Hajde Bebo da Radimo Yogu ! – Gore i Dole i Ukrsti i Raširi

0

Lagane vežbe koje vam predstavljamo su kratka serija vežbica za bebe. One će učiniti da se povežete i zabavite sa bebom, da se smejete, uživate i oraspoložite.

Možete ih raditi ujutru ili pred spavanje ili bilo kad u toku dana, kada Vam je potreban reset i povratak sebi. Uvek radite samo ako beba želi takvu vrstu interakcije, nikada ne forsirajte bebu. Povratne informacije biće Vam dragocene za bolje upoznavanje svoje bebe i njenih potreba.

Vežbe koje Vam predstavljamo  mozete raditi posle šest nedelja od porođaja. Vežbajte sa bebom tako da leži ispred Vas okrenuta licem ka vama. Starija beba može sedeti u vašem krilu.

Pre početka, odvojite par trenutaka da se vi opustite i centrirate.Sedite na jastuk, u udoban položaj, možete se osloniti leđima na ivicu kreveta ili zid. Sklopite dlanove na sredini grudi, zatvorite oči i vratite pažnju na unutra.

Osetite dodir dlanova, osvestite svoj dah, opustite lice i celo telo. Dišite i samo budite prisutne, opuštajući se sa izdahom, osećajuci talase energije kako vas ispunjavaju sa svakim novim udahom.

Pogledajte bebu i pozovite je da se protegne. “Hajde bebo da radimo yogu”

Gore – Dole

hajde-bebo-da-radimo-yogu-gore-i-dole-i-ukrsti-i-rasiri-clanak-1

hajde-bebo-da-radimo-yogu-gore-i-dole-i-ukrsti-i-rasiri-clanak-2 hajde-bebo-da-radimo-yogu-gore-i-dole-i-ukrsti-i-rasiri-clanak-3

Zatim uhvatite njene ručne zglobove, ne dlanove jer će stisnuti šake, i protegnite ručice gore, onoliko koliko beba dozvoli. Zatim joj protegnite ručice dole. I ponovo gore pa dole. Dok izvodite pokret, gledate u bebu, osmehujete joj se i ponavljate “Gore” “Dole”.

I ukrsti i raširi

“I ukrsti i raširi” je vežbica koja prati prethodnu “Gore Dole”

Držeći bebine rukice,, bilo da je ispred Vas ili u krilu, sa udahom joj raširite ručice i svoja ramena povucite unazad, otvorite grudni koš.

Sa  izdahom prekrstite bebine ruke na grudima.

hajde-bebo-da-radimo-yogu-gore-i-dole-i-ukrsti-i-rasiri-clanak-4

hajde-bebo-da-radimo-yogu-gore-i-dole-i-ukrsti-i-rasiri-clanak-5

hajde-bebo-da-radimo-yogu-gore-i-dole-i-ukrsti-i-rasiri-clanak-6

Ponovo raširite pa ukrstite. Ponovite nekoliko puta, izgovarajući uz adekvatan pokret “I ukrsti, i raširi”.

Share.

About Author

Comments are closed.