prespava  tretman.

Specijalista ginekologije, akušerstva i akupunkturolog. U svojoj ordinaciji Merida spojila je dve ljubavi: ginekologiju i akupunkturu. Medicina svakodnevno napreduje i nudi nova rešenja za zdravstvene probleme žene, ali mudrost akupunkture traje zauvek i brza je i efikasna pomoć danas isto kao i pre 5.000 godina, poručuje doktorka.
Preporučujemo vam...
zimnica za bebe i decu
Kako se priprema zimnica za bebe i decu i 3 recepta
Zimnica za bebe i decu? Da, veliki broj mama se odlučuje da za svoje mališane pripremi zimnicu od domaćih proizvoda. Mame se trude da nabave organske plodove i pripreme zimnicu na što zdraviji način.Zimnica za bebe i decuLeto i jesen su godišnja doba kada je raznovrsnost i dostupnost voća i…
Pravilno izbalansirana ishrana za decu
Pravilno izbalansirana ishrana za decu
Pravilno izbalansirana ishrana za decu doprineće optimalanom psihofizičkičkom razvoju. Često je to teško postići i šta može pomoći?Šta je pravilno izbalansirana ishrana za decu?Hranljive materije – nutrijenti koje unosimo ishranom imaju specifično metaboličko delovanje na naš organizam. U zavisnosti od količine koja nam je potrebna, delimo ih na mikronutrijente i…