Olakšajte prirodni porođaj – Dianatal akušerski gel za lakši porođaj

Dianatal akušerski gel

Dianatal akušerski gel za lakši porođaj je tu da pomogne da prirodni porođaj bude lepše iskustvo. Trudnice o izboru načina porođaja razmišljaju većinom u drugoj polovini trudnoće, najčešće u trećem trimestru. Predstavićemo vam podršku na porođaju. Informišite se o svim mogućnostima koje mogu olakšati i obezboliti porođaj, skratiti trajanje porođaja, obilazite porodilišta, ukoliko ima tih mogućnosti, gledajte uslove, raspitajte se… Ukoliko ste se opredelili za vaginalni porođaj, bez obzira da li ste izabrali epiduralnu anesteziju ili ne, takođe, ako želite porođaj u vodi, informacije o Dianatalu će biti dragocene!

Dianatal akušerski gel

Dianatal akušerski gel za lakši porođaj

Dianatal akušerski gel, koji se aplicira na porođajni kanal, formira “klizavi” film čime se smanjuje trenje između vagine i deteta. To omogućava bebi da lakše sklizne kroz porođajni kanal. Dianatal je sterilan, pakovan u sterilne tube za jednokratnu upotrebu, nema mirisa, skoro je bezbojan, vrlo viskozan gel.

Sigurnost Dianatal akušerskog gela je potpuna za bebu i za majku?

Da. Dianatal gelje siguran  i za majku i dete. Podnošljivost i sigurnost gela  su ispitana, i nisu uočena nikakva neželjena delovanja (nuspojave) na više od 100.000 porođaja. Početna ispitivanja na Švajcarskom federalnom institutu za tehnologiju pokazala su da upotreba posebno razvijenog porođajnog gela smanjuje različite nivoe trenja više od 50%. Podaci iz naknadnih kliničkih ispitivanja u različitim porodilištima pokazuju da trajanje porođaja može biti znatno skraćeno. Ispitan je u preko 30.000 porođaja i nisu uočena apsolutno nikakva neželjena dejstva!

Gel je sterilan, ne sadrži konzervanse i lateks pa je hipoalergen. Ne sadrži sastojke s farmakološkim delovanjem i ne apsorbuje se u telo. Sastav Dianatal porođajnog gela je propilenglikol, karbomer, hidroksietilceluloza i pročišćena voda.

Zašto je lakši porođaj sa Dianatal gelom?

Akušerski gelovi pomažu kod smanjenja povrede međice i sprečavaju perinealnu traumu. Vaginalni porođaj podrazumeva dve faze: u prvoj se grlić materica otvara, a kada je grlić u potpunosti otvoren – odnosno dilatiran, nastupa faza ekspulzije – istiskivanja. Pri vaginalnom porođaju majka prilično iscrpi svoje telo. Iako je beba okružena amniotičkom tečnošću, ne izlazi tako lako iz vaginalnog kanala usled trenja koje se stvara. U fazi istiskivanja vaginalno tkivo – perineum – može da se ošteti, i to se dešava u čak 45% porođaja. Dianatal akušerski gel klinički dokazano smanjuje potrebu za epiziotomijom za više od 50%.

Dianatal akušerski gel

Skraćeno je veme trajanja porođaja?

Svaku trudnicu interesuje, kako skratiti vreme trajanja porođaja.  Dokazano je da Dianatal porođajni gel skraćuje fazu istiskivanja za 30%, i skraćuje ukupno trajanje porođaja do 30%. Tako je majka odmornija za prvi susret sa čedom, a bebica se manje zamori na svom putovanju ka mami. 

Ko nanosi Dianatal?

Dianatal nanose babice ili lekari tokom porođaja. Potrebno je obavestiti ginekologa akušera da želite da koristite ovu dragocenu pomoć pri porođaju, i da ponesete Dianatal gel sa sobom kada krenete na porođaj. Dianatal se može koristiti pri svakom vaginalnom porođaju. Pogodan je i za porođaje u vodi.

Sva pitanja koja vas interesuju o Dianatal akušerskom gelu, možete postaviti  OVDE.

Pre upotrbe detaljno proučiti uputstvo, O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Promo članak

Preporučujemo vam...
Prirodno lečenje ureaplazme
Prirodno lečenje ureaplazme je preporučeno pored antibiotika
Zašto je prirodno lečenje ureaplazme preporučeno pored antibiotika? Upotreba antibiotika je neophodna. Ali poželjno je u lečenju vaginalnih bakterijskih infekcija uključiti i prirodne preparate na biljnoj bazi. Prirodno lečenje ureaplazme Koja je uloga eteričnih ulјa aromatičnih bilјaka sa antibakterijskim, antifungalnim, antivirusnim i citotoksičnim svojstvima? Vaša terapija kod prirodnog lečenja ureaplazme…