Olakšajte prirodni porođaj – Dianatal akušerski gel za lakši porođaj

Dianatal akušerski gel

Sadržaj

Dianatal akušerski gel za lakši porođaj je tu da pomogne da prirodni porođaj bude lepše iskustvo. Trudnice o izboru načina porođaja razmišljaju većinom u drugoj polovini trudnoće, najčešće u trećem trimestru. Predstavićemo vam podršku na porođaju. Informišite se o svim mogućnostima koje mogu olakšati i obezboliti porođaj, skratiti trajanje porođaja, obilazite porodilišta, ukoliko ima tih mogućnosti, gledajte uslove, raspitajte se… Ukoliko ste se opredelili za vaginalni porođaj, bez obzira da li ste izabrali epiduralnu anesteziju ili ne, takođe, ako želite porođaj u vodi, informacije o Dianatalu će biti dragocene!

Dianatal akuserski gel
Dianatal akušerski gel olakšava i skraćuje prvu i drugu fazu porođaja. Pruža zaštitu majke i deteta, a posebno štiti vaginu, karlično dno i međicu.

Dianatal akušerski gel za lakši porođaj

Dianatal akušerski gel, koji se aplicira na porođajni kanal, formira “klizavi” film čime se smanjuje trenje između vagine i deteta. To omogućava bebi da lakše sklizne kroz porođajni kanal. Dianatal je sterilan, pakovan u sterilne tube za jednokratnu upotrebu, nema mirisa, skoro je bezbojan, vrlo viskozan gel.

Sigurnost Dianatal akušerskog gela je potpuna za bebu i za majku?

Da. Dianatal gelje siguran  i za majku i dete. Podnošljivost i sigurnost gela  su ispitana, i nisu uočena nikakva neželjena delovanja (nuspojave) na više od 100.000 porođaja. Početna ispitivanja na Švajcarskom federalnom institutu za tehnologiju pokazala su da upotreba posebno razvijenog porođajnog gela smanjuje različite nivoe trenja više od 50%. Podaci iz naknadnih kliničkih ispitivanja u različitim porodilištima pokazuju da trajanje porođaja može biti znatno skraćeno. Ispitan je u preko 30.000 porođaja i nisu uočena apsolutno nikakva neželjena dejstva!

Dianatal akuserski gel
Dianatal akušerski gel se može primeniti kako kod prvorotki (na osnovu rezultata randomizovane kontrolisane studije (RCT). Isto tako i kod žena koje su već rađale i kod žena sa carskim rezom u anamnezi (kliničko iskustvo, rezultati istraživačkih studija).

Gel je sterilan, ne sadrži konzervanse i lateks pa je hipoalergen. Ne sadrži sastojke s farmakološkim delovanjem i ne apsorbuje se u telo. Sastav Dianatal porođajnog gela je propilenglikol, karbomer, hidroksietilceluloza i pročišćena voda.

Zašto je lakši porođaj uz Dianatal gel?

Akušerski gelovi pomažu kod smanjenja povrede međice i sprečavaju perinealnu traumu. Vaginalni porođaj podrazumeva dve faze: u prvoj se grlić materica otvara, a kada je grlić u potpunosti otvoren – odnosno dilatiran, nastupa faza ekspulzije – istiskivanja. Pri vaginalnom porođaju majka prilično iscrpi svoje telo. Iako je beba okružena amniotičkom tečnošću, ne izlazi tako lako iz vaginalnog kanala usled trenja koje se stvara. U fazi istiskivanja vaginalno tkivo – perineum – može da se ošteti, i to se dešava u čak 45% porođaja. Dianatal akušerski gel klinički dokazano smanjuje potrebu za epiziotomijom za više od 50%.

Dianatal akuserski gel
Upotrebljava se tokom vaginalog porođaja da bi se majci i detetu olakšao porođaj i da bi se umanjila povreda međice.

Dianatal skraćeno je veme trajanja porođaja?

Svaku trudnicu interesuje, kako skratiti vreme trajanja porođaja.  Dokazano je da Dianatal porođajni gel skraćuje fazu istiskivanja za 30%, i skraćuje ukupno trajanje porođaja do 30%. Tako je majka odmornija za prvi susret sa čedom, a bebica se manje zamori na svom putovanju ka mami. 

Ko nanosi Dianatal gel?

Dianatal nanose babice ili lekari tokom porođaja. Potrebno je obavestiti ginekologa akušera da želite da koristite ovu dragocenu pomoć pri porođaju, i da ponesete Dianatal gel sa sobom kada krenete na porođaj. Dianatal se može koristiti pri svakom vaginalnom porođaju. Pogodan je i za porođaje u vodi.

Dianatal akuserski gel
Dianatal akušerski gel formira bioadhezivni film u vaginalnom porođajnom kanalu.  On smanjuje trenje između novorođenčeta i vaginalnog kanala, čime olakšava vaginalni porođaj.

Sva pitanja koja vas interesuju o Dianatal akušerskom gelu, možete postaviti  OVDE.

Pre upotrbe detaljno proučiti uputstvo, O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Promo članak

avatar
Oktal Pharma Beograd je jedna od vodećih zastupničkih kompanija na tržištu Srbije.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Femibion
Femibion
Femibion 1 i 2
Femibion 1 i 2
Femibion 2
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Beba ima zatvor – Simptomi, uzroci i lečenje opstipacije

5 problema sa kožom i bezbedni tretmani u trudnoći

Kada počinje postporođajna depresija i koliko može trajati?

4 najčešće promene odnosa sa partnerom tokom trudnoće

Kada je previše stresa u trudnoći i kako utiče na trudnicu i bebu?

Preporučujemo vam...

Saznajte kada počinje postporođajna depresija i koliko dugo možete očekivati da će trajati nakon rođenja vašeg deteta. Lekari su prešli dug put ka razumevanju, lečenju i savetovanju pacijenata o postporođajnoj...

Savremeno vođenje porođaja znači  da u svakom trenutku pratimo i kontrolišemo tok porođaja. Cilj ovakvog vida porođaja je da se smanji morbiditet i mortalitet fetusa. Takođe, da se smanji broj...

Možda ćete primetiti prekomerno opadanje kose posle porođaja. Ne brinite, to je sasvim normalno. Evo šta nove mame treba da znaju o gubitku kose posle porođaja. Dakle, koliko dugo traje gubitak kose...

Koje pomoći za mame koje pate od postporođajne depresije su dostupne? Otkriveno je da žene sa postporođajnom depresijom preferiraju psihoterapijsku pomoć, spram farmakoterapije. I to, one vrste koja podrazumeva blaži,...