Kreativna Mama – Kristina Simić iz Obrenovca – Face Painting i Profesionalna Šminka

0

Naša druga kreativna mama je Kristina Simić iz Obrenovca. Kreativnost i sklonost ka umetnosti mora da nadje svoj put i izrazi se,  potrebna je motivacija a ponekada i podrška i pomoć bliskih osoba. Prenećemo vam Kristinino iskustvo:

kreativna-mama-kristina-simic-iz-obrenovca-face-painting-i-profesionalna-sminka-clanak-1

„Kako je sve počelo?  Moj sin Dušan, moja inspiracija!

Od svoje 15-te godine sam počela da šminkam svoje drugarice i sestre. To je bilo pomalo smešno, šminkala sam ih šminkom koje smo krišom uzimale od naših mama.

Ta ljubav prema ulepšavanju žena je oduvek tinjala u meni. Nakon završenog Tehnološko-metalurškog fakulteta, umesto da upišem master, odlučila sam da sebi ispunim želju i upišem kurs za profesionalne šminkere.

kreativna-mama-kristina-simic-iz-obrenovca-face-painting-i-profesionalna-sminka-clanak-2 kreativna-mama-kristina-simic-iz-obrenovca-face-painting-i-profesionalna-sminka-clanak-3

Naručila sam šminku iz Amerike, pošto MAC još nije postojao kod nas i počela sam da radim. Pokušavala sam da nadjem i posao u struci, ali sudbina me je navodila na drugu stranu.

Ostala sam trudna i 2014. u martu rodio se naš sin, Dušan. Ljubav prema deci je oduvek postojala, ali po rodjenju mog sina i bliskog kontakta sa njegovim vršnjacima, postala sam svesna koliko je lepo raditi i družiti se sa njima.

kreativna-mama-kristina-simic-iz-obrenovca-face-painting-i-profesionalna-sminka-clanak-4 kreativna-mama-kristina-simic-iz-obrenovca-face-painting-i-profesionalna-sminka-clanak-5

Tek nakon što sam sa svojim detetom počela da provodim više vremena u igraonici „Kreativna bašta“, koju drži moja drugarica Gaša, moj sin, moja inspiracija, okrenuo je i moja duboka inetesovanja ka specifičnoj igri sa drugom decom.

Moja prijateljica  me je dugo nagovarala da ono što sam već radila sinu,  počnem da radim i drugoj deci ( moja skrivena želja i ) .

Face painting, je bio realizacija moje umetničke crte i potrebe da uveselim decu i družim se kreativno sa njima.

kreativna-mama-kristina-simic-iz-obrenovca-face-painting-i-profesionalna-sminka-clanak-6 kreativna-mama-kristina-simic-iz-obrenovca-face-painting-i-profesionalna-sminka-clanak-7

Pored moje prijateljice i moje porodice, još jedna divna žena mi je dala ogroman “vetar u ledja” da se usavršavam i da izvlačim svoj maksimum. To je Mirjana Kika Milošević, koja je vrhunski umetnik i svetski poznat iluzionista.

kreativna-mama-kristina-simic-iz-obrenovca-face-painting-i-profesionalna-sminka-clanak-8 kreativna-mama-kristina-simic-iz-obrenovca-face-painting-i-profesionalna-sminka-clanak-9

Ipak, ono što me je najviše motivisalo da radim na sebi i da se usavršavam je naš sin. Želim da zbog njega budem najbolja verzija sebe i da bude ponosan što sam njegova mama! “

kreativna-mama-kristina-simic-iz-obrenovca-face-painting-i-profesionalna-sminka-clanak-10

Predstavili smo Vam rad naše Kreativne Mame, sjajnog šminkera i diplomiranog inženjera  tehnologije , koja sa ljubavlju iscrtava svoju i dečju maštu ali i ulepšava druge mame za svaku priliku koja je mamama važna i specijalna! Kristina, naša kreativna mama, radi u Obrenovcu i Beogradu.

Share.

About Author

Comments are closed.