Asana Trikonasana sa bebom – Yoga za mame i bebe

asana trikonasana sa bebom

Asana Trikonasana ili trougao je asana (poza) dovoljno moćna sama za sebe. Pored vas će biti beba koja će se igrati ili vas posmatrati.

Trikonasana je divna Yoga vežba za mamu i bebu

Par minuta prave razliku i ako ne verujete probajte baš ovu asanu, upravo sada.

asana trikonasana sa bebom
Aktivira celo telo: isteže i jača mišiće ruku i nogu dok istovremeno tonira mišiće centra (core muscles).

Evo i ja ću je uraditi pa nastaviti sa pisanjem instrukcija

Divna je! Aktivira celo telo: isteže i jača mišiće ruku i nogu dok istovremeno tonira mišiće centra (core muscles), izazovna zbog balansa koji nam pomaže da kultivišemo smirenost koja nam je kao mamama neophodna, a opet nekada teška za dostizanje, i okrepljujuća jer nas tako dobro uzemljuje. Radite je bar pet udaha i izdaha sa svake strane i uključite golicanje kako biste i bebu dodatno animirali.

 

asana trikonasana sa bebom
Uradićete onako koliko možete da uradite.

Mala napomena: Ukoliko imate diastazu trbušnih mišića, ovu asanu možete raditi, ali sa umerenim istezanjem i povlačenjem gornje ruke u vis i u nazad.

Stanite sa stopalima u širini ramena, zatim iskoračite jednom nogom u nazad i okrenite stopalo pod uglom od 90stepeni. Pete su u jednoj liniji i ovo je momenat kada možete da osetite da se vaše telo još nije vratilo u stanje pre trudnoće, da se pregrupisavanje još uvek dešava i to je potpuno uredu. Zahvalite se svom telu za svu transformaciju kroz koju je prošlo i za sav rad kako bi se vaša beba rodila.

Sada raširite ruke i povucite kuk malo unazad. Ostanite tu i dišite protežući kičmu, osećajući celo telo, od stopala, preko leđa i vrata, sve do vrha glave.  Pogled je preko prednje šake. Zatim se uz novi udah protegnite, a sa izdahom se savjate napred ka stopalu, spuštate ruku i oslanjate je o potkolenicu, a gornju ruku protežete na gore. Povucite kuk unazad. Otvorite centar samo ako nemate dijastazu. Ostanite tu i dišite, osetite kako vam se celo telo aktivira.

Nakon pet šest udaha i izdaha, možete sa izdahom posegnuti rukom ka bebi, zagolicati je i kroz kružni pokret vratiti je gore. Ponovite par puta i zatim se polako uspravite i okrenite na drugu stranu. Ponovite sve. Zatim skupite noge, centrirajte se i opustite.

Instruktor sa dugogodišnjim iskustvom. Koautor je međunarodnog bestselera #stayhome.
Preporučujemo vam...