Klackalica, Prava Uživancija! Yoga za Mame i Bebe

yoga za mamu i bebu vezba klackalica

Klackalica je jedna od omiljenih yoga vežbica za mame i bebe – kako malim bebama tako i onim malo većim dečacima i devojčicama. Prava uživancija!

Vežba klackalica – yoga za mame i bebe

Sve što vam je potrebno jeste da budete raspoložene da ponavljate i ponavljate, dok se beba ili vi ne umorite. Nema određenog broja ponavljanja, tačno propisanog načina disanja, čista zabava i stimulacija za vašu bebu, a masaža leđa za vas.

yoga-za-mame-i-bebe-klackalica-prava-uzivancija-clanak-1

yoga-za-mame-i-bebe-klackalica-prava-uzivancija-clanak-2

yoga-za-mame-i-bebe-klackalica-prava-uzivancija-clanak-3

yoga-za-mame-i-bebe-klackalica-prava-uzivancija-clanak-4

Jednostavno je. Sedite i savijte kolena, bebu postavite stomakom na vaše potkolenice tako da gleda u vas. Pridržite je za rukice ili ramena, zabacite se unazad, a beba vam ostaje na nogama. Podižete i spuštate noge, ponavljajući bebi  Klac-klac-klackalica, Klac-klac-klackalica….

Kada se umorite, pridržite bebu, raširite i protegnite noge. Zatim spustite bebu na sebe i uživajte.

Yoga za mame i bebe

Ovo su časovi yoge osmišljeni tako da jačaju emotivnu, fizičku i duhovnu vezu izmedju majke i bebe. Interaktivne vežbe, uz puno poljubaca, smeha, dodira idealne su za mame i bebe od šest nedelja do godinu dana. Časovi yoge za mame i bebe pomažu ženi da vrati energiju i snagu koja je trošena tokom trudnoće, neprospavanih noći, dojenja i nošenja bebe. Naglasak časova je na ponovnom jačanju mišića stomaka, ledja, karlice; otklanjanju tenzije u ramenima i vratu; otvaranju grudnog koša. Čas uključuje i različite vežbe za bebe koje podstiču njen motorički razvoj, varenje i koje poboljšavaju spavanje.

Ako Vas  brine kako će Vaša beba da se uklopi, da li će plakati, kako ćete vežbati zajedno sa njom, niste jedini koji imate sumnje u vezi toga, ali dok ne dodjete  jednom i ne probate, nećete saznati koliko su ovi časovi uživanje za Vašu bebu i Vas. Ukoliko u bilo kom trenutku Vaša beba ne želi da vežba jer je  gladna, umorna ili želi samo da je držite, prekidamo vežbanje dok ne zadovoljite bebine potrebe na način na koji to inače radite.

Ovi časovi su za Vas, tako da treba da Vam budu vrhunsko uživanje. Vežbaćete Vi uz i sa svojom bebom, dok će instruktor demonstrirati na lutki. Yoga za mame i bebe prava je magija koja ostaje duboko urezana u sećanje i mama i beba.

Dula i sertifikovani instructor yoge za trudnice mame i bebe. Ako imate problema sa spavanjem, bolovima u leđima, ako želite da se umirite i povežete sa svojom bebom, joga je prava stvar za vas, poručuje Mirjana. Koautor je međunarodnog bestselera #stayhome.
Preporučujemo vam...
Kako izgubiti kilograme posle porođaja
10 Pravila kako izgubiti kilograme posle porođaja
Kako izgubiti kilograme posle porođaja, zavisi od više faktora. Prvo, ako ne dojite, onda možete razmišljati o povratku na „staru kilažu“ pre trudnoće, ako dojite onda to nije period za gubljenje kilograma. Sačekajte!Kako izgubiti kilograme posle porođaja?Važna je početna težina i koliko kilograma ste se ugojili tokom trudnoće. Ako pričamo…