EXOMEGA ALLERGO rešava problem i atopije i alergije

EXOMEGA ALLERGO

Sadržaj

Na atopičnoj koži ponekad se manifestuju alergijske reakcije koje, uz već prisutan osećaj neprijatnosti, dovode do povećane osetljivosti i reaktivnosti kože.

EXOMEGA ALLERGO 

Da bi odgovorila na ovu izuzetnu fragilnost kože, A-DERMA je osmislila EXOMEGA ALLERGO emolijentni balzam, koji ima umirujuće dejstvo EXOMEGA CONTROL emolijensa, a sadrži i sastojke koji deluju na alergijsku hiperreaktivnost.

EXOMEGA ALLERGO
EXOMEGA ALLERGO rešava problem i atopije i alergije

Šta je to atopijski dermatitis ili atopijski ekcem?

Atopijski dermatitis (ekcem) je hronična bolest, često nasledna, tokom koje se smenjuju faze upale i faze smirenja. Zbog disfunkcije kožne barijere koža je suva, a upala je stalno prisutna, čak i kada se ne vidi golim okom (mikro upala). Slabije zaštićena koža više reaguje na spoljašnje uticaje.

Simptomi atopijskog dermatitisa

Šta vidite? – Suva do vrlo suva koža, crvenilo nepravilnih kontura, male vezikule (mehurići) koji vlaže i mogu da pređu u kraste.
Šta osećate? – Svrab i značajna nelagodnost na koži (zatezanje, trnci…).
Uzroci? – Nasledna sklonost alergijama i nedostatak barijerne funkcije kože koja postaje osetljivija i propusnija za spoljašnje agresore.

Zahvaćena područja? – Čelo, obrazi, vrat, kapci, trup, pregibi lakata i kolena.

Ko je najviše pogođen?

U 85% slučajeva atopijski dermatitis počinje pre pete godine i napreduje tokom odrastanja. Najčešće se javlja kod odojčadi posle trećeg meseca i obično traje do sedme godine, sa mogućnošću poboljšanja oko druge ili treće godine. S vremenom, krize postaju sve slabije i sve ređe. U većini slučajeva, simptomi nestaju nakon sedme godine. Ponekad se u istom uzrastu mogu pojaviti i druge atopijske manifestacije, npr.  astma. Atopijski dermatitis je redak kod odraslih osoba iako može trajati do odraslog doba.

EXOMEGA ALLERGO rešava problem i atopije i alergije
Filaxerine, vitamin B3 i hranljivi kompleks trenutno hidriraju kožu.

Tok bolesti

Kod pacijenata sa atopijskim dermatitisom smenjuju se sledeće faze:

  1. faza rasplamsavanja– upala je vidljiva, javlja se crvenilo, a koža je obično još više suva i jako svrbi
  2. mirna faza– upala nije vidljiva, ali je u pozadini još uvek prisutna; koža je i dalje suva; u ovoj fazi, prilagođena higijena i nega kože su od izuzetne važnosti i predstavljaju osnovu terapije jer pomažu da mirna faza traje što duže.

Prirodna emolijentna nega za suvu kožu sklonu atopijskom ekcemu

Ciljano delovanje na upalu ključno je za prekid začaranog kruga atopijskog dermatitisa, povlačenje simptoma i dugoročno držanje atopije pod kontrolom. Zahvaljujući stručnosti brenda A-DERMA, EXOMEGA linija za suvu kožu sklonu atopijskom ekcemu začarani krug drži pod kontrolom upravo delovanjem na upalu.
Naučnici Dermatoloških laboratorija A-DERMA usmereni su na ovo područje istraživanja već gotovo 30 godina.

U središtu strategije nalazi se jedinstven, prirodan aktivni sastojak – ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi, sa trostrukim umirujućim delovanjem na tri nivoa: protiv svraba, iritacije i crvenila. Pojačano umirujuće delovanje omogućava BIOvect sistem, koji transportuje aktivne sastojke u dublje slojeve kože i povećava njihovu bioraspoloživost. Filaxerinevitamin B3 i hranljivi kompleks trenutno hidriraju kožu i dugoročno obnavljaju kožnu barijeru, čime se sprečava prodor novih alergena ili bakterija.

EXOMEGA ALLERGO

Novosti brenda A-Derma koje rešavaju problem i atopije i alergije

Na atopičnoj koži ponekad se manifestuju alergijske reakcije koje, uz već prisutan osećaj neprijatnosti, dovode do povećane osetljivosti i reaktivnosti kože. Da bi odgovorila na ovu izuzetnu fragilnost kože, A-DERMA je osmislila EXOMEGA ALLERGO emolijentni balzam. Ima umirujuće dejstvo EXOMEGA CONTROL emolijensa, a sadrži i sastojke koji deluju na alergijsku hiperreaktivnost.

Zahvaljujući patentiranoj tehnologiji sterilne kozmetike*, na ovaj način je stvorena formula visoke podnošljivosti i bez konzervansa, koja:

  • trenutno i dugotrajno umiruje crvenilo i iritacije, hrani i ojačava kožnu barijeru i čuva ravnotežu mikrobioma
  • smanjuje učestalost pogoršanja.

Za lice, telo i kapke. Bez parfema. Ispitano na koži sklonoj alergijskim reakcijama.

Povodom 40. rođendana,  brend A-DERMA je predstavio i nove, EKO tube EXOMEGA CONTROL mleka, kreme i balzama 200 ml, sa 33% manje plastike u odnosu na standardnu tubu na tržištu, a vernim potrošačima obezbedio je i niže cene (u odnosu na prethodne tube Sterile cosmetics)! EXOMEGA CONTROL formule dostupne su u četiri teksture – sprej, mleko, krema i balzam.

Promo članak

avatar
Oktal Pharma Beograd je jedna od vodećih zastupničkih kompanija na tržištu Srbije.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Femibion 1 i 2
Femibion 2
Femibion
Femibion
Femibion 1 i 2
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

4 najčešće promene odnosa sa partnerom tokom trudnoće

Kada je previše stresa u trudnoći i kako utiče na trudnicu i bebu?

25 preporuka da vam trudnoća bude što srećnije iskustvo

Skeeter sindrom kod dece – Alergijska reakcija na ujed komarca

Koja krema za sunčanje u trudnoći predstavlja opasnost?

Preporučujemo vam...

Skeeter sindrom kod dece ili alergijska reakcija na ujed komarca mogu biti više od smetnji. Evo šta treba da znate o Skeeter sindromu, alergijskoj reakciji na protein u plјuvački komaraca...

Koji su najčešći genitalni problemi kod beba? Mame neguju intimna mesta svoje bebe tokom promene pelena i kupanja. Uvek bi trebalo da se konsultujete sa pedijatrom Vaše bebe u vezi...

Kako razgovarati sa decom da se ostvari dobra komunikacija je prava veština. Dobra komunikacija sa decom je od vitalnog značaja u ostvarivanju roditeljstva. Dečije traženje i potreba za pažnjom u...

Koje stvari koje bebe rade u 1. godini i zabrinjavaju mame? Kada ste nova mama, imaćete trenutke panike u vezi sa zdravlјem Vaše bebe. Evo nekih od najčešćih i sasvim...