Akupunktura u ginekologiji

Akupunktura u ginekologiji

Akupunktura u ginekologiji DA! Iskusni ginekozi i akupunkturolozi  kroz svoje specijalizacije, pored zapadne medicine, već dugi niz godina leče svoje pacijentkinje u ginekološkim ordinacijama. Svetska zdravstvena organizacija odavno je priznala akupunkturu kao zvaničnu granu medicine koja leči preko 50 različitih bolesti. Neke od njih su i ginekološke tegobe za koje zvanična medicina još uvek nema potpuno rešenje.

Akupunktura u ginekologiji – Pomoć i podrška u trudnoći i nakon trudnoće u narednim godinama!

Fizičko i emotivno zdravlje žene čvrsto su povezani i često se desi da se narušavanje emotivnog balansa odrazi i na zdravlje. Kineska tradicionalna medicina ovu povezanost je oduvek priznavala i na njenom temelju izgradila svetski priznat metod lečenja sa bogatom tradicijom i dugom istorijom.

Akupunktura u ginekologiji

Možemo dugo i puno pričati o filozofiji akupunkture ali kada bismo to sveli na jednu rečenicu ona bi bila: disbalans uma utiče na zdravlje tela, i obrnuto. Cilj lečenja akupunkturom je upravo to: stimulisanje određenih tačaka na telu i „buđenje“ potencijala organizma da se sam izleči na najprirodniji mogući način, bez upotrebe lekova.

Normalan protok energije

Normalan protok energije uspostavlja se stimulisanjem akupunkturnih tačaka (ubadanje iglicom, grejanjem, akupresurom) i promenom štetnih navika (greške u ishrani, razmišljanju, rešavanje situacije s kojom se naizgled lako nosimo ali na dubljem planu ona jako utiče na zdravlje i energiju pojedinca).

Rešenje problema akupunkturom u ginekologiji?

Mnogi pacijenti koji dođu na klasičan ginekološki pregled često ne znaju da se rešenje za njihov problem može naći i u akupunkturi.  Naravno, akupunktura ne leči sve ginekološke probleme, i na konsultacijama koje uključuju i ginekološki pregled uvek se prvo detaljno sagleda problem.

Akupunktura u ginekologiji

Kod kojih problema akupunkturni tretmani u ginekologiji pomažu?

  • Bolnih i neredovnih menstruacija.
  • Izraženog PMS-a (stres, nervoza, nesanica, glavobolja, oticanje, pojačana osetljivost i apetit..) Jedan akupunkturni tretman može lečiti više tegoba na koje se pacijenkinja žali i kombinacija tačaka u PMS-u uvek je prilagođena pacijentkinji).
  • Otoka ( u trudnoći, PMS-u)
  • Podizanja imuniteta (što je važno posle hroničnih infekcija kada je dobro podići imunitet da se infekcija ne bi vratila – kandida, kondilomi..)

Zbog toga što uspostavlja hormonski i emotivni balans, akupunktura mnogo pomaže kod prirodnog i IVF začeća jer, pored toga što utiče na bolju prokrvljenost materice ume dubinski da umiri parove koji su pod stresom i stralnom napetošću i ne uspevaju da se opuste. Kada je vantelesna oplodnja u pitanju, akupunktura se radi i na sam dan embriotransfera, jer povećava uspešnost začeća čak za 30 %.

Akupunktura u trudnoći

U trudnoći se koriste posebne tačke za jake mučnine, glavobolje, ukočenosti i bolna stanja za koja buduće mame ne žele da piju lekove. Takođe, ukoliko se beba pred porođaj ne okrene iz karličnog položaja,

Akupunktura u ginekologiji

Da li akupunktura pomaže u periodu posle porođaja i kako?

Akupunktura je dala sjajne rezultate i u lečenju postporođajne depresije (uz obaveznu saradnju sa psihoterapeutom). Određene tačke utiču na apetit i ubrzavanje metabolizma pa mnoge žene nakon porođaja na ovaj način i naravno uz promenu ishrane dolaze kod nas da povrate liniju.

Sam akupunkturni tretman nije bolan, mada se u trenutku uboda iglice može osetiti kratkotrajna neprijatnost i bol. Kada taj trenutak prođe, u narednih pola sata koliko traje tretman telo počinje da luči supstance slične morfijumu koje otklanjaju bol i umiruju, pa se često desi da pacijent u sobi za akupunkturu prespava  tretman.

U svojoj ordinaciji Merida spojila je dve ljubavi: ginekologiju i akupunkturu. Medicina svakodnevno napreduje i nudi nova rešenja za zdravstvene probleme žene, ali mudrost akupunkture traje zauvek i brza je i efikasna pomoć danas isto kao i pre 5.000 godina, poručuje doktorka.
Preporučujemo vam...
Prirodno lečenje ureaplazme
Prirodno lečenje ureaplazme je preporučeno pored antibiotika
Zašto je prirodno lečenje ureaplazme preporučeno pored antibiotika? Upotreba antibiotika je neophodna. Ali poželjno je u lečenju vaginalnih bakterijskih infekcija uključiti i prirodne preparate na biljnoj bazi. Prirodno lečenje ureaplazme Koja je uloga eteričnih ulјa aromatičnih bilјaka sa antibakterijskim, antifungalnim, antivirusnim i citotoksičnim svojstvima? Vaša terapija kod prirodnog lečenja ureaplazme…