Evo Kako Sašiti Masku za Dete, Mamu i Tatu

0

Prijatelj našeg portala Bg Fotobebe 011,  gospođa Zorica Kerkez, sašila je u svom domu i donirala do sada veliki broj maski za zdravstvene ustanove i prijatelje, udružena sa divnim humanim damama, u istoj ideji, da pomognu u ovom vremenu iskušenja, za sve nas.

Ove maske od pamučnog platna mogu se nositi same, a ukoliko prvo stavite medicinsku (papirnu masku koju kupujemo u apotekama), pa preko nje pamučnu šivenu masku,  zaštita je još bolja I veća.

Zamolili smo je da nam da uputstvo, kako mi kod kuće možemo da sašijemo/napravimo masku za svoju porodicu.

Maskice za decu,  mame i tate je lako sašiti, materijal može biti neka pamučna jastučnica, pelena ili košulja koja se više ne nosi. Važno je da se pri povratku kući (kada se maska upotrebi), maska opere na visokoj temperaturi sa praškom za veš,  a zatim ispegla (možete iskuvati u starom loncu kome ćete dati tu namenu)

Date su dimenzije za dečiju masku. Odgovara za decu do 10 god. Za Mame koristiti lastiš dužine 15 cm, a za tate 17 cm. Sve zavisi od lastiša, da li je mekan, pa može da se skrati, tako što se zaveže čvorić.

 

Koje su Prednosti a Koje su Mane Epiduralne Anestezije Pri Porodjaju_

Matrerijal koji je potreban:  Materijal 24/25 x 14/15 cm, lastiš 2 x 11 cm (probati dužinu, zavisi  koliko  je lastiš elastičan).  Napraviti od papira šnit po datim dimenzijama

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Uputstvo za šivenje:

1

2

 

34

Od 1 do 4 – Krojenje – Skrojiti 2 puta 24 x 14 cm, postaviti šnit, dodati po 1 cm za porube i iseći

5

6

7

8

Od 5  do 9 – Šivenje

Prvo proštepati ušitke, postaviti dva dela, lice na lice, i spojiti gornju i donju ivicu. Izvrnuti masku, sa strane saviti na unutra, postaviti lastiš i proštepati. Prepeglati  ušitke i  celu masku.

maska

kako napraviti masku za dete, mamu i tatu

Nije komplikovano, zar ne? 

Share.

About Author

Comments are closed.