Čestitka za 2018.Godinu, Beba Larisa

Čestitka za 2018.godinu na novogodišnjem fotokonkursu„Moja beba na novogodišnjoj čestitci“  je izabrana. To je čestitka sa bebom Larisa iz Novog Sada. Čestitamo!

Čestitka za 2018.Godinu
Beba Larisa iz Novog Sada želi vam srećnu Novu godinu!

Čestitka za 2018.Godinu

Čestitamo Larisa, osvojila si poklon paket prirodnih i zdravih  proizvoda na bazi matičnog mleča  REVITA. Mleč je dobio naziv kraljevski, što je zaslužio svojim izuzetnim i pozitivnim  dejstvom  na ljudski organizam.

O nagradi

Matični mleč ima veliku dijetetsku vrednost i predstavlja supstancu izvanredno složene hemijske strukture. Od cvetnog nektara i vode, radom svojih žlezda, proizvode ga mlade pčele do 14 dana starosti.

U pčelinjem društvu matični mleč se prva tri dana daje kao hrana svim larvama u procesu njihovog sazrevanja, dok se matice hrane mlečom tokom celog perioda života u matičnjaku.

Maticu odlikuje pre svega fizička  veličina, jer je skoro dva puta teža i veća od obične pčele radilice. Specijalna hrana, pored ostalog utiče i na vitalnost fascinantan životni vek matice.

Dok obična pčela živi šest do osam nedelja, životni vek matice meri se godinama i nije nimalo neuobičajeno da matica doživi starost od šest do sedam pa i više godina. Kako se matica tokom celog svog dugog i plodnog života hrani samo i jedino mlečom, taj mleč se naziva matični.

Mleč

Mleč je prirodni proizvod u kome postoji preko 150 biološki aktivnih sastojaka: belančevine, ugljeni hidrati, masti, vitamini, različite organske kiseline i drugi sastojci, ali 2,84% sastava mleča ostalo je nedovoljno istraženo.

Posebno treba  istaći naučna ispitivanja koja su vršena u cilju otkrivanja supstance, koja može omogućiti duži životni vek. Čoveka je posebno fascinirao dug životni vek matice. Vršena su mnoga ispitivanja i provere sastava mleča da bi se bar naslutilo koja supstanca omogućava tako nešto.

Smatra se da paroteini (novoizolovana supstanca koja deluje na ćelijskom nivou), u kombinaciji sa pantotenskom kiselinom i verovatno još nekim faktorom direktno utiču na produženje životnog veka i usporavanje procesa starenja. Činjenica je da većina pčelara i osoba koje koriste mleč, imaju dug, plodan i zdrav život.

Svoju primenu mleč je našao u medicini, dijetetici, kozmetici …

Medjutim ispostavio se problem održanja izvanrednih svojstava matičnog mleča prilikom čuvanja. Naime, svoju biološku aktivnost mleč zadržava samo nekoliko dana (neki autori smatraju samo do 48 sati).

Savremena tehnologija je našla rešenje u liofiliziranju , kada mleč prelazi u praškastu materiju koju je lako čuvati i više godina. Ovako liofilizovana supstanca se ponovnim dodavanjem vode regeneriše i mi opet dobijamo isti mleč koji je izvadjen iz matičnjaka pre nekoliko godina , sa očuvanim svojstvima i biološkim vrednostima.

Liofilizovani matični mleč sa dodatim prirodnim bojama i prirodnom aromom narandže može se naći i na našem tržištu.

Iskustvo – iz prakse lekara:

Prim.dr Zdenke Škorić Kovačić spec. pedijatar – kardiolog

„U liječenju anemije kod dece primijenila sam  REVITU– Liofilizovani  matični mleč sa dodatkom  dvovalentnog helatnog željeza.

Sa Revitom sam postigla bolje rezultate, bez nus efekata i bržim porastom nivoa hemoglobina kod anemične djece.

Suština pozitivnog efekta je u tome što mleč u tankom crijevu načini takav medi koji povećava resorpciju i iskorstivost željeza na 85 do 95% od ponuđenog. Dakle,prednost  je u tome što liječimo anemiju sa manjom dozom ponuđenog željeza, a boljom resorpcijom i aktiviranjem imunih snaga djeteta.

Kad smo saznali za preparat Revita i Revita-Fe, mi,pedijatri Dječijeg dispanzera DZ Banjaluka, odlućili smo da provedemo studiju kojom ćemo egzaktno provjeriti terapijske efekte ReviteFe u liječenju anemije.

Jednoj grupi djece davali smo farmaceutske preparate a drugoj, grupi djece, davali smo Revitu- Fe.

Pratili smo brzinu porasta nivoa  hemoglobina u krvi i pojavu nus efekata.

Rezultati studije su  govorili da  je primjena Revite-fe bila u prednosti u odnosu na farmaceutske preparate. Neželjeni efekti se nisu javljali ili su bili beznačajni.“

Spec. higijene, medicinske ekologije i sprotske medicine. Potpresednik Svetske Federacije tradicionalnog karatea i predsednik Evropske federacije. Svojim radom iz domena zdrave ishrane i ishrane sportista, dao je značajan doprinos u domaćoj i međunarodnoj stručnoj javnosti.
Preporučujemo vam...
razvoj dece
Šta pokreće razvoj dece – 4 ključne radnje!
Šta pokreće i maksimalno stimuliše razvoj dece?  Roditelji najčešće misle da im treba veliki broj igračaka kako bi podstakli razvoj. Da bi ispunile svoju ulogu igračke moraju biti prilagođene uzrastu deteta. Igračke nisu najvažnije niti ključne za razvoj. Naročito nije presudan broj igračaka! Presudno je nešto drugo!Šta pokreće razvoj dece?Razvoj…
Rota virus
Rota virus kod beba i dece – Infekcija izazvana rota virusom
Gastroenteritise kod dece mogu izazvati različiti virusi. U našem podneblju kod dece je tokom zimskog perioda najčešći krivac Rota virus, čak u 65%. I drugi virusi takođe mogu uzrokovati crevne infekcije (adenovirusi, kalicivjevirusi, norovirusi), posebno kod odraslih.Rota virus  kod beba i deceZimski period karakteriše veća učestalost prehlada i kašlja kod…
Kako pripremiti dete na dolazak bebe
Kako pripremiti dete na dolazak bebe u porodicu?
Kako pripremiti dete na dolazak bebe, novog člana/ bate ili seke u prorodicu? Kako najbolje uraditi, zavisi od starosti i nivoa interesovanja prvenca. Svakako, ovo je značajna promena u životu vašeg prvenca.Kako pripremiti dete na dolazak bebe? –  Ako je dete jednogodišnjak ili dvogodišnjakKako da razgovaram sa svojim detetom o…