Grčevi kod bebe – U video prikazu je masaža koja pomaže bebi

Grčevi kod bebe

Sadržaj

Grčevi kod bebe, pogledajte video masaže stomačića.  Masaža bebinog stomaka kada ima grčeve / infantilne kolike, često čini čuda! U videu se objašnjava kako masirati bebi stomačić i šta bebi prija kada ima infantilne kolike.

Šta su grčevi kod bebe, infantilne kolike, i koliko traju grčevi dnevno? 

Svi znamo ja je plakanje „bebin posao“ i da zdravo novorođenče plače ukupno i do tri sata dnevno.

Grčevi kod bebe
Čajevi se generalno ne preporučuju kod beba. Kim je generacijama bio lek za kolike, zbog svog dejstva na smanjivanje gasova i bake će ga svakako preporučiti. 

Grčevi  kod bebe su jedan od najčešćih problema, a još više roditelja, u prvim nedaljama i mesecima života.  Trećina beba pati od grčeva, neke u lakšoj a neke u težoj formi. Grčevi su jedan od čestih razloga za odlazak kod lekara ili traženje telefonskog saveta, pogotovu u noćnim satima.  Trećina beba pati od grčeva, neke u lakšoj a neke u težoj formi.

8 NAČINA DA POMOGNETE BEBI AKO IMA GRČEVE – INFANTILNE KOLIKE – PROČITAJTE OVDE

Pogledajte video – vežbe i grčevi kod bebe

 

Šta bebi prija kada ima grčeve?

Bebu treba uzeti u naručje i utešiti je. Prija im utopljavanje stomačića. Takođe im prija i blag pritisak na stomačić, tako što ćete ih postaviti potrbuške preko vaših kolena ili ramena. Koriste se probiotici za olakšanje grčeva.

Pogledajte video u kome se objašnjava, kako masirati bebin stomačić za olakšanje grčeva, i pokušajte da tako pomognete svojoj bebici. Bebe vole masažu!

Simptomi grčeva kod bebe

Glavni simptom grčeva je konstantno plakanje neko određeno tj. duže vreme, obično se pogoršava uveče. Generalno se pojavljuju oko druge do četvrte nedelje života i traju do kraja trećeg meseca, a u retkim slučajevima i duže. Svaka peta beba ima grčeve i nema razlike da li su dečaci ili devojčice u pitanju. Iako grčevi nisu povezani sa bolovima, bebe sa grčevima mogu tako izgledati. Bebe mogu podizati glavu, uvlačiti noge prema stomaku, pocrveneti u licu i mogu puštati gasove.

Grčevi kod bebe
Ako bebu hranite mlečnom formulom, možete pokušati sa nekom od posebnih formula za decu sklonu grčevima.

Roditelji su u panici i traže najbolji lek za grčeve kod bebe

Roditelji teško izlaze na kraj sa neprekidnim plačem i važno je pružiti podršku bebi. Majka u toj situaciji treba prvo da se utemelji u svom miru, kako ne bi prenela na bebu svoju paniku.

Grčevi su jedan od čestih razloga za odlazak kod lekara ili traženje telefonskog saveta, pogotovu u noćnim satima. Roditelji ne mogu da procene da li dete ima ozbiljan zdravstveni problem, teško im je da gledaju svoju bebu kako neutešno plače i ne znaju kako da je smire, pogotovu ako je prvo dete.

Kako razlikovati grčeve od ozbiljnih zdravstvenih problema

Najvažnije je da se roditelji  uvere da dete koje plače ima  kolike, a ne neki ozbiljan zdravstveni problem. Beba koja pati od kolika je zdrava, što znači da, osim za vreme epizode grčeva, izgleda dobro. Raspoložena je, ima dobar apetit, dobro napreduje, ima normalnu stolicu.

Grcevi kod bebe
Probiotici se često savetuju kod kolika, a njihovo dejstvo kod ublažavanja kolika potvrđuju brojne studije.

Naglo nastali neutešni plač može biti uzrokovan infekcijom, upalom uha i brojnim drugim uzrocima.  U slučaju da se dete nikako  ne može umiriti ili ima povišenu temperaturu li i neke druge simptome, poželjno da ga pregleda pedijatar. Dijagnoza kolika se zapravo postavlja tako što se isključi postojanje nekog zdravstvenog problema kod deteta. Kada se uverite da dete ima „samo“ kolike, ostaje vam da čekate da se problem razreši u narednim mesecima. Saveti iz video priloga, mogu vam pomoći da bebici olakšate ovaj ne tako prijatan period.

Prevashodno Vi treba da budete smireni, iako je to teško pri bebinom plaču. Poznato je da bebu smiruje vožnja kolima. Mali trikovi su imitiranje ljuljuškanja u stolici ili zvuk usisivača, fena za kosu ili mašine za veš i sudove…

avatar
Primarni domen rada je oblast pedijatrije. Individualnim kineziterapijskim programom, procenom posture i edukacijom poboljšava kvalitet života i mama.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Esensa DevitinD3k1
Esensa Propomint
Femibion
Femibion 1 i 2
Femibion 2
Femibion
Femibion 1 i 2
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Propomint – Bez bola u grlu kod dece i odraslih na prirodan način

Veliki kašalj ili pertusis – 3 faze bolesti

Kako se menja unutrašnji svet šestogodišnjaka – 14 veština

6 razloga zašto dete treba voditi u kupovinu

Mogućnosti drugog porođaja, ako je prethodni bio carskim rezom

Preporučujemo vam...

Uvođenje knjiga u bebin život je jedna od aktivnosti koja bogati detetovo iskustvo. Istovremeno podstiče njen govorno-jezički razvoj. Dok naše bebe rastu, mi primećujemo kako njihovu pažnju privlače različita dešavanja...

Zapušeni mlečni kanali su najčešći problem majki koje doje. Izazivaju bol i nelagodnost i mogu dovesti ido pojave mastitisa. Ovaj problem treba što pre rešavati. Koji su simptomi zapušenih mlečnih...

Evo sedam uobičajenih pitanja o dojenju posle carskog reza, i odgovora. Zabrinuti ste za proizvodnju mleka nakon carskog reza? Bez obzira da li se porođate planiranim ili hitnim carskim rezom,...

Kako potvrđivanje detetovih signala u igri unapređuju detetu komunikaciju? Šta signali predstavljaju za dete a šta za roditelje? Možemo reći, da je potvđivanje detetovih signala, ključ podsticaja i razvoja govora...