Atopijski Dermatitis Pod Kontrolom

Atopijski dermatitis, kako da preuzmemo kontrolu, Exomega control (

Atopijski dermatitisje česta hronična upalna bolest kože, kod koje se smenjuju periodi pogoršanja i periodi poboljšanja (remisije).

Preuzimanje kontrole nad atopičnom kožom u stvari znači produžavanje faze remisije, tj. smanjenje učestalosti faza pogoršanja, a to se postiže svakodnevnom pravilnom higijenom i negom kože. A-DERMA Exomega Control emolijentni sprej je novi proizvod koji zadovoljava sve standarde: uspešno produžava faze remisije, veoma jelak i praktičan za upotrebu i podržava sve ekološke zahteve.

Atopijski dermatitis kako da preuzmemo kontrolu Exomega control 1 1
Pravilna nega je od izuzetne važnosti kod atopične kože.

Šta je važno?

Svakodnevno korišćenje emolijensa u toku faze poboljšanja izuzetno je važno za borbu protiv upale koja je kod atopične kože uvek prisutna, čak i ako je ne vidite. Pokazalo se da su kod atopične kože upalni markeri uvek prisutni (što nije slučaj kod normalne kože), ali da upala postaje vidljiva tek kada oni dostignu određeni nivo koncentracije.

Jačanjem oštećene kožne barijere, primenom prilagođenih proizvoda za higijenu i negu kože sklone atopiji, postepeno se produžava i vreme između dve faze pogoršanja.

 

Atopijski dermatitis – kada se najčešće javlja?

Najčešće se javlja u periodu od trećeg meseca do prve godine života. Bitni faktori koji doprinose pojavi ove dermatoze su: genetska predispozicija (u većini slučajeva to je porodična pojava), ali i iritansi (sapun, vuna), alergeni, emotivni stres, klima (hladnoća, vlaga) i infekcije. Karakteriše se promenama u vidu crvenila, malih plikova, zatim izrazito suvom kožom, ljuštenjem i intenzivnim svrabom kože. Kod dece do druge godine starosti promene se javljaju na obrazima, čelu i bradi, dok su kod starije dece uglavnom na vratu, oko zglobova i na pregibima kože. Koža zahvaćena atopijskim dermatitisom zahteva prvo lečenje (savet treba potražiti od pedijatra i dermatologa), a zatim i adekvatnu negu.

Koji su glavni problemi kod atopične kože?

Međutim, ponekad stvari ne idu uvek onako kako smo planirali, a redovno nanošenje emolijensa  mnogima nije lak zadatak. U stvari, dva glavna problema atopičara su izražen svrab i redovna primena emolijensa. Svakodnevno nanošenje kreme teško je i odraslima, a još više deci pa mnogi jednostavno odustanu.

 Efikasna i zabavna aplikacija?

Svakodnevna rutina nanošenja emolijensa trebala bi predstavljati zadovoljstvo, a ne prinudnu radnju. Da bismo omogućili lakše usvajanje ove svakodnevne rutine malim atopičarima, ali i odraslima, stručnjaci Laboratorija A-DERMA osmislili su inovativno rešenje: prvi prirodni emolijentni sprej.

EXOMEGA CONTROL emolijentni sprej
Da deci bude zabavno a odraslima lako!

 Novi proizvod je pravo rešenje?

A-DERMA Exomega Control emolijentni sprej je NOVITET u liniji Exomega Control emolijensa, idealan za one dane kada smo užurbani ili za uvođenje nove rutine u dnevni raspored deteta, kroz igru. Sa mogućnošću primene u 360°, iz različitih položaja, čak i ako je okrenut naopako, ovaj sprej raspršiće i bezvoljnost i otpor. Sa samo nekoliko doza spreja za lice i telo nanošenje emolijensa postaje dečija igra za sve uzraste, a može se primenjivati od rođenja. Fluidna i nelepljiva tekstura brzo se upija tako da je moguće i brzo oblačenje.

Kako deluje proizvod?

EXOMEGA CONTROL emolijantni sprej svakodnevno deluje na iritacije i svrab zahvaljujući umirujućem delovanju ekstrakta organski gajenih izdanaka Rhealba® zobi. Da bi se efikasnost maksimalno povećala, ovaj ekstrakt je u kombinaciji sa BioVect® tehnologijom: vektori prirodnog porekla olakšavaju transport i apsorpciju aktivnih sastojaka u gornjim slojevima epidermisa. Filaxerin®, u kombinaciji sa vitaminom B3, ojačava poroznu barijeru atopične kože. Trigliceridi, biljni glicerol i shea butter imaju relipidirajuće delovanje i osiguravaju osećaj prijatnosti.

Atopijski dermatitis kako da preuzmemo kontrolu Exomega control 1
Opredeljenost brenda A-DERMA: Clean & Green


Misija brenda A-DERMA je da razvija prirodne i pouzdane, Clean & Green proizvode

– Prirodna formula: Exomega Control emolijentni sprej sadrži 97% sastojaka prirodnog porekla. Rhealba® zob je iz organskog uzgoja. Formula ne sadrži silikone i parfem.

– Eko-dizajn pakovanja: Unutar spreja nalazi se hermetička kesica koja sadrži i štiti formulu. Azot, koji pokreće sprej, je inertnertni gas koji udišemo prirodno. Smešten između kesice i zidova boce, nije u kontaktu ni sa samom formulom niti sa okolinom.
– Eko-odgovorno pakovanje: Bočica Exomega Control spreja je reciklabilna!  Aluminijum je materijal koji se može beskonačno reciklirati. Na primer, ovi sprejevi mogu imati drugi život nakon što se recikliraju: 50 recikliranih sprejeva = 1 bicikl!

PROMO ČLANAK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Preporučujemo vam...
roditeljstvo za detetov i licni razvoj
Roditeljstvo za Detetov i Lični Razvoj
Biti roditelj, roditeljevati, može se izjednačiti sa biti umetnik života. Na putu roditeljstva ima mnogo zamki i izazova. Koliko izazova toliko prilika da se razvijamo kao ličnosti, da pravimo lične promene. Time i da postajemo bolji ljudi.Roditeljstvo prilika za lični razvoj?Svako naše dete, daje nam novu šansu da napravimo novu…
vezbe za hipotonus bebe
Pogledajte Video – Vežbe za Hipotonus Bebe
Za psihomotorni razvoj deteta, bitno je da se što pre prepozna hipotonus, i počne sa radom kako bi se otklonio problem.Potrebno je što ranije otkriti Hipotonus kod bebe?Mišićni tonus je otpor pasivnim pokretima ekstremiteta. Može da bude smanjen (hipotonus) ili povećan (hipertonus).Ako se poremećaji u mišićnom tonusu  ne prepoznaju na vreme dete počinje…
Šta je FertilityAid MD for women?
Fertility AID MD Woman – Preparat u Tretiranju Infertiliteta
Šta je FertilityAid MD for women?Patentirana i klinički proverena formula stvorena od strane vrhunskih eksperata za infertilitet koja je namenjena pripremi žene za začeće.Pripremate se i želite da ostvarite roditeljstvo? Preporučićemo vam najefikasniji preparat u tretiranju infertiliteta poslednjih 10 godina u USA.Pruža potporu zdravom hormonskom balansu, štiti jajnu ćeliju u…