Providne Folije za Ispravljanje Zuba

Providne folije za ispravljanje zuba

Lep osmeh i pravilno poređane zube, svi želimo. Da li su porovidne folije prava pomoć koja dovodi do ostvarenja želje?

Korišćenjem nove metode, danas je omogućeno i kod nas, da ispravimo nepravilnosti zuba, imamo pravilan zagrižaj i estetski oplemenimo osmeh.

Proteze  koje se danas koriste,  mnogo su sofisticiranije u odnosu na neke iz prošlosti. Zato, svaka negovana žena, može da sebi priušti ovu estetsku sjajnu promenu, bez bojazni da će narušiti svoj radni ili životni ritam.

Specijalista oralne hirurgije, član stručnog tima portala Trudnoća i zdravlje o novoj metodi ispravljanja zuba providnim folijama i pogodnostima nove metode.

Šta su folije za ispravljanje zuba (alajner)?

Folija za ispravljanje zuba  najjednostavnije rečeno je providna proteza za zube, zbog čega je manje upadljiva, pa samim tim i privlačnija za korišćenje. Folije su tanke, providne, lagane, ne žuljaju, brzo deluju. Idealno rešenje za iskrivljene zube u frontu i nepravilan zagriz. Folije za ispravljanje zuba vrlo su slične folijama za kućno beljenje zuba, s tim što su napravljene od tvrđe, ali tanje plastike i skoro uopšte nisu vidljive. Možete da ih nosite svuda i uvek – neprimetno. A efekat ispravljanja zuba je brz.

Nenaslovljeni dizajn 54

Zašto su providne folije idealne u rešavanju problema?

Folije za ispravljanje zuba su idealno rešenje kod manjih nepravilnosti u rasporedu zuba, kao što su  razmak između zuba, nepravilan nagib zuba u frontalnoj regiji, rotacija zuba i slično. Za razliku od fiksnih ortodontskih aparata (proteza) koje izazivaju niz tegoba i neprijatnosti, folije za ispravljanje zuba, zbog materijala od kog su napravljene, su izuzetno udobne za nošenje bez ikakvih neugodnosti i žuljanja. Folije za zube vrše ravnomeran pritisak na čitavu površinu zuba zbog čega je povećana preciznost pomeranja zuba.

 

Alajneri (proteze)  nisu fiksne, već se mogu skidati i stavljati na vrlo lak način. Zbog mogućnosti skidanja olakšana je  ishrana i održavanje higijene kako zuba tako i same folije. Ono što je takođe jako bitno  je dužina tretmana. Dužina tretmana zavisi od složenosti problema od 3-6meseci, ali tretman je generalno dosta kraći od tretmana fiksne proteze.

Ne postoji starosno ograničenje za nošenje ovih folija i mogu ih nositi i mlađi i stariji.

Nenaslovljeni dizajn 2Kako se koriste providne folije za zube?

Nakon pregleda, stomatolog će vam uzeti otisak zuba kako bi nakon 3D analize odredio koliko je folija za zube potrebno. Imate  priliku da vidite,  kako će izgledati rezultati terapije pre početka tretmana. Folije za ispravljanje zuba izrađuju se po precizno određenim merama koje kompjuter odredi  i terapija može da počne.

Providne folije za zube nose se najmanje 20 sati u toku dana i menjaju se na 14 dana ili po savetu stomatologa. Folije za ispravljanje vrše lagani pritisak na zube i oni se pomeraju 0.25-0.3 mm. Svaka sledeća folija pomera zube još više, sve dok ne dođu u željeni, pravilan položaj. Set folija čine 4-10 folije za zube, zavisno od položaja zuba.

Nakon poslednje  folije za ispravljanje zuba nosi se retenciona folija   samo noću da bi se izbeglo ponovno vraćanje zuba u nepravilan položaj, ili se postavi retiner radi očuvanja postignutih rezultata.

Specijalista oralne hirurgije. Profesionalno iskustvo i znanje sticala je i unapređivala i učešćem na stomatološkim kursevima i kongresima u zemlji i inostransvu. Radi u svojoj ordinaciji Dental Vortex u Beogradu.
Preporučujemo vam...
Kako izgubiti kilograme posle porođaja
10 Pravila kako izgubiti kilograme posle porođaja
Kako izgubiti kilograme posle porođaja, zavisi od više faktora. Prvo, ako ne dojite, onda možete razmišljati o povratku na „staru kilažu“ pre trudnoće, ako dojite onda to nije period za gubljenje kilograma. Sačekajte!Kako izgubiti kilograme posle porođaja?Važna je početna težina i koliko kilograma ste se ugojili tokom trudnoće. Ako pričamo…