Tamara Jeremić, kreativna mama koja pravi Tihe knjige

mama koja pravi Tihe knjige

Sadržaj

Naša kreativna mama koja pravi Tihe knjige, po struci je diplomirani ekonomista EKOF-a. Kreativac, i vlasnica jednog malog biznisa po imenu Kreativna Iglica.

Mama koja pravi Tihe knjige

Možda će i vama biti inspiracija Tamara Jeremić? Možda i vi oslušnete svoje skrivene talente? I dopustite im da vas pokrenu i promene život. Na bolje! Tamara kaže da je mama dve inspiracije i pokretačke snage Davida i Stefana. Pored skrivenih talenata i kreativnosti koji su tražili put da se ostvare. I da je supruga jednog usrećenog gospodina Nikole.

mama koja pravi Tihe knjige
Deo sadržaja Tihe knjige za najmlađi uzrast, listovi ne moraju biti u knjizi. Mogu biti na vrteški za bebu….

Kako je nastao brend Kreativna iglica?

Brend Kreativna iglica je nastao iz želje i potrebe da na najbolji mogući način razvijem svog prvog dečaka Davida. I tako sam krenula da istražujem… Pohađala sam čak 3 Montessori obuke ne bih li stekla dovoljno znanja. Zmanja o tome kako se na najbolji mogući način razvijaju dečica. Jer, šta svaka mama želi za svoje dete – SAMO NAJBOLJE! Tamo su spomenuli tihe knjige sa kojima sam kliknula na prvu! Bila je to ljubav na prvi pogled!

Istraživajući, ubrzo sam shvatila da postoji više načina izrade tihih knjiga. S obzirom da cenim kvalitet – lepljenje materijala nije bila opcija, pa bez mnogo premišljanja upisujem kurs šivenja u sred Korone.

mama koja pravi Tihe knjige
Skriveni talenti i kreativnost su se ispoljili. A ekonomista je od toga napravila brend!

Ekonomista sa skrivenim talentima

Moram sa priznam da mi je išlo iznenađujuće dobro ako uzmemo u obzir da nikada ranije nisam šila. Mada, geni su čudo! Moja obožavana baka je bila šnajderka čitav svoj radni vek. Ubrzo nakon kursa, počela sam da šijem knjige za svog prvenca.

Koja je prva knjiga koju ste kreirali?

Sećam se… Prvo sam mu sašila Vatrogasca jer je opčinjen njima. Bio je oduševljen – spavao je sa knjigom! Šila sam mu tako knjižice u zavisnosti od tematike koja ga je zanimala u datom trenutku (jer kako kaže Montesori pedagogija, prate se interesovanja dečice). Zato mi bude jako teško kad me pitaju za koji je uzrast ta knjiga. Jer neko dete može da bude zaljubljeno u Vatrogasce sa dve godine, neko sa 5, a neko dete nikada – što je totalno legitimno.

mama koja pravi Tihe knjige
David je bio inspiracija za tihe knjige…

Pošto je obožavao svoje knjižice, David ih je svuda nosio sa sobom. Tako da su prvo počeli prijatelji da pitaju gde sam mu kupila, pa mame u parkićima… I jednog dana me zamoli jedna prijateljica da joj sašijem knjigu za bratanca. Želela je da se istakne originalnim poklonom. Ali ne bilo kakvim, već poklonom koji će i da razvija njeno najdraže biće. A zna se koliko tetke vole.

I danas se sećam tog osećaja… Kao da sam bila na devetom nebu! Još neko je prepoznao vrednost moje “bebice”! Srce mi je ubrzano kucalo kao pred sastanak sa dečkom. I znala sam – Tihe knjige i ja to su srca 2! Magija se desila! Čarolija je nastala! Sama pomisao sa ću sopstvenim rukama usrećiti mnogo dece je bila tako moćna! Zamišljala sam osmehe na dečijim licima!

David bio inspiracija za tihe knjige
Preslatki Stefan uživa u Šušku! Stimuliše svih 5 čula. Majke nam  često šalju fotografije.

Šta pružaju vaše Tihe knjige mališanima?

Danas stvaram tihe knjige koje pružaju mnoge mogućnosti. Dečici, da kroz igru i zabavu razvijaju najpre finu motoriku. Zatim maštu, kreativnost, logiku i inteligenciju. To su ručno rađeni personalizovani proizvodi od premijum Korejskog fica. Omogućavaju igru, zabavu I bolji razvoj mališana. Stvorene su sa puno ljubavi za pametne glavice i ponosne roditelje. Često volim da kažem da je to: ”Razvoj mozgića uz korišćenje prstića!“

Kažete da su vam sinovi supervizori?

Naravno, Stefan je drugi po redu kontrolor kvaliteta. Ništa manje bitan, samo malo mlađi. Još u porodilištu smo koristili našu Kontrastnu knjižicu. Koju je mama posebno za svoje čedo napravila.

Kako je David bio inspiracija za tihe knjige, tako je Stefan bio inspiracija za moj novi proizvod-Šuško sa drvenom glodalicom.

