Mačkina vežba sa provlačenjem i poljupcima

mackina vezba sa poljupcima, yoga za mame i bebe

Sadržaj

Mačkina vežba sa provlačenjem i poljupcima je vežba koju možete raditi  sa bebom već nakon dve tri nedelje od porođaja. Naravno, ukoliko nemate dijastazu trbušnih mišića. Idealna je za lagano razmrdavanje i protezanje kičme, vraća fleksibilnost kičmi, otklanja bol i osećaj  ukočenosti. Povezuje Vas sa bebom, a bebu zabavlja i raduje.

Puno poljubaca za bebu, u yoga vežbi Mačkina vežba sa provlačenjem i poljupcima

Ljubite svoju bebu što više i uživajte u njenom pogledu i smehu. Yoga Vas povezuje sa bebom na uzbudljiv i nov način.

Dovoljno je desetak minuta dnevno da radite ovu vežbu i da ipak osetite poboljšanje u fizičkim simptomima, povećan osećaj radosti, zadovoljstva i mira.

Vežbu možete raditi i na velikom krevetu, ali kako beba raste predlažem vam da ipak bebu spustite na pod na udobnu prostirku. Na podu, Vaše ruke će imati čvršći oslonac te će i dobrobiti same vežbe biti veće. S druge strane, za bebin pravilan razvoj je neophodno i da bude na podu, na čvrstoj podlozi. Na taj način i kad počne da se okreće biće potpuno bezbedna.

mackina-vezba-sa-provlacenjem-i-poljupcima-yoga-mama-i-beba-clanak-1 mackina-vezba-sa-provlacenjem-i-poljupcima-yoga-mama-i-beba-clanak-2

Sada, spustite se na šake i kolena. Šake su u širini ramena, ruke opružene. Kolena su raširena malo šire od kukova kako biste imali prostora za provlačenje. Beba je ispred vas, licem okrenuta ka Vama.

Ostanite par trenutaka tako, dišući i osećajući celo telo. Angažujte malo trbušne mišiće povlačeći ih ka unutra. Pritisnite dlanovima i osetite mišiće ruku. Ramena povucite malo unazad, približite malo lopatice.

mackina-vezba-sa-provlacenjem-i-poljupcima-yoga-mama-i-beba-clanak-3 mackina-vezba-sa-provlacenjem-i-poljupcima-yoga-mama-i-beba-clanak-4

mackina-vezba-sa-provlacenjem-i-poljupcima-yoga-mama-i-beba-clanak-5

Sada, sa udahom izvijte leđa na dole, pogledajte gore, sa izdahom izvijate leđa na gore, kao mačka i povlačite se unazad, prema petama.

Sa sledećim udahom se provlačite napred ka dlanovima, ljubeći bebu. Nastavite tako. Sa izdahom izvijate leđa na gore i povlačite se ka petama, sa udahom se provlačite, ljubite bebu i kada vam ramena dođu iznad dlanova kičmu izvijte na dole.

Čuvajte kosu, pored poljupca biće i čupanja, ali beba zaista uživa u ovoj interakciji. Kako vam se čini? Da li ste spremne da probate? Uživajte!

Mačkina vežba sa provlačenjem i poljupcima

Yoga za mame i bebe

Ovo su časovi yoge osmišljeni tako da jačaju emotivnu, fizičku i duhovnu vezu izmedju majke i bebe. Interaktivne vežbe, uz puno poljubaca, smeha, dodira idealne su za mame i bebe od šest nedelja do godinu dana. Časovi yoge za mame i bebe pomažu ženi da vrati energiju i snagu koja je trošena tokom trudnoće, neprospavanih noći, dojenja i nošenja bebe. Naglasak časova je na ponovnom jačanju mišića stomaka, ledja, karlice; otklanjanju tenzije u ramenima i vratu; otvaranju grudnog koša. Čas uključuje i različite vežbe za bebe koje podstiču njen motorički razvoj, varenje i koje poboljšavaju spavanje.

Mačkina vežba sa provlačenjem i poljupcima

Ako Vas  brine kako će Vaša beba da se uklopi, da li će plakati, kako ćete vežbati zajedno sa njom, niste jedini koji imate sumnje u vezi toga, ali dok ne dodjete  jednom i ne probate, nećete saznati koliko su ovi časovi uživanje za Vašu bebu i Vas. Ukoliko u bilo kom trenutku Vaša beba ne želi da vežba jer je  gladna, umorna ili želi samo da je držite, prekidamo vežbanje dok ne zadovoljite bebine potrebe na način na koji to inače radite. Ovi časovi su za Vas, tako da treba da Vam budu vrhunsko uživanje. Vežbaćete Vi uz i sa svojom bebom, dok će instruktor demonstrirati na lutki. Yoga za mame i bebe prava je magija koja ostaje duboko urezana u sećanje i mama i beba.

avatar
Instruktor sa dugogodišnjim iskustvom. Koautor je međunarodnog bestselera #stayhome.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Esensa DevitinD3k1
Esensa Propomint
Femibion 1 i 2
Femibion
Femibion 1 i 2
Femibion 2
Femibion
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Propomint – Bez bola u grlu kod dece i odraslih na prirodan način

Veliki kašalj ili pertusis – 3 faze bolesti

Kako se menja unutrašnji svet šestogodišnjaka – 14 veština

6 razloga zašto dete treba voditi u kupovinu

Mogućnosti drugog porođaja, ako je prethodni bio carskim rezom

Preporučujemo vam...

Propomint sprejevi za grlo za decu i odrasle je tu, da budete bez bola u grlu na prirodan način. Propolis je jednostavno prirodno rešenje koje pomaže u prevenciji ali i...

Ginekološki ultrazvuk je dijagnostička metoda kojom se prikazuju strukture i organi u maloj karlici.  Veoma je čest neinvazivni ginekološki dijagnostički test. Ustvari, savremena ginekologija podrazumeva ovu metodu kao neizostavnu. Ginekološkim...

Bakterijska vaginoza  ili nespesifični vaginitis je vaginalna infekcija izazvana prekomernim rastom bakterija koje normalno žive na vaginalnoj sluznici. Za razliku od drugih infekcija, BV nije izazvana spoljašnjim uzročnicima, nego do...

Prohodnost jajovoda je jedan od uslova za prirodno začeće. Koje metode za ispitivanje prohodnosti jajovoda se sprovode? Ukoliko Vi i vaš partner imate redovne, nezaštićene polne odnose duže od godinu...