Šta Vi Možete Učiniti Da bi Poseta Patronažne Sestre Bila Blagovremena?

0

Ono što predstavlja stalnu dilemu za svaku trudnicu jeste „Da li će se snaći u prvim danima u nezi bebe? Da li će i kada doći patronažna sestra“?

Najbolji način da se osećate sigurno u pogledu ovih dilema je da napravite kontakt sa svojom patronažnom sestrom još u toku trudnoće.

Na sajtu svakog Doma zdravlja možete naći  kontakt telefon  patronažne službe.Pozovite ih, ali to učinite u periodu od 07-09h,  jer posle tog perioda one su najčešće na terenu. Dogovorte se o patronažnoj poseti još u periodu trudnoće. Ukoliko ste u mogućosti pohadjajte  i „Školu  roditeljstva“ u nekom domu zdravlja. Psihofizička priprema je samo jedan segmet pripreme za porođaj, a  može  značajno doprineti da se osećate sigurnije.

U nekim gradovima postoji regulisana prijava trudnica patronažnoj službi, ali to nije svuda uređno na taj način. Ukoliko uspostavite kontakt pre porođaja stećićete  sugurnost i dobiti brojne savete koji Vam mogu biti dragoceni kako u porodilištu tako i u popodnevnim satima kada stignete kući sa svojom bebom.

Značajno je da znate da tokom boravka u porodilištu dajete  svoje lične podatke kao što su adresa i kontakt telefon. Nemojte ostavljati adresu iz lične karte ukoliko to nije adresa na kojoj ćete biti sa bebom. Kontak telefon je nephodan kako bi Vam se patronažna sestra najavila. Ukoliko dajete broj mobilnog telefona, nemojte ga isključiti!  To može nekada odložiti prvu posetu .

Share.

About Author

Comments are closed.