Mačkina Vežba sa Provlačenjem i Poljupcima – Yoga za Mame i Bebe

mackina vezba sa poljupcima, yoga za mame i bebe

Ovu yoga vežbu možete raditi  sa bebom već nakon dve tri nedelje od porođaja ukoliko nemate dijastazu trbušnih mišića. Idealna je za lagano razmrdavanje i protezanje kičme, vraća fleksibilnost kičmi, otklanja bol i osećaj  ukočenosti. Povezuje Vas sa bebom, a bebu zabavlja i raduje.

Puno poljubaca za bebu, u yoga vežbi Mačkina vežba sa provlačenjem i poljupcima

Ljubite svoju bebu što više i uživajte u njenom pogledu i smehu. Yoga Vas povezuje sa bebom na uzbudljiv i nov način.

Dovoljno je desetak minuta dnevno da radite ovu vežbu i da ipak osetite poboljšanje u fizičkim simptomima, povećan osećaj radosti, zadovoljstva i mira.

Vežbu možete raditi i na velikom krevetu, ali kako beba raste predlažem vam da ipak bebu spustite na pod na udobnu prostirku. Na podu, Vaše ruke će imati čvršći oslonac te će i dobrobiti same vežbe biti veće. S druge strane, za bebin pravilan razvoj je neophodno i da bude na podu, na čvrstoj podlozi. Na taj način i kad počne da se okreće biće potpuno bezbedna.

mackina-vezba-sa-provlacenjem-i-poljupcima-yoga-mama-i-beba-clanak-1 mackina-vezba-sa-provlacenjem-i-poljupcima-yoga-mama-i-beba-clanak-2

Sada, spustite se na šake i kolena. Šake su u širini ramena, ruke opružene. Kolena su raširena malo šire od kukova kako biste imali prostora za provlačenje. Beba je ispred vas, licem okrenuta ka Vama.

Ostanite par trenutaka tako, dišući i osećajući celo telo. Angažujte malo trbušne mišiće povlačeći ih ka unutra. Pritisnite dlanovima i osetite mišiće ruku. Ramena povucite malo unazad, približite malo lopatice.

mackina-vezba-sa-provlacenjem-i-poljupcima-yoga-mama-i-beba-clanak-3 mackina-vezba-sa-provlacenjem-i-poljupcima-yoga-mama-i-beba-clanak-4

mackina-vezba-sa-provlacenjem-i-poljupcima-yoga-mama-i-beba-clanak-5

Sada, sa udahom izvijte leđa na dole, pogledajte gore, sa izdahom izvijate leđa na gore, kao mačka i povlačite se unazad, prema petama.

Sa sledećim udahom se provlačite napred ka dlanovima, ljubeći bebu. Nastavite tako. Sa izdahom izvijate leđa na gore i povlačite se ka petama, sa udahom se provlačite, ljubite bebu i kada vam ramena dođu iznad dlanova kičmu izvijte na dole.

Čuvajte kosu, pored poljupca biće i čupanja, ali beba zaista uživa u ovoj interakciji.

Kako vam se čini? Da li ste spremne da probate? Uživajte!

Yoga za mame i bebe

Ovo su časovi yoge osmišljeni tako da jačaju emotivnu, fizičku i duhovnu vezu izmedju majke i bebe. Interaktivne vežbe, uz puno poljubaca, smeha, dodira idealne su za mame i bebe od šest nedelja do godinu dana. Časovi yoge za mame i bebe pomažu ženi da vrati energiju i snagu koja je trošena tokom trudnoće, neprospavanih noći, dojenja i nošenja bebe. Naglasak časova je na ponovnom jačanju mišića stomaka, ledja, karlice; otklanjanju tenzije u ramenima i vratu; otvaranju grudnog koša. Čas uključuje i različite vežbe za bebe koje podstiču njen motorički razvoj, varenje i koje poboljšavaju spavanje.

Ako Vas  brine kako će Vaša beba da se uklopi, da li će plakati, kako ćete vežbati zajedno sa njom, niste jedini koji imate sumnje u vezi toga, ali dok ne dodjete  jednom i ne probate, nećete saznati koliko su ovi časovi uživanje za Vašu bebu i Vas. Ukoliko u bilo kom trenutku Vaša beba ne želi da vežba jer je  gladna, umorna ili želi samo da je držite, prekidamo vežbanje dok ne zadovoljite bebine potrebe na način na koji to inače radite.

Ovi časovi su za Vas, tako da treba da Vam budu vrhunsko uživanje. Vežbaćete Vi uz i sa svojom bebom, dok će instruktor demonstrirati na lutki. Yoga za mame i bebe prava je magija koja ostaje duboko urezana u sećanje i mama i beba.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Dula i sertifikovani instructor yoge za trudnice mame i bebe. Ako imate problema sa spavanjem, bolovima u leđima, ako želite da se umirite i povežete sa svojom bebom, joga je prava stvar za vas, poručuje Mirjana. Koautor je međunarodnog bestselera #stayhome.
Preporučujemo vam...
Rešite se pelenskog ojeda u 2 koraka
Rešite se pelenskog ojeda u 2 koraka
Pelenski ojed bebe je čest problem sa kojim se majke susreću. Koža bebe je osetljiva i nežna, a imunski sistem nezreo, tako da se svaka lezija kože mora ozbiljno shvatiti. Za potpuno funkcionalno i strukturno sazrevanje kože potrebne su i dve do tri godine.Šta je to pelenski ojed?Pelenski ojed (osip…
Olakšajte prirodni porođaj – Dianatal akušerski gel za lakši porođaj
Trudnice o izboru načina porođaja razmišljaju većinom u drugoj polovini trudnoće, najčešće u trećem trimestru. Predstavićemo vam podršku na porođaju. Informišite se o svim mogućnostima koje mogu olakšati i obezboliti porođaj, skratiti trajanje porođaja, obilazite porodilišta, ukoliko ima tih mogućnosti, gledajte uslove, raspitajte se… Ukoliko ste se opredelili za vaginalni…