Kreativni rad Roditelja sa Decom

Kreativni rad roditelja sa decom, pravimo vilenjaka

Sadržaj

Kreativni rad roditelja sa decom stimuliše kreativnost i  maštu, koji su tako značajni u razvoju deteta. Hajde da pravimo Vilenjaka!

Kreativni rad Roditelja sa Decom

Dečiji drugari iz slikovnica i bajki, Vile i Vilenjaci, mogu biti inspiracija za kreativno druženje i kvalitetno provedeno vreme sa Vašim detetom. Mašta je čar detinjstva, pomoću nje dete ispunjava se nedostatak ličnog iskustva. Ona je beskrajna i izuzetno utiče na razvoj dečjie ličnosti.

Kada deca počinju da razvijaju maštu?

Deca počinju da razvijaju maštu čim postanu svesna sveta oko sebe. Do  druge godine dete ispoljava razvijenu „reproduktivnu“ maštu identifikujući stvarne predmete sa onim koje vidi u slikovnicama i obrnuto. Kasnije kada dete počne da crta, ono u svojim crtežima, nalazi sličnost sa stvarnim predmetima i polako se pojavljuje tzv. „stvaralačka“ mašta koja se kasnije razvija kroz knjige, bajke, priče.

Ispričajte im ko su Vilenjaci!

Vilenjaci su mitološka bića koja donose sreću. Povezujemo ih sa srećom i detelinom s četiri lista. Veruje se da je vilenjak nastao iz zmaja Hidre. Vilenjaci se rode svaki put kad neko ubere ili pojede detelinu s četiri lista. Detelina je Hidrino jelo koje joj daje snagu! Igra je najbolje sredstvo da se pravilno razvija dečija duša, neguje intelektualni život, jača sigurnost, otklanja strah. Zato predlažem da sa svojim mališanom igrate kreativnu igru Vilenjaci!

Radionica Vilenjaci

Potreban materijal:

  • Slika Vile ili Vilenjaka (možete je uzeti preko interneta i odštampati ili je Vi nacrtati)
  • Fotografija deteta
  • Vodene bojice
  • Četkica
  • Oho lepak
  • Makaze za papir
  • Može i tempere u bočici radi dodatnog ukrašavanja

Kreativni rad roditelja sa decom od 4 do 6 godina, radionica Vilenjaci.

Sa interneta možete preuzeti lik super heroja Vile ili Vilenjaka ili ga nacrtati.

Kreativni rad roditelja sa decom od 4 do 6 godina, radionica Vilenjaci.

Igramo se vodenim bojama, dete samostano bira boje i boji Vilenjaka! Prethodno opseći crtež makazicama za papir.

Kreativni rad roditelja sa decom od 4 do 6 godina, radionica Vilenjaci.

Pomozite detetu da zajedno odaberete zeljenu fotografiju.  Opsecite je i stavite je na nanos lepka koji ste premazali preko povrsine namenjene za lik vilenjaka.

Kreativni rad roditelja sa decom od 4 do 6 godina, radionica Vilenjaci.

Kada se nanete vodene boje osuše, Vilenjak se moze ukrasiti razlicitim detaljima,tackicama, zvezdicama itd. temperama u bočici.

Imitativna metoda je mnogo uspesnija u procesu vaspitanja od pokušaja da se detetu nametnu znanja i navike naredbama i pridikama! Zato Vaš Vilenjak može imati divne poruke u priči koju možete detetu ispričati o njemu kao Vilenjaku, dok stvarate zajedno!

avatar
Bogato iskusvo u radu sa decom u predškolskim ustanovama, započela je u prvom ekološkom vrtiću u Beogradu, da bi karijeru nastavila u privatnoj P.U Peekaboo.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Esensa DevitinD3k1
Esensa Propomint
Femibion
Femibion 1 i 2
Femibion 2
Femibion
Femibion 1 i 2
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Propomint – Bez bola u grlu kod dece i odraslih na prirodan način

Veliki kašalj ili pertusis – 3 faze bolesti

Kako se menja unutrašnji svet šestogodišnjaka – 14 veština

6 razloga zašto dete treba voditi u kupovinu

Mogućnosti drugog porođaja, ako je prethodni bio carskim rezom

Preporučujemo vam...

Propomint sprejevi za grlo za decu i odrasle je tu, da budete bez bola u grlu na prirodan način. Propolis je jednostavno prirodno rešenje koje pomaže u prevenciji ali i...

Veliki kašalj, hripavac ili magareći kašalj, pertusis ili „bolest 100 dana“ je veoma zarazna bolest. Ovu opasnu bolest uzrokuje bakterija Bordettela pertusis (BP). Veliki kašalj ili pertusis može da izazove...

Razvoj šestogodišnjaka je specifičan a svet šestogodišnjka dobija nove obrise i značenja. Ovo je period kada se veoma mnogo toga menja u dečijem razvoju. Menja se način, kako razmišljaju i...

Mnogo je razloga zašto dete treba voditi u kupovinu, iako se roditelji premišljaju… Neki roditelji su u dilemi kada dobiju decu da li da ih povedu sa sobom kada idu...