Aleksandra Knežević, Heklane Fantazije

Kreativna mama Aleksandra Knežević, Farmaceut i Kreator

Sadržaj

Naša kreativna mama je Aleksandra Knežević, mama, supruga, farmaceut u radno vreme a van njega i kreator prelepih heklanih tašni. Zato se njen profil i zove –zemlja heklane fantazije!

Unkatne torbice za dame 

Kada sam dobila ćerkicu. Podočnjaci do kolena, bebini grčevi, majica večito mokra ili izbljuckana. Društveni život se sveo na izlazak do tuš kabine. U glavi milion pitanja. Šta, koju poruku ću preneti svojoj ćerki o majčinstvu o kom svi govore. Kako da promenim fokus? Kako da uposlim misli i da iz svega ovog izađem nasmejana, podignute glave?

Ačleksandra Knežević, kreativna mama
U modi su boje!

Mlade majke nemaju puno vremena. Ipak ste baš u najzahtevnijem periodu života pokrenuli novi posao – od hobija?

Ovo je samo mali deo pitanja koji stoji iza moje zanatske priče. Dok sam se borila sa novim obavezama, grizla me je savest zbog tog mog osećaja borbe. Setila sam se svoje mame koje je nas četvoro podigla tako lagano uz osmeh, uvek topao hleb i sveže spremljen ručak. Ruku na srce, nikad majku nisam pitala da li joj je lako da noćima ne spava zbog moje temperature ili batinih zuba…. Kopajući dublje po sećanjima misao se nadovezivala na misao. I tako smo moje misli i ja došle do jasnog zaključka. Hobi!

Zašto heklanje torbica?

Iako se u mojoj kući to nikada nije tako zvalo, mama, baka i strina su svakog dana plele, heklale, okopavale cveće i gajle posebne sorte paradajza. U početku  sam mnogo vremena  provodila na internetu i shvatila sam da  internet može da se iskoristi na mnogo kvalitetnih načina. Kroz tutorijale na YouTube, naučila sam da heklam korpe za kućnu dekoraciju i damske torbice. Osnovala sam instagram profil i otvorila novu eru učenja i zabave.

Društvene mreže, zajednička interesovanja rađaju i nova prijateljstva?

Izmedju ostalog, moderne tehnologije i društvene mreže su mi pokazale da nisam sama. Tako sam i našla svoju sestru po heklice Minu koja je gledajući svoju bebu kako spava poželela je da radi nešto rukama ali da bude uz bebu. Mina se zaljubila u bezgranične mogućnosti jedne igle i svoj umetnički duh pretočila u ogrlice za mame koje podstiču razvoj bebinih čula. Kroz rešavanje izazova sa bebinom pažnjom Mina je rešila i svoj stil a sada pomaže i drugim mamama.

Aleksandra Knežević, kreativna mama.
Crna je uvek prestižna.

Kako je sve internet pomogao?

Pored umrežavanje i sticanja prijateljstva sa sjajnim kreativnim ženama internet mi je poslužio i kao baza za istraživanje. Da vidim čime se sve to mame zanimaju i šta bi meni najbolje leglo. Uprvo sam na profilu jedne mame videla kako je kreativnost poput energije. Ne može se uništiti već samo prelazi iz jednog oblika u drugi i sa radošću to otkrivamo!

Šta je zajedničko svim mamama koje su posle porođaja aktivirale svoju kreativnost?

Zajedničko svima nama je da smo krenuli sa hobijem tu posle porođaja ili gledajući svoju decu. Internet se pokazao veoma koristim i kad je u pitanju edukacija. Samo sami Google zna koliko sam tutorijala preko njega našla i koliko korisnih stvari na taj način naučila. Edukacija ujedno predstavlja i osnovnu razliku između zanatlija kakve pamtimo kroz istoriju i modernih zanatlija. Nekada je Šegrt išao na obuku kod majstora i učio veštinu svog zanata. Današnje zanatlije moraju da prođu veliki broj edukacija kako bi svoj hobi preveli u biznis. To i nije toliko teško koliko zvuči ukoliko se povežete sa  pravim ljudima. Na tom putu zanatskog obrazovanja lično mi je mnogo pomoglo iskustvo i znanje drugih mama, koje su nesebično darivale drugim mamama.

Aleksandra Knežević, kreativna mama
Uz tamnu gardero9bu, atraktivna svetla tašnica.

Kada je to postao biznis? 

Prvu heklanu torbu koju sam prodala bila je model Kristina. Nju je dizajnirala jedna mama Jelena. Specijalno za njenu prvu šetnju sa bebom, čekajući Lenku. Moj “mameći” svet je divan ne zato što je sve cveće i proleće bez problema i izazova na svakodnevnom nivou. Već zato što sam ga ispunila šarenom heklanih torbica i ženama iz sveta zanata. Kasnije sam sama počela da kreiram, uvek razmišljajući o potrebama i zahtevima drugih mama. Izrađujem unikatne torbice za mamu i ćerku, korpice za uskršnja jaja, razne korpe i korpice za kuću.

 

 

Aleksandra Knežević, kreativna mama
Moja porodica, moja najveća podrška i inspiracija!

Šta biste poručili drugim mamama?

Pratite svoje hobije, upustite se u otkrivanje svoje kreativnosti! Period trudnoće i ranog majčinstva je poseban. Za lični razvoj, i ko zna, možda dođete do novog domaćeg uspešnog brenda. Ispoljiti kreativnost je velika radost, onda zaista zračite vi i širite zadovoljstvo. Vase dete i suprug će to osetiti pozitivno!

avatar
Autor projekta Trudnoća i zdravlje. Autor realizovanih uspešnih projekata: Zdrava hrana-Zelena jabuka, Berza male privrede, Svet u srcu i brojnih drugih.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Femibion 1 i 2
Femibion
Femibion
Femibion 2
Femibion 1 i 2
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Krevetac za bebe: Siguran, udoban i neophodan

Šta je važno da mama zna prvih 30 dana sa novorođenčetom

10 roditeljskih briga za novorođenče za koje ne postoje razlozi

Znaci prevremenog porođaja – 5 znakova i šta se tada čini

Preporučujemo vam...

Anđela Trajković, supruga i mama je naša kreativna mama, koja inspiriše! Ovo je priča o mladoj ženi koja je svoj zdravstveni problem sa uspehom rešavala. I koja pomaže drugim budućim...

Naša kreativna mama je Tijana Bratić, master psiholog i koautor brenda Frajla kids. Sada je supruga, majka i preduzetnica. Priča o Tijani možda i vas inspiriše da znanja koja imate...

Šta mame umeju znaju i mogu, pokazao je Festival kreativnih mama. U slavu kreativnosti i moći mama, želeli smo da prikažemo rad rukotvoraca, izdavača, umetnica… Uz partnerstvo Blic Žene i...

Kreativna mama Lea Lilić je diplomirani menadžer bezbednosti. Majka je trogodišnje ćerke Maše i supruga gospodina Darka. Kreativna mama Lea Lilić Lea je autor knjige koja je nedavno izašla iz...