Atopijski Dermatitis Pod Kontrolom

Atopijski Dermatitis Pod Kontrolom

Sadržaj

Atopijski dermatitis pod kontrolom žele svi roditelji, čija deca imaju ovaj problem.  Atopijski dermatitisje česta hronična upalna bolest kože, kod koje se smenjuju periodi pogoršanja i periodi poboljšanja (remisije).

Atopijski dermatitis pod kontrolom

Preuzimanje kontrole nad atopičnom kožom u stvari znači produžavanje faze remisije, tj. smanjenje učestalosti faza pogoršanja, a to se postiže svakodnevnom pravilnom higijenom i negom kože. A-DERMA Exomega Control emolijentni sprej je novi proizvod koji zadovoljava sve standarde: uspešno produžava faze remisije, veoma je lak i praktičan za upotrebu i podržava sve ekološke zahteve.

Atopijski Dermatitis Pod Kontrolom

Šta je važno?

Svakodnevno korišćenje emolijensa u toku faze poboljšanja izuzetno je važno za borbu protiv upale koja je kod atopične kože uvek prisutna, čak i ako je ne vidite. Pokazalo se da su kod atopične kože upalni markeri uvek prisutni (što nije slučaj kod normalne kože), ali da upala postaje vidljiva tek kada oni dostignu određeni nivo koncentracije.

Jačanjem oštećene kožne barijere, primenom prilagođenih proizvoda za higijenu i negu kože sklone atopiji, postepeno se produžava i vreme između dve faze pogoršanja.

Kada se najčešće javlja Atopijski dermatitis?

Najčešće se javlja u periodu od trećeg meseca do prve godine života. Bitni faktori koji doprinose pojavi ove dermatoze su: genetska predispozicija (u većini slučajeva to je porodična pojava), ali i iritansi (sapun, vuna), alergeni, emotivni stres, klima (hladnoća, vlaga) i infekcije. Karakteriše se promenama u vidu crvenila, malih plikova, zatim izrazito suvom kožom, ljuštenjem i intenzivnim svrabom kože. Kod dece do druge godine starosti promene se javljaju na obrazima, čelu i bradi, dok su kod starije dece uglavnom na vratu, oko zglobova i na pregibima kože. Koža zahvaćena atopijskim dermatitisom zahteva prvo lečenje (savet treba potražiti od pedijatra i dermatologa), a zatim i adekvatnu negu.

Koji su glavni problemi kod atopične kože?

Međutim, ponekad stvari ne idu uvek onako kako smo planirali, a redovno nanošenje emolijensa  mnogima nije lak zadatak. U stvari, dva glavna problema atopičara su izražen svrab i redovna primena emolijensa. Svakodnevno nanošenje kreme teško je i odraslima, a još više deci pa mnogi jednostavno odustanu.

 Efikasna i zabavna aplikacija?

Svakodnevna rutina nanošenja emolijensa trebala bi predstavljati zadovoljstvo, a ne prinudnu radnju. Da bismo omogućili lakše usvajanje ove svakodnevne rutine malim atopičarima, ali i odraslima, stručnjaci Laboratorija A-DERMA osmislili su inovativno rešenje: prvi prirodni emolijentni sprej.

Atopijski Dermatitis Pod Kontrolom

Novi proizvod je pravo rešenje?

A-DERMA Exomega Control emolijentni sprej je NOVITET u liniji Exomega Control emolijensa, idealan za one dane kada smo užurbani ili za uvođenje nove rutine u dnevni raspored deteta, kroz igru. Sa mogućnošću primene u 360°, iz različitih položaja, čak i ako je okrenut naopako, ovaj sprej raspršiće i bezvoljnost i otpor. Sa samo nekoliko doza spreja za lice i telo nanošenje emolijensa postaje dečija igra za sve uzraste, a može se primenjivati od rođenja. Fluidna i nelepljiva tekstura brzo se upija tako da je moguće i brzo oblačenje.

Kako deluje proizvod?

EXOMEGA CONTROL emolijantni sprej svakodnevno deluje na iritacije i svrab zahvaljujući umirujućem delovanju ekstrakta organski gajenih izdanaka Rhealba® zobi. Da bi se efikasnost maksimalno povećala, ovaj ekstrakt je u kombinaciji sa BioVect® tehnologijom: vektori prirodnog porekla olakšavaju transport i apsorpciju aktivnih sastojaka u gornjim slojevima epidermisa. Filaxerin®, u kombinaciji sa vitaminom B3, ojačava poroznu barijeru atopične kože. Trigliceridi, biljni glicerol i shea butter imaju relipidirajuće delovanje i osiguravaju osećaj prijatnosti.

Atopijski Dermatitis Pod Kontrolom

 

Misija brenda A-DERMA je da razvija prirodne i pouzdane, Clean & Green proizvode

– Prirodna formula: Exomega Control emolijentni sprej sadrži 97% sastojaka prirodnog porekla. Rhealba® zob je iz organskog uzgoja. Formula ne sadrži silikone i parfem.

– Eko-dizajn pakovanja: Unutar spreja nalazi se hermetička kesica koja sadrži i štiti formulu. Azot, koji pokreće sprej, je inertnertni gas koji udišemo prirodno. Smešten između kesice i zidova boce, nije u kontaktu ni sa samom formulom niti sa okolinom.
– Eko-odgovorno pakovanje: Bočica Exomega Control spreja je reciklabilna!  Aluminijum je materijal koji se može beskonačno reciklirati. Na primer, ovi sprejevi mogu imati drugi život nakon što se recikliraju: 50 recikliranih sprejeva = 1 bicikl!

PROMO ČLANAK

avatar
Oktal Pharma Beograd je jedna od vodećih zastupničkih kompanija na tržištu Srbije.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Femibion 1 i 2
Femibion 2
Femibion 1 i 2
Femibion
Femibion
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Krevetac za bebe: Siguran, udoban i neophodan

Šta je važno da mama zna prvih 30 dana sa novorođenčetom

10 roditeljskih briga za novorođenče za koje ne postoje razlozi

Znaci prevremenog porođaja – 5 znakova i šta se tada čini

Preporučujemo vam...

Za bebe, krevetac je neophodan deo nameštaja jer im pruža udobno i sigurno mesto za spavanje i odmor. Osim što je praktičan, pomaže bebama da razviju dobre navike spavanja, poveća...

Roditeljskih briga za novorođenče je brzbroj. Sa novorođenčetom dolaze i razne vrste novih iskustava. Sigurno postoji mnogo stvari o kojima treba da brinete kao novi roditelј. Na sreću, postoji i...

Pesmice za decu po predlogu logopeda mogu vam dati orijentir pri izboru pesmica. Pesmice za decu mogu pomoći u govoru i izgovoru deteta. Dajem vam i primere pesmica uz koje...

Koji je značaj pesmica u ranom detinjstvu iz ugla logopeda? Pesmice za bolji govor i izgovor su od velikog značaja, složiće se logopedi. Pesmice za bolji govor i izgovor Pesmice...