Yoga vežba – Istezanje i jačanje leđnih mišića

Istezanje i jacanje ledjnih misica

Yoga vežba – Istezanje i jačanje leđnih mišića će jako prijati…  Leđni mišići „drže“ našu kičmu, istezanjem olakšavamo nelagodnosti od spazama a jačanjem leđnih mišićadoprinosimo da nam kičma bude zdrava.

Istezanje i jačanje leđnih mišića

Postavite se u četvoronožni položaj. Podignite desnu nogu i postavite je u liniju s leđima. Istaknite petu, prsti desnog stopala gledaju nadole. Zatim, odignite levu ruku da bude paralelna podu. Sa udahom krenite ka nazad, kao da gurate nešto petom, a uz izdah krenite ka napred, prenoseći oslonac na levi dlan. Ponovite pokret, nazad – napred dva puta. Sad protegnite odignuto stopalo. Zastanite, udahnite i sa svakim izdahom istovremeno protežite i nogu i ruku. Ponovite protezanje do tri puta, a zatim ponovite sve isto sa odignutom levom nogom i desnom rukom.

Koristiod ove vežbe:

  • Podstiče istezanje i jačanje leđnih mišića.
  • Vežbanje balansa i ravnoteže.

 

Istezanje i jacanje ledjnih misica

 

 

Istezanje i jacanje ledjnih misica

 

Trudnoća u velikoj meri utiče na ženski organizam tako što dovodi do niza anatomskih i fizioloških promena, koje omogućavaju da se organizam adaptira na trudnoću, rast i razvoj ploda ali i pripremi za porodjaj… Vežbanje u trudnoći je jedan od načina da se pruži adekvatna nega  tela trudnici  ali i bebi, jer različita istraživanja pokazuju da postoje pozitivni uticaju vežbanja u toku trudnoće,  kako na majku tako i na plod.

Nijedna vežba ne može se pravilno uraditi ukoliko nismo savladali veštinu pravilnog disanja. Pravilno disanje je veština za ceo život!

Sertifikovani instruktor hatha, kundalini i prenatal yoge. Vlasnik i joga učitelj u ADI SHAKTI yoga studio.
Preporučujemo vam...
mama koja pravi Tihe knjige
Tamara Jeremić, kreativna mama koja pravi Tihe knjige
Naša kreativna mama koja pravi Tihe knjige, po struci je diplomirani ekonomista EKOF-a. Kreativac, i vlasnica jednog malog biznisa po imenu Kreativna Iglica.Mama koja pravi Tihe knjigeMožda će i vama biti inspiracija Tamara Jeremić? Možda i vi oslušnete svoje skrivene talente? I dopustite im da vas pokrenu i promene život.…