Preparati na bazi zobi su idealni za negu osetljive kože

Preparati na bazi zobi

Sadržaj

Preparati na bazi zobi su od davnina korišćeni u nezi kože. Brašno zobi se dodavalo kupkama i kremama kako bi se umirio svrab, ali i ublažila suvoća i iritacija kože.

Za fragilnu kožu – preparati na bazi zobi

Koža nije samo najveći, već je i izuzetno kompleksan ljudski organ. Kada govorimo o njenim oštećenjima, mnogo je faktora koji oštećuju kožu i čine je fragilnom (osetljivom, reaktivnom). Kod nekoga je to genetika, pa takve osobe  život pate od zategnute i suve kože. Drugi razviju poremećaj tokom života zbog neodgovarajuće nege i korišćenja neprilagođenih sredstava za higijenu.

Preparati na bazi zobi
Rhealba® zob se uzgaja u Francuskoj, u uslovima organske proizvodnje.

Zbog čega sve koža može da bude osetljivija i oštećena?

Tokom hladnih zimskih meseci koža može da bude reaktivnija, da svrbi, ne prija joj hladno vreme i vetar, a iritira je zimska, posebno vunena i sintetička odeća. Tada je izraženiji i uticaj tvrde vode koja isušuje kožu. Problem je u mineralnim sastojcima koji se nalaze u vodi (kamenac na posuđu ili slavinama). Oni i nakon brisanja peškirom mogu da zaostanu na koži. Za sebe vežu vodu iz površinskih slojeva kože, i tako dovode do dehidriratacije.
Koža može da bude oštećena i zbog učestalog češanja zbog pojačanog svraba.
Koža koja je upaljena zbog ekcema ili akni takođe je oblik reaktivne i oštećene kože kojoj treba trenutno umirenje.

Zob je blagotvorna za kožu

Zob je dobro poznata žitarica koja se od davnina koristi zbog svojih hranljivih sastojaka. Nekada se brašno zobi dodavalo kupkama i kremama kako bi se umirio svrab, ali i ublažila suvoća i iritacija kože…

Preparati na bazi zobi
Više od 50 kliničkih studija je potvrdilo blagotvorno dejstvo zobi na osetljivu kožu.

U srcu A-DERME nalazi se Rhealba® zob. Dermatološka zob, poseban aktivni sastojak koji uravnotežuje, umiruje i obnavlja fragilnu kožu. 30 godina stručnosti i više od 50 kliničkih studija na više od 20.000 ispitanika učinilo ju je standardom za zaštitu i negu fragilne kože.

Rhealba® zob se uzgaja u Francuskoj, pod strogo kontrolisanim uslovima organske proizvodnje. Uz kontrolu svih faza proizvodnje, od setve do gotovih proizvoda. Koncentracija aktivnih sastojaka je maksimalna nakon 12 nedelja rasta i upravo tada se vrši žetva. Nakon što se osuše i samelju, izdanci zobi prolaze kroz ekstraktor sa rastvaračima. Dobija se zobeni kom koji je izvor aktivnih supstanci, iz koga se potom uklanjaju proteini koji bi mogli da iritiraju osetljivu kožu. Ekstrakt se odlikuje uravnotežujućim, umirujućim i zaštitnim delovanjem. To ga čini poželjnim sastojkom u preparatima za svakodnevnu negu fragilne (osetljive, reaktivne) kože.

Preparati na bazi zobi
Sindet predstavlja sintetski deteržent,”sapun bez sapuna”.

A-DERMA DERMATOLOŠKI SINDET sa ekstraktom Rhealba® zobi

Dermatolozi ga preporučuju više od 20 godina, a osnova je svakodnevne higijene za najosetljiviju kožu lica i tela. Bez sapuna je i parfema, pH je prilagođen koži i praktičnog je formata, za celu porodicu (deca i odrasli). Njegova blaga osnova za čišćenje, kombinovana sa ekstraktom Rhealba® zobi, pomaže u očuvanju zaštitnoga hidrolipidnog filma, a kožu čini elastičnom i umirenom. Hipoalergen je, bez sapuna, alkohola, parabena i parfema.

Preparati na bazi zobi
Mleko za telo je nežno parfimisano, a hidratacija traje 24h.

A-DERMA MLEKO ZA TELO sa ekstraktom Rhealba® zobi

Ovo mleko za telo je univerzalno mleko za negu osetljive kože. Njegova osvežavajuća fluidna i lagana tekstura se brzo apsorbuje. Nežno je parfimisano, a hidratacija traje 24h. Hipoalergeno je i testirano pod kontrolom dermatologa.

Preparati na bazi zobi
Krema za ruke je hranljiva SOS nega za intenzivno obnavljanje i najoštećenije kože ruku.

A-DERMA KREMA ZA RUKE sa ekstraktom Rhealba® zobi

Krema za ruke je hranjiva SOS nega za intenzivno obnavljanje i najoštećenije kože ruku. Ekstrakt Rhealba® zobi, umirujućeg i omekšavajućeg dejstva. Udružen je sa glicerinom, koji pomaže u obnavljanju hidrolipidnog filma. Vitamin E osigurava zaštitu od slobodnih radikala. Ova nežno parfimisana krema ima fluidnu teksturu i upija se ne ostavljajući nikakav trag, osim osećaja prijatnosti. Hipoalergena je, bez alkohola.

Promo članak.

avatar
Oktal Pharma Beograd je jedna od vodećih zastupničkih kompanija na tržištu Srbije.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Femibion
Femibion 2
Femibion
Femibion 1 i 2
Femibion 1 i 2
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Beba ima zatvor – Simptomi, uzroci i lečenje opstipacije

5 problema sa kožom i bezbedni tretmani u trudnoći

Kada počinje postporođajna depresija i koliko može trajati?

4 najčešće promene odnosa sa partnerom tokom trudnoće

Kada je previše stresa u trudnoći i kako utiče na trudnicu i bebu?

Preporučujemo vam...

Trudnice pitaju koji su bezbedni tretmani u trudnoći. Da ima problema sa kožom u trudnoći je poznato. To su akne, melazma, nespecifični dermatitis, angiomi pauka, tamni i otečeni podočnjaci. Ove...

Trudnice prijavljuju i ovo su 4 najčešće promene odnosa sa partnerom tokom trudnoće. Pojačani hormoni, širi stomak i otečeni gležnjevi, Vaše telo prolazi kroz neverovatne promene tokom trudnoće. I Vaš odnos sa...

Saznajte o različitim načinima na koje previše stresa u trudnoći može uticati na Vaše zdravlјe i zdravlje bebe. Takođe, i savete za smanjenje rizika. Kada ste trudni, prirodno je da...

Kako da vam trudnoća bude što srećnije iskustvo? Nošenje bebe nije uvek lako. Ali ako tražite inspiraciju za srećniju trudnoću, ove preporuke mogu pomoći u manje srećnim danima. Trudnoća je...