Olakšajte prirodni porođaj – Dianatal akušerski gel za lakši porođaj

Trudnice o izboru načina porođaja razmišljaju većinom u drugoj polovini trudnoće, najčešće u trećem trimestru. Predstavićemo vam podršku na porođaju. Informišite se o svim mogućnostima koje mogu olakšati i obezboliti porođaj, skratiti trajanje porođaja, obilazite porodilišta, ukoliko ima tih mogućnosti, gledajte uslove, raspitajte se… Ukoliko ste se opredelili za vaginalni porođaj, bez obzira da li ste izabrali epiduralnu anesteziju ili ne, takođe, ako želite porođaj u vodi, informacije o Dianatalu će biti dragocene!

Olakšajte prirodni porođaj - Dianatal akušerski gel za lakši porođaj

Dianatal gel za lakši porođaj

Dianatal akušerski gel, koji se aplicira na porođajni kanal, formira “klizavi” film čime se smanjuje trenje između vagine i deteta. To omogućava bebi da lakše sklizne kroz porođajni kanal. Dianatal je sterilan, pakovan u sterilne tube za jednokratnu upotrebu, nema mirisa, skoro je bezbojan, vrlo viskozan gel.

Sigurnost Dianatal akušerskog gela je potpuna za bebu i za majku?

Da. Dianatal gel  je siguran  i za majku i dete. Podnošljivost i sigurnost gela  su ispitana, i nisu uočena nikakva neželjena delovanja (nuspojave) na više od 100.000 porođaja. Početna ispitivanja na Švajcarskom federalnom institutu za tehnologiju pokazala su da upotreba posebno razvijenog porođajnog gela smanjuje različite nivoe trenja više od 50%. Podaci iz naknadnih kliničkih ispitivanja u različitim porodilištima pokazuju da trajanje porođaja može biti znatno skraćeno. Ispitan je u preko 30.000 porođaja i nisu uočena apsolutno nikakva neželjena dejstva!

Gel je sterilan, ne sadrži konzervanse i lateks pa je hipoalergen. Ne sadrži sastojke s farmakološkim delovanjem i ne apsorbuje se u telo. Sastav Dianatal porođajnog gela je propilenglikol, karbomer, hidroksietilceluloza i pročišćena voda.

Zašto je lakši porođaj sa Dianatal gelom?

Akušerski gelovi pomažu kod smanjenja povrede međice i sprečavaju perinealnu traumu. Vaginalni porođaj podrazumeva dve faze: u prvoj se grlić materica otvara, a kada je grlić u potpunosti otvoren – odnosno dilatiran, nastupa faza ekspulzije – istiskivanja. Pri vaginalnom porođaju majka prilično iscrpi svoje telo. Iako je beba okružena amniotičkom tečnošću, ne izlazi tako lako iz vaginalnog kanala usled trenja koje se stvara. U fazi istiskivanja vaginalno tkivo – perineum – može da se ošteti, i to se dešava u čak 45% porođaja. Dianatal akušerski gel klinički dokazano smanjuje potrebu za epiziotomijom za više od 50%.

Olaksajte prirodni porođaj - Dianatal akuserski gel za laksi porodjaj (1)

Skraćeno je veme trajanja porođaja?

Svaku trudnicu interesuje, kako skratiti vreme trajanja porođaja.  Dokazano je da Dianatal porođajni gel skraćuje fazu istiskivanja za 30%, i skraćuje ukupno trajanje porođaja do 30%. Tako je majka odmornija za prvi susret sa čedom, a bebica se manje zamori na svom putovanju ka mami. 

Ko nanosi Dianatal?

Dianatal nanose babice ili lekari tokom porođaja. Potrebno je obavestiti ginekologa akušera da želite da koristite ovu dragocenu pomoć pri porođaju, i da ponesete Dianatal gel sa sobom kada krenete na porođaj. Dianatal se može koristiti pri svakom vaginalnom porođaju. Pogodan je i za porođaje u vodi.

Sva pitanja koja vas interesuju o Dianatal akušerskom gelu, možete postaviti  OVDE.

 

 

Promo članak

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Preporučujemo vam...
Opadanje kose zbog Corona virusa
Opadanje Kose i Corona Virus
Svakim danom se broj ranih i kasnih simptoma Corona virusa povećava, između ostalog Corona virus zahvata i kožu i kosu.Opadanje kose zbog Corona virusa  je učestalo?Značajno, difuzno opadanje kose nakon infekcije Corona virusom se beleži kod oko 30% pacijenata, to su uglavnom pacijenti koji su razvili srednje tešku i tešku…