Kako Sašiti Masku za Dete, Mamu i Tatu

Kako Sašiti Masku za Dete

Sadržaj

Kako sašiti masku za dete ili vas u svom domu a da to bude lako, jednostavno i dostupno?

Kako sašiti masku za dete

Prijatelj našeg portala Bg Fotobebe 011,  gospođa Zorica Kerkez, sašila je u svom domu i donirala do sada veliki broj maski za zdravstvene ustanove i prijatelje. Ove maske od pamučnog platna mogu se nositi same, a ukoliko prvo stavite medicinsku (papirnu masku koju kupujemo u apotekama), pa preko nje pamučnu šivenu masku,  zaštita je još bolja i veća.

Uputstvo za šivenje maske

Zamolili smo je da nam da uputstvo, kako mi kod kuće možemo da sašijemo/napravimo masku za svoju porodicu. Maskice za decu,  mame i tate je lako sašiti, materijal može biti neka pamučna jastučnica, pelena ili košulja koja se više ne nosi. Važno je da se pri povratku kući (kada se maska upotrebi), maska opere na visokoj temperaturi sa praškom za veš,  a zatim ispegla (možete iskuvati u starom loncu kome ćete dati tu namenu)

Date su dimenzije za dečiju masku. Odgovara za decu do 10 god. Za Mame koristiti lastiš dužine 15 cm, a za tate 17 cm. Sve zavisi od lastiša, da li je mekan, pa može da se skrati, tako što se zaveže čvorić.

Matrerijal koji je potreban: 

Materijal 24/25 x 14/15 cm, lastiš 2 x 11 cm (probati dužinu, zavisi  koliko  je lastiš elastičan).  Napraviti od papira šnit po datim dimenzijama.

Koje su Prednosti a Koje su Mane Epiduralne Anestezije Pri Porodjaju_

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Uputstvo za šivenje:

1

 

 

 

 

 

 

 

 

kako sasiti masku za dete

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

kako sasiti masku za dete

 

Od 1 do 4 – Krojenje

Skrojiti 2 puta 24 x 14 cm, postaviti šnit, dodati po 1 cm za porube i iseći

5

 

 

 

 

 

 

 

 

kako sasiti masku za dete

 

7

 

 

 

 

 

 

 

 

kako sasiti masku za dete

 

Od 5  do 9 – Šivenje

Prvo proštepati ušitke, postaviti dva dela, lice na lice, i spojiti gornju i donju ivicu. Izvrnuti masku, sa strane saviti na unutra, postaviti lastiš i proštepati. Prepeglati  ušitke i  celu masku.

 

maska

 

 

 

 

 

 

 

 

Nije komplikovano, zar ne? 

Po ovim uputstvima, zaista i nije komplikovano, naravno ukoliko imate u kući mašinu za šivenje. A ako i nemate vi, možda ima neka vaša prijateljica, pa po ovim šnitovima, od vaših materijala, može sašiti i za svoju i za vašu porodicu, a možda i za još po nekog, bilo da je prijatelj ili osoba koja ima potrebe za maskom a nema je.

avatar
Autor projekta Trudnoća i zdravlje. Autor realizovanih uspešnih projekata: Zdrava hrana-Zelena jabuka, Berza male privrede, Svet u srcu i brojnih drugih.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Femibion 1 i 2
Femibion 2
Femibion 1 i 2
Femibion
Femibion
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Šta ako dete udari odraslu osobu – Kako reagovati?

5 razloga zašto je važno da decu vodimo na selo

Zdravlje roditelja utiče na zdravlje deteta – Koji roditelj ima veću ulogu u tome?

6 popularnih dijeta – Koje su prednosti i koji nedostaci – Šta kaže nauka

Zašto su trudnice posebno privlačne komarcima i 5 preporuka

Preporučujemo vam...

Anđela Trajković, supruga i mama je naša kreativna mama, koja inspiriše! Ovo je priča o mladoj ženi koja je svoj zdravstveni problem sa uspehom rešavala. I koja pomaže drugim budućim...

Naša kreativna mama je Tijana Bratić, master psiholog i koautor brenda Frajla kids. Sada je supruga, majka i preduzetnica. Priča o Tijani možda i vas inspiriše da znanja koja imate...

Šta mame umeju znaju i mogu, pokazao je Festival kreativnih mama. U slavu kreativnosti i moći mama, želeli smo da prikažemo rad rukotvoraca, izdavača, umetnica… Uz partnerstvo Blic Žene i...

Kreativna mama Lea Lilić je diplomirani menadžer bezbednosti. Majka je trogodišnje ćerke Maše i supruga gospodina Darka. Kreativna mama Lea Lilić Lea je autor knjige koja je nedavno izašla iz...