Kreativni rad Roditelja sa Decom

Kreativni rad roditelja sa decom, pravimo vilenjaka

Kreativni rad roditelja sa decom stimuliše kreativnost i  maštu, koji su tako značajni u razvoju deteta. Hajde da pravimo Vilenjaka!

Kreativni rad Roditelja sa Decom

Dečiji drugari iz slikovnica i bajki, Vile i Vilenjaci, mogu biti inspiracija za kreativno druženje i kvalitetno provedeno vreme sa Vašim detetom. Mašta je čar detinjstva, pomoću nje dete ispunjava se nedostatak ličnog iskustva. Ona je beskrajna i izuzetno utiče na razvoj dečjie ličnosti.

Kada deca počinju da razvijaju maštu?

Deca počinju da razvijaju maštu čim postanu svesna sveta oko sebe. Do  druge godine dete ispoljava razvijenu „reproduktivnu“ maštu identifikujući stvarne predmete sa onim koje vidi u slikovnicama i obrnuto. Kasnije kada dete počne da crta, ono u svojim crtežima, nalazi sličnost sa stvarnim predmetima i polako se pojavljuje tzv. „stvaralačka“ mašta koja se kasnije razvija kroz knjige, bajke, priče.

Ispričajte im ko su Vilenjaci!

Vilenjaci su mitološka bića koja donose sreću. Povezujemo ih sa srećom i detelinom s četiri lista. Veruje se da je vilenjak nastao iz zmaja Hidre. Vilenjaci se rode svaki put kad neko ubere ili pojede detelinu s četiri lista. Detelina je Hidrino jelo koje joj daje snagu! Igra je najbolje sredstvo da se pravilno razvija dečija duša, neguje intelektualni život, jača sigurnost, otklanja strah. Zato predlažem da sa svojim mališanom igrate kreativnu igru Vilenjaci!

Radionica Vilenjaci

Potreban materijal:

  • Slika Vile ili Vilenjaka (možete je uzeti preko interneta i odštampati ili je Vi nacrtati)
  • Fotografija deteta
  • Vodene bojice
  • Četkica
  • Oho lepak
  • Makaze za papir
  • Može i tempere u bočici radi dodatnog ukrašavanja

Kreativni rad roditelja sa decom od 4 do 6 godina, radionica Vilenjaci.

Sa interneta možete preuzeti lik super heroja Vile ili Vilenjaka ili ga nacrtati.

Kreativni rad roditelja sa decom od 4 do 6 godina, radionica Vilenjaci.

Igramo se vodenim bojama, dete samostano bira boje i boji Vilenjaka! Prethodno opseći crtež makazicama za papir.

Kreativni rad roditelja sa decom od 4 do 6 godina, radionica Vilenjaci.

Pomozite detetu da zajedno odaberete zeljenu fotografiju.  Opsecite je i stavite je na nanos lepka koji ste premazali preko povrsine namenjene za lik vilenjaka.

Kreativni rad roditelja sa decom od 4 do 6 godina, radionica Vilenjaci.

Kada se nanete vodene boje osuše, Vilenjak se moze ukrasiti razlicitim detaljima,tackicama, zvezdicama itd. temperama u bočici.

Imitativna metoda je mnogo uspesnija u procesu vaspitanja od pokušaja da se detetu nametnu znanja i navike naredbama i pridikama! Zato Vaš Vilenjak može imati divne poruke u priči koju možete detetu ispričati o njemu kao Vilenjaku, dok stvarate zajedno!

Dipl. socijalni radnik i socijalni terapeut za decu. Svoje bogato iskusvo u radu sa decom u predškolskim ustanovama, započela je u prvom ekološkom vrtiću u Beogradu, da bi karijeru nastavila u privatnoj P.U Peekaboo.
Preporučujemo vam...
Prirodno lečenje ureaplazme
Prirodno lečenje ureaplazme je preporučeno pored antibiotika
Zašto je prirodno lečenje ureaplazme preporučeno pored antibiotika? Upotreba antibiotika je neophodna. Ali poželjno je u lečenju vaginalnih bakterijskih infekcija uključiti i prirodne preparate na biljnoj bazi. Prirodno lečenje ureaplazme Koja je uloga eteričnih ulјa aromatičnih bilјaka sa antibakterijskim, antifungalnim, antivirusnim i citotoksičnim svojstvima? Vaša terapija kod prirodnog lečenja ureaplazme…