Šuško zadovoljava – stimuliše svih 5 čula

Šuška prosto obožavaju bebe!

  1. Vida – Stavim kontrastni material.
  2. Sluha – Šuška.
  3. Dodira – Sa jedne strane je pamuk, a sa druge minky (različite teksture).
  4. Mirisa – Naparfemišem ga pre slanja najkvaltetnijim Young Living eteričnim uljem, najčešće miris lavande da se dečica dodatno opuste I uživaju u igri.
  5. Ukusa – Ha ha, pa podrazumeva se! Kod svake bebe dok je u oralnoj fazi.
Tamara Jeremić, kreativna mama koja pravi Tihe knjige - mama koja pravi Tihe knjige 5
Tamarine dve inspiracije i pokretačke snage David i Stefan. I suprug, jedan usrećeni gospodin Nikola.

Tiha knjiga, Šuško i još po nešto?

U ponudi imam i vrtešku koju sam takođe pravila lično po Stefanovoj porudžbini. Porudžbina iz stomaka! Evo on ima 7 meseci i nije mu još uvek dosadila. Šta više imam osećaj da je iz dana u dan sve više voli.

U budućem periodu planiram da proširim asortiman. Biće to knjige o bojama i oblicima, brojevima, slovima. Zatim farma, transportna sredstva… Igra memorije. Panoi. Osluškujem tržište, pa ću ubacivati jednu po jednu.

Držim i konsultacije o Montessori okruženju i Montesori materijalu. S obzirom da sam uz 3 obuke pročitala i dosta knjiga, koje sam primenila na svojoj dečici. Smatram da od iskustva nema boljeg znanja. Naravno, kad je potkovano dobrom osnovom iz teorije.

Šta poručujete mamama?

Mislite li o tome koliko brzo vaše dete raste i koliko se brzo menja? Iskoristite svaki trenutak da ga potstaknete na razvoj i napredak. Tihe knjige su odličan način da ih zabavite. I da im pomognete da razviju govor i jezik, motoričke sposobnosti i koordinaciju ruku i očiju. Sa tihim knjigama vaše dete će se rado igrati i učiti. A vi ćete se radovati njihovom uspehu i napretku.

Na najvišoj lestvici vrednosti su mi ljubav i porodica. Kada mi je porodica u harmoniji i sve ostalo je takođe. Omiljena boja – ljubičasta – ko prati moj profil na Instagramu nikada ne bi pogodio!

mama koja pravi tihe knjige
Tiha knjiga za dečake, za igru, razvoj i uživanje! Posebnu pažnju poklanjam pakovanju proizvoda. Da pakovanja budu lepa i obraduju i pre otvaranja poklona.

Osim kreativnog rada, da li imate još hobija i interesovanja?

Posebnu ljubav gajim prema stonom tenisu i kundalini yogi. Kao i spa i wellness-u. Voda me smiruje, pa posećujem bazen nezavisno od godišnjeg doba. I od vremenskih uslova. More ne treba posebno da pominjem kad je reč o vodi. Veliki sam gurman. Obožavam nacionalnu kuhinju, pogotovo kad ta nacionalna jela spremi moja svekrva. Volim da putujem, baš mi je teško pala ona izolacija tokom Korone (kome nije)…

Da ne pomislite da nemam baš nijednu manu. Eto svađam se sa perfekcionizmom i javnim nastupom…

avatar
Autor projekta Trudnoća i zdravlje. Autor realizovanih uspešnih projekata: Zdrava hrana-Zelena jabuka, Berza male privrede, Svet u srcu i brojnih drugih.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Gasimenti
Esensa DevitinD3k1
Esensa Propomint
Femibion 2
Femibion
Femibion 1 i 2
Femibion 1 i 2
Femibion
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Lečenje anksioznosti i depresije u trudnoći

Prevencija polenske alergije – Šta možemo da uradimo?

Jezički razvoj dece i kategorizacija

Emocije i promene raspoloženja u trudnoći – 5 pomoći

Kako biti deo detetove igre a ne prekidati samostalnu igru

Preporučujemo vam...

Anđela Trajković, supruga i mama je naša kreativna mama, koja inspiriše! Ovo je priča o mladoj ženi koja je svoj zdravstveni problem sa uspehom rešavala. I koja pomaže drugim budućim...

Naša kreativna mama je Tijana Bratić, master psiholog i koautor brenda Frajla kids. Sada je supruga, majka i preduzetnica. Priča o Tijani možda i vas inspiriše da znanja koja imate...

Šta mame umeju znaju i mogu, pokazao je Festival kreativnih mama. U slavu kreativnosti i moći mama, želeli smo da prikažemo rad rukotvoraca, izdavača, umetnica… Uz partnerstvo  Blic Žene i...

Kreativna mama Lea Lilić je diplomirani menadžer bezbednosti. Majka je trogodišnje ćerke Maše i supruga gospodina Darka. Kreativna mama Lea Lilić Lea je autor knjige koja je nedavno izašla iz...