Pokretni Most na Ledjima – Yoga za Mame i Bebe

yoga za mame i bebe, vezba pokretni most

Pogodna je za majke čije bebe već sede, ali i sa mlađima se može lepo modifikovati. Vežba pokretni most, yoga za mame i bebe će vas pokrenuti!

Nekada su dani takvi da ne možemo puno toga da radimo, da smo od sedenja ili stajanja ukočene više, nekada je vreme takvo da nam se ništa neće ili da nam treba samo razmrdavanje, ne i vežbe snage. Ova vežba, asana, idealna je za takve periode, ali i one kada se osećate sjajno, jer će pokrenuti celu vašu kičmu, vratiti joj mobilnost, a telu fluidnost.

Da vežbamo! Yoga za mame i bebe – vežba pokretni most

pokretni-most-na-ledjima-yoga-za-mamu-i-bebu-clanak-1

pokretni-most-na-ledjima-yoga-za-mamu-i-bebu-clanak-2

pokretni-most-na-ledjima-yoga-za-mamu-i-bebu-clanak-3

Lezite na leđa savijenih kolena. Bebu postavite na sebe, tako da je leđima okrenuta ka vašim butinama.

Pridržavate je. Osetite kontakt leđa i podloge. Raširite stopala u širini kukova i pritisnite ih o podlogu.

Sa udahom podižete lagano sedalni deo i leđa, skroz do lopatica, nikako da osetite opterećenje na vratu. Sa izdahom spustate leđa i zadnjicu.

Gledate u bebu i osmehujete se.

Ponovite par puta, protežući kičmu što više svaki put kada se podižete.

Zatim se opustite na leđima zajedno sa svojom bebom.

Yoga za mame i bebe

Ovo su časovi yoge osmišljeni tako da jačaju emotivnu, fizičku i duhovnu vezu izmedju majke i bebe. Interaktivne vežbe, uz puno poljubaca, smeha, dodira idealne su za mame i bebe od šest nedelja do godinu dana. Časovi yoge za mame i bebe pomažu ženi da vrati energiju i snagu koja je trošena tokom trudnoće, neprospavanih noći, dojenja i nošenja bebe. Naglasak časova je na ponovnom jačanju mišića stomaka, ledja, karlice; otklanjanju tenzije u ramenima i vratu; otvaranju grudnog koša. Čas uključuje i različite vežbe za bebe koje podstiču njen motorički razvoj, varenje i koje poboljšavaju spavanje.

Ako Vas  brine kako će Vaša beba da se uklopi, da li će plakati, kako ćete vežbati zajedno sa njom, niste jedini koji imate sumnje u vezi toga, ali dok ne dodjete  jednom i ne probate, nećete saznati koliko su ovi časovi uživanje za Vašu bebu i Vas. Ukoliko u bilo kom trenutku Vaša beba ne želi da vežba jer je  gladna, umorna ili želi samo da je držite, prekidamo vežbanje dok ne zadovoljite bebine potrebe na način na koji to inače radite.

Ovi časovi su za Vas, tako da treba da Vam budu vrhunsko uživanje. Vežbaćete Vi uz i sa svojom bebom, dok će instruktor demonstrirati na lutki. Yoga za mame i bebe prava je magija koja ostaje duboko urezana u sećanje i mama i beba.

Dula i sertifikovani instructor yoge za trudnice mame i bebe. Ako imate problema sa spavanjem, bolovima u leđima, ako želite da se umirite i povežete sa svojom bebom, joga je prava stvar za vas, poručuje Mirjana. Koautor je međunarodnog bestselera #stayhome.
Preporučujemo vam...
Kako izgubiti kilograme posle porođaja
10 Pravila kako izgubiti kilograme posle porođaja
Kako izgubiti kilograme posle porođaja, zavisi od više faktora. Prvo, ako ne dojite, onda možete razmišljati o povratku na „staru kilažu“ pre trudnoće, ako dojite onda to nije period za gubljenje kilograma. Sačekajte!Kako izgubiti kilograme posle porođaja?Važna je početna težina i koliko kilograma ste se ugojili tokom trudnoće. Ako pričamo…