Pokretni most na leđima – Yoga za mame i bebe

Pokretni most na ledjima

Pokretni most na leđima  je yoga vežba pogodna za majke čije bebe već sede, ali i sa mlađima se može lepo modifikovati. Vežba pokretni most, yoga za mame i bebe će vas pokrenuti! Nekada su dani takvi da ne možemo puno toga da radimo, da smo od sedenja ili stajanja ukočene više, nekada je vreme takvo da nam se ništa neće ili da nam treba samo razmrdavanje, ne i vežbe snage. Ova vežba, asana, idealna je za takve periode, ali i one kada se osećate sjajno, jer će pokrenuti celu vašu kičmu, vratiti joj mobilnost, a telu fluidnost.

Pokretni most na ledjima

Vežba pokretni most na leđima sa bebom

  • Lezite na leđa savijenih kolena. Bebu postavite na sebe, tako da je leđima okrenuta ka vašim butinama.
  • Pridržavate bebu. Osetite kontakt leđa i podloge. Raširite stopala u širini kukova i pritisnite ih o podlogu.
  • Sa udahom podižete lagano sedalni deo i leđa, skroz do lopatica, nikako da osetite opterećenje na vratu. Sa izdahom spustate leđa i zadnjicu.
  • Gledate u bebu i osmehujete se.
  • Ponovite par puta, protežući kičmu što više svaki put kada se podižete.
  • Zatim se opustite na leđima zajedno sa svojom bebom.

Pokretni most na ledjima

Yoga za mame i bebe

Ovo su časovi yoge osmišljeni tako da jačaju emotivnu, fizičku i duhovnu vezu izmedju majke i bebe. Interaktivne vežbe, uz puno poljubaca, smeha, dodira idealne su za mame i bebe od šest nedelja do godinu dana. Časovi yoge za mame i bebe pomažu ženi da vrati energiju i snagu koja je trošena tokom trudnoće, neprospavanih noći, dojenja i nošenja bebe. Naglasak časova je na ponovnom jačanju mišića stomaka, ledja, karlice; otklanjanju tenzije u ramenima i vratu; otvaranju grudnog koša. Čas uključuje i različite vežbe za bebe koje podstiču njen motorički razvoj, varenje i koje poboljšavaju spavanje.

Pokretni most na ledjima

Ako Vas  brine kako će Vaša beba da se uklopi, da li će plakati, kako ćete vežbati zajedno sa njom, niste jedini koji imate sumnje u vezi toga, ali dok ne dodjete  jednom i ne probate, nećete saznati koliko su ovi časovi uživanje za Vašu bebu i Vas. Ukoliko u bilo kom trenutku Vaša beba ne želi da vežba jer je  gladna, umorna ili želi samo da je držite, prekidamo vežbanje dok ne zadovoljite bebine potrebe na način na koji to inače radite.

Ovi časovi su za Vas, tako da treba da Vam budu vrhunsko uživanje. Vežbaćete Vi uz i sa svojom bebom, dok će instruktor demonstrirati na lutki. Yoga za mame i bebe prava je magija koja ostaje duboko urezana u sećanje i mama i beba.

Instruktor sa dugogodišnjim iskustvom. Koautor je međunarodnog bestselera #stayhome.
Preporučujemo vam...
Kakve igre vole trogodišnjaci
Kakve igre vole trogodišnjaci i 12 predloga igara
Kakve igre vole trogodišnjaci? Koje igre su pri tome stimulativne za njihov razvoj? Šta mozete da ocekujete od vaseg trogodisnjeg deteta? Kakve igre vole trogodišnjaci? Sva deca su jedinstvena i različito se razvijaju. Ali postoje određene karakteristike koje su uobičajene i tipične za većinu dece određene starosne grupe. U ovom…