Sačuvajte Dobar Imunitet u Trudnoći

Kako očuvati imunitet u trudnoći

Da bi tokom trudnoće očuvali svoje zdravlje i obezbedili pravilan razvoj svoje bebe potrebno je da imate zdravu i raznovrsnu ishranu.

Za bolji imunitet u trudnoći ginekolozi savetuju suplementaciju?

U periodu trudnoće, vaš organizam radi za dvoje, pa kako bi bili sigurni da unosite dovoljnu količinu neophodnih vitamina i minerala, ginekolozi često preporučuju dodatni unos vitaminskih suplemenata.

Imunitet u trudnoći
Ginekolozi često preporučuju dodatni unos vitaminskih suplemenata.

Drugo stanje i druge potrebe?

Trudnoća predstavlja izvestan stres za organizam, jer se on prilagođava na rast i razvoj novog života, što dovodi do pada imuniteta. Zato je važno što pre početi sa brigom o imunitetu, ali i zdravlju deteta i to pre nego što se ono rodi. Čak i kada je vaše zdravlje dobro, na početku trudnoće se smanjuju odbrambeni mehanizmi organizma, pa trudnice postaju osetljivije na razne infekcije. Smatra se da postoje dva važna perioda kada dolazi do naglog pada imuniteta. Prvi je između 6. i 8. nedelje trudnoće, i u tom periodu se veliki broj trudnica prehladi. Drugi period je između 20. i 28. nedelje kada se kod mnogih trudnica javlja anemija, što takođe dovodi do slabljenja imuniteta.  Iz tog razloga je veoma korisno, posebno u ovom periodu, da unosite namirnice bogate vitaminima i gvožđem, kao što su sveža cvekla, šargarepa, jabuka, agrumi, lisnato zeleno povrće, riba, nemasno meso i hranu bogatu probioticima.

Koji je značaj probiotika u očuvanju imuniteta?

U poslednje vreme se sve više ističe značaj primene probiotika na zdravljebuduće mame i njene bebe. Probiotici regulišu crevnu floru, koja je izmenjena tokom trudnoće, obezbeđuju bolju resorpciju hranljivih materija, bolji motilitet creva i smanjuju mogućnost gojaznosti tokom i nakon trudnoće.  Pokazano je da primena probiotika Lactobacillus Rhamnosus HN001 povoljno utiče na metabolizam šećera u krvi, smanjuje zapaljenje u crevima i redukuje sklonost ka razvoju gestacionog dijabetesa. Takođe je pokazano da su žene koje su uzimale ovaj probiotik bile značajno manje depresivne i nervozne nakon porođaja. Povoljno dejstvo L.  Rhamnosusa HN001 dokazano je i kod dece majki koje su tokom trudnoće i dojenja uzimale ovaj probiotik. Naime kod ove dece je rizik od pojave alergija, prvenstveno atopijskog dermatitisa, smanjen na polovinu. Ovo je posebno važno za decu koja imaju genetsku predispoziciju za razvoj alergije.

Imunitet u trudnoći
Gravidon A – za jači imunitet mame i bebe

GravidonA

GravidonA  je jedini suplement za trudnice koji u svom sastavu ima probiotik Lactobacillus Rhamnosus HN001, te kao takav ima višestruko korisno dejstvo na vaše zdravlje i zdravlje vaše bebe. Smanjuje rizik od različitih komplikacija tokom i nakon trudnoće. Pored toga sadrži pažljivo odabrane vitamine, uključujući i najnoviju generaciju folne kiseline (Quatrefolic) koji su važni za pravilan razvoj ploda. U svom sastavu ima i đumbir koji  umiruje želudac, smanjuje mučninu i ublažava nagon za povraćanjem. 

 

 

Uživate u trudnoći i čuvajte svoje zdravlje i zdravlje vaše bebe!

Zdrava mama – zdrava beba

PROMO ČLANAK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Preporučujemo vam...
Rešite se pelenskog ojeda u 2 koraka
Rešite se pelenskog ojeda u 2 koraka
Pelenski ojed bebe je čest problem sa kojim se majke susreću. Koža bebe je osetljiva i nežna, a imunski sistem nezreo, tako da se svaka lezija kože mora ozbiljno shvatiti. Za potpuno funkcionalno i strukturno sazrevanje kože potrebne su i dve do tri godine.Šta je to pelenski ojed?Pelenski ojed (osip…
Olakšajte prirodni porođaj – Dianatal akušerski gel za lakši porođaj
Trudnice o izboru načina porođaja razmišljaju većinom u drugoj polovini trudnoće, najčešće u trećem trimestru. Predstavićemo vam podršku na porođaju. Informišite se o svim mogućnostima koje mogu olakšati i obezboliti porođaj, skratiti trajanje porođaja, obilazite porodilišta, ukoliko ima tih mogućnosti, gledajte uslove, raspitajte se… Ukoliko ste se opredelili za vaginalni…