Providne folije za ispravljanje zuba

Providne folije za ispravljanje zuba

Šta su providne folije za ispravljanje zuba? Lep osmeh, niz blistavobelih zuba i pravilno poređane zube, svi želimo. Da li su porovidne folije prava pomoć koja dovodi do ostvarenja želje?

Providne folije za ispravljanje zuba

Korišćenjem nove metode, danas je omogućeno i kod nas, da ispravimo nepravilnosti zuba, imamo pravilan zagrižaj i estetski oplemenimo osmeh. Proteze  koje se danas koriste,  mnogo su sofisticiranije u odnosu na neke iz prošlosti. Zato, svaka negovana žena, može da sebi priušti ovu estetsku sjajnu promenu, bez bojazni da će narušiti svoj radni ili životni ritam.

Providne folije za ispravljanje zuba
Folija za ispravljanje zuba najjednostavnije rečeno je providna proteza za zube, zbog čega je manje upadljiva, pa samim tim i privlačnija za korišćenje.

Šta su folije za ispravljanje zuba (alajner)?

Folija za ispravljanje zuba  najjednostavnije rečeno je providna proteza za zube, zbog čega je manje upadljiva, pa samim tim i privlačnija za korišćenje. Folije su tanke, providne, lagane, ne žuljaju, brzo deluju. Idealno rešenje za iskrivljene zube u frontu i nepravilan zagriz. Folije za ispravljanje zuba vrlo su slične folijama za kućno beljenje zuba, s tim što su napravljene od tvrđe, ali tanje plastike i skoro uopšte nisu vidljive. Možete da ih nosite svuda i uvek – neprimetno. A efekat ispravljanja zuba je brz.

Zašto su providne folije idealne u rešavanju problema?

Folije za ispravljanje zuba su idealno rešenje kod manjih nepravilnosti u rasporedu zuba, kao što su  razmak između zuba, nepravilan nagib zuba u frontalnoj regiji, rotacija zuba i slično. Za razliku od fiksnih ortodontskih aparata (proteza) koje izazivaju niz tegoba i neprijatnosti, folije za ispravljanje zuba, zbog materijala od kog su napravljene, su izuzetno udobne za nošenje bez ikakvih neugodnosti i žuljanja. Folije za zube vrše ravnomeran pritisak na čitavu površinu zuba zbog čega je povećana preciznost pomeranja zuba.

Providne folije za ispravljanje zuba
Alajneri (proteze)  nisu fiksne, već se mogu skidati i stavljati na vrlo lak način.

Alajneri (proteze)  nisu fiksne, već se mogu skidati i stavljati na vrlo lak način. Zbog mogućnosti skidanja olakšana je  ishrana i održavanje higijene kako zuba tako i same folije. Ono što je takođe jako bitno  je dužina tretmana. Dužina tretmana zavisi od složenosti problema od 3-6meseci, ali tretman je generalno dosta kraći od tretmana fiksne proteze.

Da li postoji starosno ograničenje za providne folije?

Ne postoji starosno ograničenje za nošenje ovih folija i mogu ih nositi i mlađi i stariji.

Kako se koriste providne folije za zube?

Nakon pregleda, stomatolog će vam uzeti otisak zuba kako bi nakon 3D analize odredio koliko je folija za zube potrebno. Imate  priliku da vidite,  kako će izgledati rezultati terapije pre početka tretmana. Folije za ispravljanje zuba izrađuju se po precizno određenim merama koje kompjuter odredi  i terapija može da počne.

Providne folije za ispravljanje zuba
Ispravljanje zuba folijama je jednostavan način da dođete do pravilno poređanih zuba i negovanog izgleda.

Koliko dugo se nose providne folije za ispravljanje zuba?

Providne folije za zube nose se najmanje 20 sati u toku dana i menjaju se na 14 dana ili po savetu stomatologa. Folije za ispravljanje vrše lagani pritisak na zube i oni se pomeraju 0.25-0.3 mm. Svaka sledeća folija pomera zube još više, sve dok ne dođu u željeni, pravilan položaj. Set folija čine 4-10 folije za zube, zavisno od položaja zuba.

Nakon poslednje  folije za ispravljanje zuba nosi se retenciona folija  samo noću da bi se izbeglo ponovno vraćanje zuba u nepravilan položaj, ili se postavi retiner radi očuvanja postignutih rezultata.

Profesionalno iskustvo unapređivala učešćem na stomatološkim kursevima i kongresima u zemlji i inostransvu. Radi u svojoj ordinaciji Dental Vortex u Beogradu.
Preporučujemo vam...
Kakve igre vole trogodišnjaci
Kakve igre vole trogodišnjaci i 12 predloga igara
Kakve igre vole trogodišnjaci? Koje igre su pri tome stimulativne za njihov razvoj? Šta mozete da ocekujete od vaseg trogodisnjeg deteta? Kakve igre vole trogodišnjaci? Sva deca su jedinstvena i različito se razvijaju. Ali postoje određene karakteristike koje su uobičajene i tipične za većinu dece određene starosne grupe. U ovom…