Kako Sašiti Masku za Dete, Mamu i Tatu

Kako Sašiti Masku za Dete

Kako sašiti masku za dete ili vas u svom domu a da to bude lako, jednostavno i dostupno?

Kako sašiti masku za dete

Prijatelj našeg portala Bg Fotobebe 011,  gospođa Zorica Kerkez, sašila je u svom domu i donirala do sada veliki broj maski za zdravstvene ustanove i prijatelje. Ove maske od pamučnog platna mogu se nositi same, a ukoliko prvo stavite medicinsku (papirnu masku koju kupujemo u apotekama), pa preko nje pamučnu šivenu masku,  zaštita je još bolja i veća.

Uputstvo za šivenje maske

Zamolili smo je da nam da uputstvo, kako mi kod kuće možemo da sašijemo/napravimo masku za svoju porodicu. Maskice za decu,  mame i tate je lako sašiti, materijal može biti neka pamučna jastučnica, pelena ili košulja koja se više ne nosi. Važno je da se pri povratku kući (kada se maska upotrebi), maska opere na visokoj temperaturi sa praškom za veš,  a zatim ispegla (možete iskuvati u starom loncu kome ćete dati tu namenu)

Date su dimenzije za dečiju masku. Odgovara za decu do 10 god. Za Mame koristiti lastiš dužine 15 cm, a za tate 17 cm. Sve zavisi od lastiša, da li je mekan, pa može da se skrati, tako što se zaveže čvorić.

Matrerijal koji je potreban: 

Materijal 24/25 x 14/15 cm, lastiš 2 x 11 cm (probati dužinu, zavisi  koliko  je lastiš elastičan).  Napraviti od papira šnit po datim dimenzijama.

Koje su Prednosti a Koje su Mane Epiduralne Anestezije Pri Porodjaju_

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Uputstvo za šivenje:

1

 

 

 

 

 

 

 

 

kako sasiti masku za dete

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

kako sasiti masku za dete

 

Od 1 do 4 – Krojenje

Skrojiti 2 puta 24 x 14 cm, postaviti šnit, dodati po 1 cm za porube i iseći

5

 

 

 

 

 

 

 

 

kako sasiti masku za dete

 

7

 

 

 

 

 

 

 

 

kako sasiti masku za dete

 

Od 5  do 9 – Šivenje

Prvo proštepati ušitke, postaviti dva dela, lice na lice, i spojiti gornju i donju ivicu. Izvrnuti masku, sa strane saviti na unutra, postaviti lastiš i proštepati. Prepeglati  ušitke i  celu masku.

 

maska

 

 

 

 

 

 

 

 

Nije komplikovano, zar ne? 

Po ovim uputstvima, zaista i nije komplikovano, naravno ukoliko imate u kući mašinu za šivenje. A ako i nemate vi, možda ima neka vaša prijateljica, pa po ovim šnitovima, od vaših materijala, može sašiti i za svoju i za vašu porodicu, a možda i za još po nekog, bilo da je prijatelj ili osoba koja ima potrebe za maskom a nema je.

Autor projekta Trudnoća i zdravlje. Autor realizovanih uspešnih projekata: Zdrava hrana-Zelena jabuka, Berza male privrede, Svet u srcu i brojnih drugih.
Preporučujemo vam...
Kako čitati knjige malom detetu
3 faze kako čitati knjige malom detetu
Kako čitati knjige malom detetu? Knjiga je važna za razvoj dece, ali neki mališani ih odbijaju. Kako dobiti interesovanje, fokus kod deteta i ljubav ka knjizi? Knjige su jedan prozorčić u čarobni svet i svako dete bi trebalo da dobije mogućnost da ’’gleda kroz taj prozorčić’’. Knjige pomažu u stimulaciji…
Virusna upala grla kod dece
Virusna upala grla kod dece – Simptomi, dijagnoza, terapija
Virusna upala grla kod dece je najčešći razlog  zbog kog roditelji dovode decu na pregled. Koji su simptomi virusne upale grla i kao se leči virusna upala grla? Medicinski naziv za upalu sluznice ždrela je faringitis  a krajnika-tonzilitis. Smatra se da je u 70% slučajeva tonzilofaringitis izazvan virusima. U tim slučajevima je…
Fotografi za trudnice Srbije u 2023. godini
Fotografi za trudnice Srbije u 2023. godini, darivanje koje je vaš portal Trudnoća i zdravlje organizovao, je završeno. Pogledajte sjajne fotoslajdere sa fotografisanja koje su nam podarili vrhunski fotografi, majstori fotografije koji svoju profesiju rade sa puno ljubavi. Fotografisanje trudnica u 9 gradova Fotografisanje u gradovima: Beograd, Novi Sad, Subotica,…