Čarobne Lutke Danijele Lekić

Predstavljamo Vam našu Kreativnu Mamu, Danijelu  Lekić  iz  Kruševca i nadamo se da će Vas inspirisati svojim radom. Makaze, konac, tkanoina, boja i malo mašte!

Čarobne lutke Danijele Lekić

Dunja, Danijelina inspiracija

Danijela je diplomirani psiholog, a njena inspiracija je njena ćerka Dunja. Sa dolaskom Dunje u njen život, pokrenuta je Danijelina želja, da zajedno sa svojom ćerkicom, prvo pokušavajući da otkrije tanane puteve  Dunjine mašte, a potom kako je Dunja odrastala i zajedno sa Dunjom uplete  i njenu maštu u izradu originalnih lutki i  igračaka.

 

Dragocene lutke!

One su dragocene i veoma voljene a nisu skupe. Danijela  igračke  kreira  od ostataka odeće koju više ne koristi njena porodica, znači, reciklira!

Danijela Lekić

„Jedna igla, makazice, konac u nekoliko boja, želje, ideje, snovi i mašta i dragoceno druženje sa mojom Dunjom! 

Svoje slobodno vreme ispunjavam raznoraznim šarenolikim aktivnostima, koje Dunja i ja delimo i kroz koje rastemo, obe, neprekidno  učeći  jedna od druge.

 

Ideje iz bajki male Dunje?

Sve njene bajkovite ideje, pokušavam da sprovedem u delo uz uvažavanje svih sugestija iz dečije glavice – veličanstvenog i nepresušnog izvora kreativnosti “ , kaže Danijela. Dunjina radost je ogromna,  kada se susretne sa novom, unikatnom drugaricom-lutkom u čiju je dušu utkana i njena sopstvena ideja.

Danijela takodje napominje, kao stručnjak, psiholog : „Danas mnoga deca imaju najskuplje igračke, koje govore i pevaju na svim svetskim jezicima, koje plešu i odgovaraju na pitanja.

Privlače svojim šarenilom i širokim spektrom mogućnosti. Takve igračke, međutim, smeštaju dete u poziciju posmatrača i na taj način mu ne ostavljeju mnogo prostora za maštanje.

Danijela Lekić

Autentične ideje, kreiranje igre i kreativni snovi deteta se gotovo neprimetno gase. Upravo u ranom detinjstvu,  je vreme kada je mašta  najplodnija i kada je neophodno učiniti sve i podstaći decu da se ta, dragocena mašta i kreativnost ranog detinjstva, nikada ne ugase.

 

Pokušajte i vi!

Možda i Vi pokušate da sa svojim mališanom zajedno, iskreirate neku zajedničku maštariju, od koje će na kraju biti – neprocenljiva lutka ili druga igračka – koja se posebno voli i  nikada ne zaboravlja.

 

Ako vam se dopadaju Danijeline lutke, ona je nedavno  počela da ih pravi i za drugu decu, možete joj se javiti i naručiti lutku , baš onakvu kakvu izmašta i želi vase dete.

https://www.facebook.com/sarenoliki.svet/

carobne-lutke-kreativne-mame-danijele-lekic-iz-krusevca-clanak-10

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Preporučujemo vam...