Milena Živanović – Brend Tibba

0

Naša kreativna mama je Milena Živanović, tridesetšestogodišnja Beograđanka, srećno udata za Nemanju, mama dvoje dece, Vuka (3godine) i Višnje (1.5).

Autor je prestižnog domaćeg brenda Tibba.

Milena svoju poslovnu karijeru počeli ste  u medijima?

Ponosna sam na svoje petnaestogodišnje radno iskustvo u  medijima – na radiju, televiziji, u vodećim licencnim magazinima, uspešnim produkcijskim kućama…
Kada sam ostala u drugom stanju, primetila sam da na našem tržištu postoji veoma mali izbor garderobe za trudnice i mame koje doje,  pa se spontano „rodila“ ideja o specijalizovanom,  domaćem  brendu baš po mom ukusu. Moj muž Nemanja je maksimalno podržao ideju i dao je ime našem brendu, Tibba – da asocira na stomačić, trudnoću i sve lepo što drugo stanje donosi.  Dakle, Tibba je ženski brend  za mame kome je jedan muškarac, odnosno tata dao ime.
Tibba 1  Tibba 1-2Tibba 2

Tibba 3
Sjajna ideja, proizvodi kakvi nedostaju, ali, koliko je bilo teško na početku?


Nije bilo lako pronaći i sklopiti sve kockice na samom početku. Sećam se da smo nedeljama i mesecima intenzivno tragali za odgovarajućom proizvodnjom, kvalitetnim materijalima, izboru pakovanja. Medjutim, kad postoji volja i želja onda na prepreke gledate kao na izazove. Drago mi je što smo Nemanja i ja, kao porodica, zajedničkim snagama uspeli da zaokružimo ceo proces proizvodnje našeg brenda. Na samom početnu imali smo svega nekoliko artikala u ponudi, a danas, dve i po godine kasnije, taj broj je veći od pedeset.

Tibba 4Moderne mame kupuju preko interneta, ali vole da dođu i u prodavnicu


Od  pre šest meseci imamo i naš Tibba shop u Čumićevom sokačetu u Beogradu, a  odnedavno se naši proizvodi mogu kupiti i u Sloveniji i Hrvatskoj. Privilegija je kada stvoriš i radiš ono što voliš.
Da budem iskrena moje bogato radno iskustvo i mnogobrojne kolege su mi maksimalno pomogli da Tibba bude ono što je danas. Veoma sam im zahvalna na tome.

Tibba 5 Tibba 6
Tibba 7
Tibba je kvalitetan domaći brend za trudnice i mame koje doje.

Naše stvri su skorjene od kvalitetnih materijala, kupujemo isključivo materijale koje privatno volimo i u kojima se prijatno osećamo. Potom, svi naši modeli su praktični za nošenje u trudnoći, super praktičlni za dojenje, ali se mogu nositi i nakon perioda trudnoće i dojenja. Naše modele odlikuje jednostavnost, lepe, nežne, ženstvene boje i moderni krojevi. Pošto sam i sama prošla  dve trudnoćei i to u kratkom vremenskom intervalu, a potom sam mama koja je dojila svoju decu, znam koliko je udobna i praktična, ali i lepa i ženstvena garderoba važna u ovom osetljivom periodu života svake žene.

Tibba 8 Tibba 9
Foto: Nemanja Marash

U čemu je „tajna“ Tibbinog uspeha?


Mislim da je „tajna“ u spontanosti i iskrenosti. Budući da smo pre Tibbe i Nemanja i ja bili poslovno ostvareni, sve što nam se dogodilo nakon saznanja da ćemo postati mama i tata je nekako bilo spontano. Moja ideja o brendu, naša zajednička angažovanost, realizacija svega što smo zamislili nije bila usiljena – zato što moramo, već zato što želimo. Tibbu smo stvarali pažljivo, sa velikim entuzijazmom, korak po korak i zato i mislim da je uspelo. Nama se Tibba i ovaj posao dogodio iz ljubavi, a sve što se stvori iz ljubavi emituje dobru enegriju, a samim tim i uspeh.

Već se priča da je Tibba shop mesto gde se odabira i kupuje garderoba  sa uživanjem.


Tibba shop je mesto koje smo mesecima, sa mnogo ljubavi stvarali. To je ušuškana, topla prodavnica za trudnice i mame koje doje i to u srcu Beograda, u jednom inspirativnom tržnom centru gde se, pored Tibbe, nalaze i drugi sjajni brednovi domaće proizvodnje. U pitanju je Čumićevo sokače, tržni centar koji jako volim.  Naša prodavnica odiše toplinom, pastelnim bojama, zanimljivim hand made nameštajem i iznad svega odiše ljubaznošću i pozitivnom energijom. Mladi talentovani ljudi na čelu sa dizajnerkom enterijera Anom Ostojić su zajedno sa nama učestvovali u stvaranju Tibba shopa. Sudeći po reakcijama mislim da smo uradili sjajan posao. Baš smo juče upotpunili prostor ispred šopa – udobnom i slatkom garniturom za sedenje. Tako da, drage mame, svratite i na limunadu!

Tibba 10 Tibba 11
Planovi?


Kao i do sad idemo korak po korak. Ono o čemu intenzivno razmišljamo je sopstvena proizvodnja i otvaranje još jedne prodavnice, ovoga puta u Novom Sadu. Naši dugoročni planovi se odnose i na tržište u regionu, pored Slovenije i Hrvatske vredno ćemo raditi i na tome da Tibba brend bude dostupan i mamama iz Bosne, Crne Gore i Makedonije.

Kako usklađujete posao i roditeljstvo i imate li vremena samo za sebe?


Istina je da se sve može – kad se hoće. Nemanja i ja smo pre svega mama i tata, pa tek onda preduzetnici. Roditeljstvo nas je i dovelo da imamo zajednički poslovni san, roditeljstvo nas je oplemenilo, unelo potpuno novu dimenziju ljubavi u naše živote i ono nas definitivno čini da budemo najbolja moguća verzija sebe. Mnogo vremena provodimo sa svojom decom, ali, fer je da kažem da imamo i pomoć. U stvari ja to ne bih nazvala pomoć već prosto uključenost naših roditelja u odrastanje njihovih unuka. Bake i deke, odnosno Nemanjini i moji roditelji, na naše veliko zadovoljstvo, imaju lep i nežan odnos sa Vukom i Višnjom, pa tako ponekad imamo vremena i samo za nas dvoje.

Tibba 12 Tibba 13
Foto: Koki Jovanović                                    Foto: Andrija Dimitrijević

Mislim da je i to veoma važno – da mame i tate nadju vremena za sebe jer – srećni roditelji – srećna i deca!

Share.

About Author

Comments are closed.