Mačkina Vežba sa Provlačenjem i Poljupcima – Yoga Mama i Beba

0

Ovu vežbu možete raditi već nakon dve tri nedelje od porođaja ukoliko nemate dijastazu trbušnih mišića.

Idealna je za lagano razmrdavanje i protezanje kičme, vraća fleksibilnost kičmi, otklanja bol i osećaj  ukočenosti.

Povezuje Vas sa bebom, a bebu zabavlja i raduje.

Ljubite svoju bebu što više i uživajte u njenom pogledu i smehu. Yoga Vas povezuje sa bebom na uzbudljiv i nov način.

Dovoljno je desetak minuta dnevno da radite ovu vežbu i da ipak osetite poboljšanje u fizičkim simptomima, povećan osećaj radosti, zadovoljstva i mira.

Vežbu možete raditi i na velikom krevetu, ali kako beba raste predlažem vam da ipak bebu spustite na pod na udobnu prostirku. Na podu, Vaše ruke će imati čvršći oslonac te će i dobrobiti same vežbe biti veće. S druge strane, za bebin pravilan razvoj je neophodno i da bude na podu, na čvrstoj podlozi. Na taj način i kad počne da se okreće biće potpuno bezbedna.

mackina-vezba-sa-provlacenjem-i-poljupcima-yoga-mama-i-beba-clanak-1 mackina-vezba-sa-provlacenjem-i-poljupcima-yoga-mama-i-beba-clanak-2

Sada, spustite se na šake i kolena. Šake su u širini ramena, ruke opružene. Kolena su raširena malo šire od kukova kako biste imali prostora za provlačenje. Beba je ispred vas, licem okrenuta ka Vama.

Ostanite par trenutaka tako, dišući i osećajući celo telo. Angažujte malo trbušne mišiće povlačeći ih ka unutra. Pritisnite dlanovima i osetite mišiće ruku. Ramena povucite malo unazad, približite malo lopatice.

mackina-vezba-sa-provlacenjem-i-poljupcima-yoga-mama-i-beba-clanak-3 mackina-vezba-sa-provlacenjem-i-poljupcima-yoga-mama-i-beba-clanak-4

mackina-vezba-sa-provlacenjem-i-poljupcima-yoga-mama-i-beba-clanak-5

Sada, sa udahom izvijte leđa na dole, pogledajte gore, sa izdahom izvijate leđa na gore, kao mačka i povlačite se unazad, prema petama.

Sa sledećim udahom se provlačite napred ka dlanovima, ljubeći bebu. Nastavite tako. Sa izdahom izvijate leđa na gore i povlačite se ka petama, sa udahom se provlačite, ljubite bebu i kada vam ramena dođu iznad dlanova kičmu izvijte na dole. 

Čuvajte kosu, pored poljupca biće i čupanja, ali beba zaista uživa u ovoj interakciji.

Kako vam se čini? Da li ste spremne da probate? Uživajte!

Share.

About Author

Comments are closed.